Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 11:53

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Εσπασε παράδοση 31 χρόνων με τη νίκη της στα Φιλιατρά!

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Εσπασε παράδοση 31 χρόνων με τη νίκη της στα Φιλιατρά!

Ιστορική από πολλές απόψεις ήταν η νίκη της Κυπαρισσίας στα Φιλιατρά επί της Εράνης με 2-0…

 

Κι αυτό γιατί ο ΑΟΚ κέρδισε στο συγκεκριμένο γήπεδο τη φιλιατρινή ομάδα μετά από 31 ολόκληρα χρόνια! Συγκεκριμένα ήταν τη σεζόν 1981-82 όταν η Κυπαρισσία επικράτησε της Εράνης μέσα στα Φιλιατρά με 1-0, χάρις σε ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Αποστόλης Μπινίσκος μετά από σέντρα του Καριπίδη. Αλλαγή σε εκείνο το ματς είχε μπει ο Σπύρος Λεκάντης και την ίδια σεζόν ο ΑΟΚ ανέβηκε στη Δ' εθνική. Από τότε η Κυπαρισσία δεν είχε κερδίσει ποτέ την Εράνη στην έδρα της, έχοντας αποσπάσει μόνο ισοπαλίες. Φυσικά να σημειώσουμε πως αρκετές χρονιές οι δύο ομάδες δεν τίθονταν αντιμέτωπες αφού η Εράνη έπαιζε στη Δ' εθνική και η Κυπαρισσία στην Α' τοπική. Ομως σίγουρα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο, που δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην Σαββατιάτικη επικράτηση της ομάδας του Παναγιώτη Παναγόπουλου.

"Δείξαμε ότι είμαστε
καλύτερη ομάδα από την Εράνη"

Ο Κυπαρισσιώτης προπονητής αναφερόμενος στο συγκεκριμένο παιχνίδι τόνισε: "Ηταν ένα ματς με ιδιαιτερότητες και εμείς μπορεί να ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από την Εράνη, έπρεπε όμως να το δείξουμε αυτό και μέσα στο γήπεδο. Χάσαμε ένα ημίχρονο μέχρι να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα, όμως στο δεύτερο μέρος βρήκαμε τις λύσεις και με τη συνδρομή και των παιδιών που ήρθαν από τον πάγκο πήραμε μία δίκαιη νίκη, πετυχαίνοντας δύο γκολ σε κομβικά σημεία. Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, αυτή ήταν και μία νίκη γοήτρου που θα μας βοηθήσει και ψυχολογικά, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα".

Θα κάνει δύο ...μεγάλες
μεταγραφές το Γενάρη

Η Κυπαρισσία το Σάββατο έχει νέο δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο μοναδικός που θα λείψει είναι ο τραυματίας Λυδιώτης, ενώ ο Σούπουλι που είναι σε σχολική εκδρομή θα έχει γυρίσει μέχρι την Παρασκευή.
Τέλος, να τονίσουμε πως είναι δεδομένο ότι ο ΑΟΚ θα προχωρήσει σε δύο μεταγραφές ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο. Μάλιστα θα είναι "έτοιμοι" παίκτες με σκοπό να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και εν συνεχεία να πάρει την άνοδο στη Γ' εθνική κατηγορία.