Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 13:30

Τρίτη σερί νίκη για το Μεσσηνιακό (3-2 τον Ατρόμητο Αχαϊας) και... 5η θέση

Γράφτηκε από τον
Μετά την Κόρινθο και τον Παναρκαδικό, ο Μεσσηνιακός νίκησε σήμερα και τον Ατρόμητο με 3-2 και ανέβηκε στην 5η θέση του 4ου ομίλου της Γ' εθνικής. Οι "πράσινοι" εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι έπαιζαν από το 24' με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Φούφουλα και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 3-1.
Στην επανάληψη διαχειρίστηκαν το προβάδισμα, αλλά το γκολ του Γκάτση στο 91' έφερε άγχος για 2-3 λεπτά. Η ομάδα της Αχαίας παρότι έπαιζε με 10 παίκτες δεν το έβαλε κάτω. Ισοφάρισε άμεσα σε 1-1 και μετά το 2-1 είχε δοκάρι για να φέρει ξανά το ματς στα ίσα, ενώ στο τέλος κυνήγησε το 3-3. Απέδειξε δηλαδή ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και αυτό κάνει ιδιαίτερα σημαντική τη νίκη για το Μεσσηνιακό που αποδείχθηκε ουσιαστικός.
Οι καλαματιανοί μετρούν για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες και μπορούν να κοιτούν πιο ψηλά, αν συμπληρώσουν καρέ επιτυχιών στο τελευταίο ματς του 2013 με το Πανόπουλο.
Στο σημερινό ματς ο Μεσσηνιακός απείλησε πρώτος στο 14' με το σουτ του Χελά μέσα από την περιοχή που πέρασε άουτ.
Στο 24' ο Μπεγέτης έβγαλε τον Χελά τετ α τετ με τον Τζουραμάνη, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει τον έσπρωξε ο Φούφουλας και δικαιολογημένα ο Ιωσηφίδης έδειξε την άσπρη βούλα, αλλά και την κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Ατρομήτου.
Ο Τσουλάκος μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι και το 1-0 ήταν γεγονός. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ.
Στο 29' έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση ο Ντόμας έδωσε στον Βαβάτσικο, ο οποίος από αριστερά "σέρβιρε" στο δεύτερο δοκάρι για τον επερχόμενο Γκάτση που απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Η ισοφάριση ξύπνησε τους γηπεδούχους που ίσως να θεώρησαν ότι το ματς τελείωσε στο 1-0 και στο 38' ευτύχησαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα.
Ο Νινιός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Βιτάλι με εξαιρετική κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζουραμάνη.
Στην επόμενη φάση ο Νικολόπουλος έφερε με μακρινό φάουλ την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Θωνιάτης πήρε την κεφαλιά, αλλά το δοκάρι και ο Κυριακόπουλος του στέρησαν το γκολ.
Ετσι στο 40' έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το ματς. Ο Βιτάλι κέρδισε πέναλτι από το Θωνιάτη και ο Μπεγέτης έγραψε από τα 11 βήματα το 3-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μεσσηνιακός μπήκε πιο άνετα έχοντας ισχυρό προβάδισμα, αλλά και αριθμητικό πλεονέκτημα και χωρίς να φορτσάρει έψαξε το τρίτο γκολ.
Στο 49' ο Νινιός έστρωσε στον Μπεγέτη που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ του Ατρομήτου ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.
Το επόμενο διάστημα κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 90'.
Ο Γκάτσης έβγαλε τετ α τετ το Θωνιάτη που νικήθηκε όμως από τον Κυριακόπουλο.
Στο 91' ο Σαμπανέι έκανε τη σέντρα και ο Γκάτσης με προβολή μείωσε σε 3-2 κάνοντας δραματικά τα τελευταία λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν φάουλ και να προωθείται και ο γκολκίπερ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο Μεσσηνιακός έστω και αν έκανε τα εύκολα... δύσκολα πήρε τους τρεις βαθμούς έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Νινιό, Βιτάλι και Μπεγέτη, ενώ στον αντίποδα ξεχώρισαν οι Βαβάτσικος και Γκάτσης.
Να σημειωθεί στο ημίχρονο σημειώθηκε λεκτικό επεισόδιο μεταξύ παραγόντων - φίλων του Ατρομήτου και μερίδας φιλάθλων του Μεσσηνιακού με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους και να πάνε σε άλλο μέρος της κερκίδας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπιμπίρης, Μπεγέτης (70' Τσουκάλης), Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (80' Μερκούρης), Βιτάλι (84' Πουλάκος), Τσουλάκος, Χελάς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ Τζουραμάνης, Λιβάνης, Ζέλιος, Αθανασίου, Νικολόπουλος, Ντόμας (55' Σαμπανέι), Θωνιάτης, Βαβάτσικος (78' Ν. Γραμματικόπουλος), Γ. Γραμματικόπουλος, Γκάτσης, Φούφουλας.