Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 12:46

ΑΙΑΝΤΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-1: Εμεινε... ζωντανός με Μπάκα

Γράφτηκε από τον

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής έμεινε ο Αίαντας που επιβλήθηκε με 2-1 της Κορώνης, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές!

Η ομάδα του Γιάννη Σακελλαρόπουλου είχε σε φοβερή μέρα τον 17χρονο Νέστορα Μπάκα που πέτυχε ένα γκολ και σέρβιρε το άλλο στον Διονυσόπουλο. Μάλιστα η νίκη αυτή ήρθε με ανατροπή μιας και η Κορώνη είχε προηγηθεί νωρίς με τον Μάραντο, ενώ ο Αίαντας έπαιζε με 10 παίκτες από το 51’ λόγω αποβολής του Στραβάκου.

Ομως παρόλο το αριθμητικό μειονέκτημα οι παίκτες του “Αγιαξ” έπαιξαν με ψυχή, πάθος και έφτασαν σε ένα “χρυσό τρίποντο που τους δίνει ελπίδες ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Από την άλλη η ομάδα της Κορώνης υπέστη την 8η εκτός έδρας ήττα της σε 10 αγώνες, δείχνοντας πως μακριά από το γήπεδό της χάνει πολύ από τη δύναμη της.
Και όλα αυτά σε ένα ματς που προηγήθηκε και έπαιξε με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από 40 αγωνιστικά λεπτά!
Ετσι παρέμεινε στους 24 βαθμούς και συνεχίζει να αγωνιά όσον αφορά την παραμονή στην
Α1 τοπική.

Προηγήθηκε με
Μάραντο στο 9’

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 3’ ο Κωστέας μετά από ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Βαρβεράκη να διώχνει σε κόρνερ.
Στο 9’ ο Ακρίτας Κορώνης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του απειλητική προσπάθεια στα καρέ του Γιακουμή, με τον Μάραντο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 0-1.
Τρία λεπτά αργότερα ο Βαρβεράκης νίκησε και πάλι από κοντά τον Κωστέα, με την Κορώνη να χάνει ευκαιρία στο 22’ όταν το διαγώνιο σουτ του Μουτζούρη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο ρυθμός στο ματς ήταν γρήγορος με τους φιλοξενούμενους να απειλούν εκ νέου στο 32’όταν ο Μουτζούρης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σταμάτης από κοντά έστειλε με σουτ την μπάλα ψηλά άουτ.

Ισοφάριση στο
35’ με Μπάκα

Η ισοφάριση για τον Αίαντα ήρθε στο 35’ με τον Διονυσόπουλο να εκτελεί ένα φάουλ από πλάγια θέση και τον Μπάκα με κοντινή κεφαλιά να γράφει το 1-1.
Οι γηπεδούχοι έχασαν διπλή ευκαιρία στο 41’ με τον Βαρβεράκη να αποκρούει τα διαδοχικά σουτ των Πανταζή και Μασουρίδη.

Αποβλήθηκε ο Μασουρίδης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη φάση του 51’ στην οποία η καλαματιανή ομάδα έμεινε

με 10 παίκτες... Ο Στραβάκος έπιασε από τη φανέλα και έριξε κάτω τον Μουτζούρη που έμπαινε στην περιοχή και είδε δικαιολογημένα τον απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή Γκούμα.
Ομως η ομάδα της Κορώνης δεν εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και αρκέστηκε σε μια εδαφική υπεροχή.

Ασίστ Μπάκα σε Διονυσόπουλο
για το 2-1 στο 74’

Οσο περνούσε όμως η ώρα η ομάδα του Γιάννη Σακελλαρόπουλου κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 74’ έφερε τα... πάνω κάτω. Ο Μπάκας έκανε μια φοβερή κούρσα από αριστερά, πέρασε τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Διονυσόπουλο ο οποίος σε κενή ουσιαστικά εστία με πλασέ έκανε το 2-1.
Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως ο Αίαντας είχε κλείσει καλά τους χώρους και κράτησε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα τη σπουδαία νίκη.
Καλή ήταν η διαιτησία του Γκούμα και των βοηθών του Γαλακούτη και Τζιαμουράνη.
ΑΙΑΝΤΑΣ: Γιακουμής, Καλογερόπουλος, Αδαμόπουλος, Στραβάκος, Παπαθεοδωρίδης, Ζαφείρης, Κωστέας (70’ Μιχαλόπουλος), Μασουρίδης, Πανταζής (90’ Παυλέας), Διονυσόπουλος (82’ Κανιώρος), Μπάκας.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Βαρβεράκης, Σαρέλλας, Τσουκάτος (53’ Μπλάνας), Παναγιωτόπουλος, Γ. Κουτσουμπός, Δ. Κουτσουμπός, Κρητικάκης (67’ Κριζέας), Μάραντος, Μουτζούρης, Σταμάτης (77’ Μαθιόπουλος), Τέντες (46’ Φωτεινάκης).