Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 15:31

Το χρονικό του εκλογικού θρίλερ στην ΕΠΣΜ: Η πλειοψηφία που βγήκε με κλήρωση, οι ενστάσεις και οι... ειδήσεις

Γράφτηκε από τον
Το χρονικό του εκλογικού θρίλερ στην ΕΠΣΜ: Η πλειοψηφία που βγήκε με κλήρωση, οι ενστάσεις και οι... ειδήσεις

Θρίλερ στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, καθώς χρειάστηκε κλήρωση για να αναδειχθεί η πλειοψηφία.

Κάθε μία από τις δύο παρατάξεις είχε εξασφαλίσει από 5 έδρες, ενώ για την 11η και τελευταία θέση στο συμβούλιο ισοψήφισαν 3 άτομα (2 από την παράταξη Βασιλόπουλου και ένας από τους "20") με 28 ψήφους. Ο λόγος για τους Μανώλη Κατρή, Γιώργο Ψυχογιάννη από την παράταξη Βασιλόπουλου και τον Παναγιώτη Καλκαβούρα από την ομάδα των "20". Από την κλήρωση βγήκε το όνομα του Παναγιώτη Καλκαβούρα. Ετσι εκλέγονται από την ομάδα των "20" οι εξής έξι παράγοντες: Ηλίας Αλεξανδρόπουλος, Αγγελος Γεωργόπουλος, Κώστας Μπούνας, Νίκος Ρούτσης, Βασίλης Σπηλιώτης και Παναγιώτης Καλκαβούρας. Από την παράταξη Βασιλόπουλου οι Τάκης Βασιλόπουλος, Διονύσης Γεωργιόπουλος, Βασίλης Φωτεινάκης, Παναγιώτης Νινιός και Γιώργος Χουλιάρας. Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν είναι: Τάκης Βασιλόπουλος 38, Βασίλης Φωτεινάκης 37, Παναγιώτης Νινιός 33, Διονύσης Γεωργιόπουλος 32, Ηλίας Αλεξανδρόπουλος 32, Κώστας Μπούνας 32, Γιώργος Χουλιάρας 32, Νίκος Ρούτσης 31, Βασίλης Σπηλιώτης 31, Αγγελος Γεωργόπουλος 29 και Παναγιώτης Καλκαβούρας 28. Οι παραπάνω αποτελούν το νέο 11 μελές συμβούλιο. Από εκεί και πέρα από τους υπόλοιπους υποψηφίους (όσον αφορά τα τακτικά μέλη), χωρίς να εκλεγούν έλαβαν: Μανώλης Κατρής 28, Γιώργος Ψυχογιάννης 28, Γιάννης Μανωλόπουλος 27, Γιώργος Φωτεινός 27, Γιώργος Γαϊτάνης 26, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος 26, Νίκος Λιόγας 26, Γιώργος Χριστόπουλος 26, Διονύσης Ψαλλίδας 26, Χρήστος Κορομηλάς 25 και Γιώργος Μπιστικέας 16. Να σημειωθεί ότι η δικαστική αντιπρόσωπος Μαρία Κωνσταντοπούλου τράβηξε τον κλήρο που έκρινε την πλειοψηφία. Συνολικά ψήφισαν 66 από τα 70 σωματεία με 58 έγκυρα και 8 άκυρα. Παναθηναϊκός και Καλλιθέα δεν όρισαν εκπρόσωπο και δεν ψήφισαν. Από τον Κεραυνό δεν παρουσιάστηκε κανένας και ο Α.Ο. Χατζή δεν πληρούσε τους όρους για να ψηφίσει. Τα αποτελέσματα όσον αφορά τα αναπληρωματικά μέλη ήταν Γιώργος Ντούλης 29, Γιώργος Καπερώνης 29, Σοφοκλής Διακουμόπουλος 29 (η σειρά των τριών πρώτων βγήκε μετά από κλήρωση), Χρήστος Κουδούνης 27, Βασίλης Πολίτης 26, Κώστας Πουλόπουλος 24, Παναγιώτης Ρέκκας 22. Τα αποτελέσματα για τα τακτικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής ήταν Χρήστος Καλογερόπουλος 30, Παναγιώτης Ψυλλάκης 30 (η σειρά βγήκε μετά από κλήρωση), Παναγιώτης Σινάπης 26, Παναγιώτης Θεονάς 26 (η σειρά βγήκε μετά από κλήρωση) , Παναγιώτης Μπρισκόλας 25, Πέτρος Στεφανέας 23, Μιχάλης Κουτίβας 14. Αναπληρωματικά μέλη εξελεγκτικής επιτροπής εκλέχθηκαν ο Δημήτρης Διακουμόπουλος (30) και ο Γιάννης Κάππος (16).

Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις Κατρή και Ψυχογιάννη


Ο Μανώλης Κατρής και ο Γιώργος Ψυχογιάννης, οι δύο δηλαδή που ισοψήφισαν σττην 11η θέση με τον Καλκαβούρα, υπέβαλλαν ένσταση μετά το τέλος της κλήρωσης που ανέδειξε το όνομα του Καλκαβούρα. Η ένσταση έγινε για τρία ψηφοδέλτια που θεωρούν ότι δεν έπρεπε να κριθούν άκυρα. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν ότι υπάρχει ασάφεια στο καταστατικό όσον αφορά το αν θα πρέπει να ακυρωθούν ψηφοδέλτια που δεν έχουν τον προβλεπόμενο αριθμό ψήφων στην ψηφοφορία για τα τακτικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Και έκαναν ένσταση θεωρώντας ότι στα δελτία αυτά έπρεπε να ακυρωθούν μόνο οι ψήφοι για τα τακτικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και όχι να ακυρωθούν οι ψήφοι για τα τακτικά μέλη (που ήταν ακριβώς 11 όπως προβλέπεται). Η εφορευτική επιτροπή με ψήφους 2-1 απέρριψε τις ενστάσεις (απέρριψαν οι Μαρία Κωσταντοπούλου και ο Ηλίας Παναγιωτόπουλος και μειοψήφησε ο Μπάμπης Σταθόπουλος). Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της καταμέτρησης των ψήφων, ο Γιώργος Ψυχογιάννης είχε εκφράσει το ερώτημα για το οποίο στο τέλος έκανε ένσταση. Ομως η Μαρία Κωνσταντοπούλου, του είπε ότι θα κάνει την καταμέτρηση με βάση το καταστατικό, ακυρώνοντας ολόκληρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν σωστούς ψήφους για τα τακτικά μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Ο Καλκαβούρας (που ήταν στην αίθουσα ως εκπρόσωπος της ομάδας των 20) συμφώνησε μαζί της, ενώ ο Ψυχογιάννης (που ήταν στην αίθουσα ως εκπρόσωπος της ομάδας Βασιλόπουλου) έμεινε ανέκφραστος, δεν επέμεινε ωστόσο περισσότερο στο ερώτημα του. Στην συνέχεια ακολούθησε ένσταση της ομάδας Βασιλόπουλου κατά της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία του Κώστα Μπούνα με την αιτιολογία ότι είναι παράγοντας και ποδοσφαιριστής, κάτι που δεν προβλέπεται. Kαι αυτή η ένσταση απορρίφθηκε. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, κάτι που προανήγγειλε ο νομικός και εκλεγμένος με την ομάδα Βασιλόπουλου χθες, Βασίλης Φωτεινάκης.

Ο απολογισμός, τα παράπονα και οι απαντήσεις Οικονομίδη...

