Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2018 12:47

Νέος πρόεδρος ο Σπηλιώτης εν μέσω πολέμου στην ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον

 

Με την αντιπαλότητα να κορυφώνεται και να μην αφήνει καμιά πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συγκρότηση της νέας διοίκησης της ΕΠΣΜ σε Σώμα.

Πρόεδρος εκλέχθηκε τελικά ο Βασίλης Σπηλιώτης, ο οποίος τοποθετείται έτσι επικεφαλής της νικήτριας παράταξης των πρόσφατων εκλογών αλλά και του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η παράταξη του Σπηλιώτη - του νεότερου προέδρου στην ιστορία της ΕΠΣΜ - διαθέτοντας την πλειοψηφία με 6 μέλη στο δ.σ. έναντι 5 της ομάδας Βασιλόπουλου ήταν αυτή που αποφάσισε για όλες τις θέσεις του συμβουλίου, με την αντιπολίτευση να ψηφίζει αρνητικά σε όλες τις προτάσεις διάρθρωσης της διοίκησης από την πλειοψηφία.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι η ομάδα Βασιλόπουλου εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία θέτει θέματα διαφάνειας και παράλληλα αιτείται έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις της.

Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ η ομάδα Βασιλόπουλου

Η ομάδα Βασιλόπουλου όμως δεν μένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας θα είναι έτοιμος και θα κατατεθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ο φάκελος με τον οποίο θα αμφισβητείται το κύρος των πρόσφατων εκλογών. Μεταξύ άλλων, στο φάκελο θα περιλαμβάνονται σίγουρα και δύο ενστάσεις που θα αφορούν αντικανονική συμμετοχή δύο υποψηφίων της νικήτριας παράταξης στις εκλογές. Μάλιστα στην ομάδα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου θεωρούν ότι, αν όχι τις επόμενες 10 μέρες, σίγουρα εντός του μήνα θα υπάρχει η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, για την οποία αισιοδοξούν.

Η σύνθεση της νέας διοίκησης

Ο Βασίλης Σπηλιώτης, όπως προαναφέρθηκε, είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας και παίρνει και θα πάρει τη θέση του αποχωρήσαντα Λεωνίδα Οικονομίδη.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας διοίκησης έχει ως εξής:

Βασίλης Σπηλιώτης (πρόεδρος), Αγγελος Γεωργόπουλος (α’ αντιπρόεδρος), Ηλίας Αλεξανδρόπουλος (β’ αντιπρόεδρος), Κώστας Μπούνας (γ’ αντιπρόεδρος), Νίκος Ρούτσης (γραμματέας), Παναγιώτης Καλκαβούρας (ταμίας), Τάκης Βασιλόπουλος, Σάκης Γεωργιόπουλος, Τάκης Νινιός, Γιώργος Χουλιάρας, Βασίλης Φωτεινάκης (μέλη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σπηλιώτης, Γεωργόπουλος, Αλεξανδρόπουλος και Ρούτσης ήταν και στο απερχόμενο συμβούλιο, ενώ οι άλλοι 7 είναι νέα πρόσωπα στα διοικητικά της Ενωσης.

Ο νέος πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η προχθεσινή συνάντηση των μελών της νέας διοίκησης έγινε ομαλά και χωρίς εντάσεις και τόνισε ότι το νέο συμβούλιο αναλαμβάνει τα καθήκοντα του και την ευθύνη της λειτουργίας της ΕΠΣΜ.

Η συγκρότηση των επιτροπών

Πειθαρχική επιτροπή: Γρηγόρης Μποντοζάκης πρόεδρος, Παναγιώτης Θεονάς, Κώστας Αθανασόπουλος μέλη.

Επιτροπή πρωταθλήματος και κυπέλλου: Παναγιώτης Καλκαβούρας πρόεδρος, Νίκος Ρούτσης, Αγγελος Γεωργόπουλος, Γιώργος Καλύβας, Νίκος Λιόγας μέλη.

Τεχνική επιτροπή: Ηλίας Αλεξανδρόπουλος πρόεδρος, Κώστας Μπούνας μέλος.

Επιτροπή για θέματα ασφαλείας και πρόληψης: Νίκος Ρούτσης πρόεδρος.

