Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 17:03

Τα έζησε... όλα σε δύο εβδομάδες ο Αλεξέας

Γράφτηκε από τον
Τα έζησε... όλα σε δύο εβδομάδες ο Αλεξέας

Το “παρών” στα δύο φετινά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ που σημάδεψαν αρνητικά το ελληνικό ποδόσφαιρο έδωσε ο Ηλίας Αλεξέας...

Ο Μεσσήνιος ρέφερι μέσα σε δύο εβδομάδες τα έζησε... όλα στα δύο ντέρμπι της Τούμπας.

Ο Αλεξέας ήταν βοηθός διαιτητή στο ματς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στις 25 Φεβρουαρίου που δεν έγινε ποτέ και επίσης ήταν “παρών” ως πρώτος βοηθός στο επεισοδιακό ντέρμπι της περασμένης Κυριακής ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που διακόπηκε στο 89’.

Το ευχάριστο πάντως για τον Μεσσήνιο ρέφερι είναι πως τα πήγε εξαιρετικά στο ντέρμπι των “δικεφάλων” και το όνομα του δεν συζητήθηκε για καμία διαιτητική απόφαση. Αντιθέτως ο β’ βοηθός Ποντίκης ήταν αυτός που υπέδειξε στον διαιτητή Κόμινη το οφσάιντ στο γκολ του Βαρέλα (εκτίμησε ότι ο Μαουρίτσιο επηρέαζε τη φάση) και από την ακύρωση αυτού του τέρματος άνοιξε ο... ασκός του αιόλου.

Στη συνέχεια ο Αλεξέας βρέθηκε στο κέντρο του γηπέδου δίπλα από τον διαιτητή Κομίνη, την ώρα που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μια εικόνα που έκανε το γύρο του κόσμου και οδήγησε την κυβέρνηση στο να διακόψει το πρωτάθλημα και το κύπελλο!

Φυσικά μετά το διαιτητικό τρίο πήγε στα αποδυτήρια για να συνταχθεί το φύλλο αγώνα, όπου έμεινε μέχρι τις 2 τα ξημερώματα και τότε αποχώρησε από την Τούμπα!

Οσον αφορά το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ο Ηλίας Αλεξέας ήταν δεύτερος βοηθός, με διαιτητή τον Αρετόπουλο (Τρικάλων) και α’ βοηθό τον Κωσταρά (Αιτ/νιας).

Αυτό το ματς δεν ξεκίνησε βέβαια ποτέ εξαιτίας του τραυματισμού του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία από ένα ρολό ταμειακής μηχανής που τον χτύπησε στο πρόσωπο, με τον ΠΑΟΚ να χάνει το ματς στα χαρτιά (0-3 η νίκη στον Ολυμπιακό). Και σε εκείνο το ματς φυσικά άργησε να κλείσει το φύλλο αγώνος, με τον Αλεξέα και τους άλλους δύο διαιτητές να φεύγουν μετά τα μεσάνυχτα από την Τούμπα!

Ο Ηλίας Αλεξέας λοιπόν ήταν “παρών” σε δύο παιχνίδια που θα μνημονεύονται για χρόνια και όταν σταματήσει τη διαιτησία θα έχει να λέει στα παιδιά και τα... εγγόνια του για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου που αποτυπώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε εκείνα τα δύο παιχνίδια.