Ο πρώην πλέον πρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης άνοιξε τη συνέλευση κάνοντας τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό. Σημείωσε ότι ο ίδιος αποχωρεί με θετικές εντυπώσεις και εξέφρασε την πίστη ότι κατά την θητεία του “όλα τα σωματεία εξυπηρετήθηκαν, ίσως όχι όπως θα ήθελαν, αλλά σίγουρα όπως έπρεπε”. Παράλληλα ευχήθηκε στη νέα διοίκηση να κάνει ακόμη καλύτερα πράγματα. Σημείωσε ακόμη το βάρος που έδινε και που πρέπει να συνεχίσει να δίνει η ΕΠΣΜ στις μικτές ομάδες, που όπως είπε αποτελούν τον καθρέφτη του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Οσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό, τα έσοδα όπως και τα έξοδα ήταν 123.000 ευρώ. Ο οικονομικός απολογισμός καταψηφίστηκε από τον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλία Παπακωνσταντίνου και τον εκπρόσωπο του Μιλτιάδη Μανώλη Κατρή. Ο προϋπολογισμός για το 2018 ήταν 128.000 ευρώ. Ο κ. Οικονομίδης ανακοίνωσε ακόμη στη γενική συνέλευση την διαγραφή της ομάδας του Μάνεσι που έχει χρόνια να συμμετάσχει στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς και την μετονομασία του Ατρόμητου Καλαμάτας σε Εθνικό Καλαμάτας. Στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΜ εκφράστηκαν παράπονα τόσο για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΣΜ που δεν έχει αλλάξει όσο και για το μεγάλο οικονομικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν οι ομάδες. Ο πρώην πρόεδρος τόνισε πως το εκλογικό σύστημα είναι προσαρμοσμένο στις υποδείξεις της ΕΠΟ και ότι ανάλογο σύστημα έχουν οι περισσότερες ΕΠΣ της χώρας. Επισήμανε ωστόσο ότι είναι στο χέρι της γενικής συνέλευσης να το αλλάξει. Οσον αφορά το οικονομικό, τόνισε πως η ΕΠΣ Μεσσηνίας έχει φτηνότερα παράβολα και πιο φτηνές διαιτησίες από τις περισσότερες ΕΠΣ της χώρας.

Για το δάνειο των 250.000 ευρώ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Καλαμάτας Ηλίας Παπακωνσταντίνου έκανε ερώτημα σχετικά με το δάνειο που είχε πάρει η ΕΠΣΜ το 2004 προκειμένου να φτιάξει τα γραφεία της. Ο κ. Οικονομίδης του απάντησε πως πράγματι το δάνειο (τα... δανεικά όπως τα χαρακτήρισε) είχε παρθεί από την ΕΠΟ, από την τότε διοίκηση της ΕΠΣΜ για τα νέα γραφεία. Σημείωσε πως η αποπληρωμή του θα γινόταν με παρακράτηση 10% από την ετήσια επιχορήγηση από την ΕΠΟ στην ΕΠΣΜ. Οπως τόνισε όμως, στην συνέχεια η ΕΠΟ σταμάτησε να κάνει παρακράτηση και ότι ακόμη και το 2017 η ΕΠΣΜ πήρε όλη την επιχορήγηση που έπρεπε (10.000 ευρώ). Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Οικονομίδης είπε ότι η ΕΠΟ δεν ζητά να πληρωθεί ούτε κάνει παρακράτηση καθώς και ότι η ΕΠΣΜ δεν έχει πάρει απάντηση σε ερώτημα της όσον αφορά το αν υπάρχει ακόμη χρέος και πόσο είναι αυτό. Με βάση τα παραπάνω ο κ. Οικονομίδης είπε πως ουσιαστικά δεν υφίσταται πλέον χρέος. Η απάντηση του έφερε κάποιες αντιδράσεις αφού κάποιοι δεν καλύφθηκαν από τα λεγόμενα του, ωστόσο η κουβέντα για το θέμα τελείωσε κάπου εκεί.

300.000 ευρώ για αλλαγή τάπητα στον Κορδία

Ο Λεωνίδας Οικονομίδης ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με κονδύλια που έχει εξασφαλίσει, θα προχωρήσει η ίδια στην αλλαγή του τάπητα στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία. Το κόστος του έργου θα είναι 300.000 ευρώ.