Επιτροπή προμηθειών: Παναγιώτης Καλκαβούρας πρόεδρος, Κώστας Μπούνας, Νίκος Ρούτσης μέλη.

Επιτροπή στατιστικής και γηπέδων: Κώστας Μπούνας πρόεδρος.

Υγειονομική επιτροπή: Βασίλης Σπηλιώτης πρόεδρος, ο οποίος θα πλαισιωθεί από δύο γιατρούς που θα είναι τα μέλη της επιτροπής.

Επιτροπή μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων: Νίκος Ρούτσης πρόεδρος, Παναγιώτης Καλκαβούρας μέλος.

Οργανο διαιτησίας: Αγγελος Γεωργόπουλος πρόεδρος, Σταύρος Λάμιας, Ανδρέας Μιχαλακέας μέλη. Αναπληρωτής πρόεδρος Σταύρος Λάμιας, αναπληρωματικό μέλος Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σύμφωνα με την διοίκηση, το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΜ, αναμένεται να γίνουν και άλλες προσθήκες μελών σε όλες τις επιτροπές.

Η ανακοίνωση της ομάδας Βασιλόπουλου

Στην ανακοίνωση της η παράταξη του Τάκη Βασιλόπουλου αναφέρει ότι η "ομάδα των 20 παραγόντων" δεν έδειξε διάθεση για συνεργασία και πως απέρριψαν κάθε πρόταση τους για πρόεδρο και γραμματέα. Επίσης στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για διαφάνεια στην ΕΠΣΜ με έλεγχο των οικονομικών από ορκωτούς λογιστές, ενώ γίνεται γνωστό πως θα ζητήσουν έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας απέναντι των Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Μεσσηνίας και του Φίλαθλου κοινού, επικοινωνούμε μαζί σας μέσω του δελτίο τύπου. Κατ΄ αρχήν ευχόμαστε καλή επιτυχία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και τον προπονητή κ. Μαστορέα, στον αγώνα τους την Τετάρτη απέναντι στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Στην συνεδρίαση του Νεοεκλεγμένου Συμβουλίου της ΕΠΣ Μεσσηνίας την 5η Μαρτίου, προσπαθήσαμε να υπάρξει Ενωτικό Προεδρείο στην Ένωσή μας, προτείνοντας τον κ. Βασιλόπουλο ως πρόεδρο, πρόταση που απηχεί το 55% της επιλογής του εκλογικού σώματος, η οποία απορρίφθηκε. Προτείναμε την εκλογή του κ. Νινιού στη θέση του Γ. Γραμματέα η οποία και αυτή απορρίφθηκε. Κατόπιν, αυτών διαπιστώσαμε ότι οι εκλεγμένοι των 20 δεν είχαν καμία πρόθεση συνεργασίας και έτσι καταψηφίσαμε όλες τις προτάσεις διάρθρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Βασική μας αρχή είναι η διαφάνεια και όλα στο φως. Φέραμε ως πρόταση ημερήσιας διάταξης για το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, με την μορφή του έκτακτου τα παρακάτω θέματα: 1. Οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της τελευταίας 6ετίας από Ορκωτούς Λογιστές. 2. Να ζητηθεί από την Ε.Π.Ο. η οικονομική υποχρέωση της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας προς την Ε.Π.Ο. 3. Να υπάρξει αναλυτική κατάσταση εξόδων της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας κατά κωδικό. (Ισοζυγίου Εσόδων εξόδων) 4. Να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση τυχών χρέους της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας προς τρίτους, καθώς Ι.Κ.Α., Εφορία, Δ.Ε.Η., κ.λ.π. 5. Να υπάρξει ενημέρωση για τυχών διαφυγόντα έσοδα της Ε.Π.Σ. Μεσσηνίας, ποσοστά Διαιτησίας, Κυλικείο (οι λόγοι που έκλεισε), πρόστιμα κ.λ.π. Ο κ. Πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν, εξαναγκάζοντάς μας να κάνουμε χρήση το άρθρο 33 παρ 2 του Καταστατικού για τη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου. Τα συμπεράσματα δικά σας...".

 

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