Τρίτη, 06 Μάρτιος 2018 14:41

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Ποντάρει στο πρόγραμμα για να σώσει την παρτίδα

Γράφτηκε από τον

 

Μόνο μία εβδομάδα έμεινε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ο Τσικλητήρας, καθώς μετά τα αποτελέσματα στην προχθεσινή 18η αγωνιστική, υποχώρησε στην 9η θέση του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Η ομάδα της Πύλου πλήρωσε την αστοχία της στη Ζάκυνθο και ηττήθηκε με 3-1, την ώρα που Διαγόρας Βραχνέικων και Αχαϊκή επέστρεφαν στις επιτυχίες και έτσι την ξεπέρασαν στη βαθμολογία.

Ο Τσικλητήρας απέχει πλέον ένα βαθμό από την Αχαϊκή, την οποία θα υποδεχτεί την Κυριακή και δύο από το Διαγόρα Βραχνέικων, που στην 19η αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη. Ως εκ τούτου με νίκη οι Πυλιώτες μπορεί να βρεθούν και πάλιν στην 7η θέση, αν ο Διαγόρας δεν κάνει την έκπληξη με τους Λάκωνες.

Τρία ματς στην Πύλο στις τελευταίες 4 αγωνιστικές

Οπως και να ‘χει το τρίποντο είναι μονόδρομος για τον Τσικλητήρα, που ποντάρει στο βατό πρόγραμμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Μεσσηνιακή ομάδα θα δώσει τα τρία από τα εναπομείναντα τέσσερα ματς στην έδρα της, ενώ το εκτός έδρας είναι με τον προτελευταίο και υποβιβασμένο Παλληξουριακό. Αναλυτικά θα παίξει στις 11 Μαρτίου με την Αχαϊκή, στις 18 με τον Παλληξουριακό, στις 24 με τον Πανηλειακό και την 1η Απριλίου με τον Παναρκαδικό. Βαθμολογικό κίνητρο έχει μόνο η Αχαϊκή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα είναι αδιάφοροι.

Ο Παναρκαδικός για παράδειγμα υποχρέωσε σε εντός έδρας ισοπαλία τον Αστέρα Βλαχιώτη, που διεκδικεί τον τίτλο.

Κακαλέτρης: “Επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος”

Ο Τσικλητήρας δέχτηκε για πρώτη φορά φέτος τρία γκολ σ’ ένα ματς και μοιραία έμεινε με άδεια χέρια στη Ζάκυνθο. Το τρίτο ήρθε πάντως στις καθυστερήσεις, όταν η ομάδα της Πύλου είχε βγει μπροστά για την ισοφάριση και ενώ ο ρέφερι δεν σφύριξε νωρίτερα φάουλ υπέρ του Γεωργιόπουλου. Ο Νίκος Κακαλέτρης μιλώντας στην “Ελευθερία” είπε ότι “Επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, χάσαμε πολλές ευκαιρίες και πληρώσαμε την αστοχία μας. Η Ζάκυνθος χωρίς να είναι εξωπραγματική εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη συγκέντρωσης σε 1-2 φάσεις σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού και πήρε τη νίκη. Οτι και να συνέβαινε όμως σε αυτό το ματς, δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό που έχουμε για το επόμενο με την Αχαϊκή. Μένουν 4 αγωνιστικές και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος”.

Η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με την Αχαϊκή θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την Τετάρτη, μιας και σήμερα υπάρχει ρεπό.

Οι Χρήστος Ρήγας και Μπάμπης Πύλιος, που δεν αγωνίστηκαν στη Ζάκυνθο, αναμένεται να είναι την Κυριακή στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.