Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 14:15

Οι πιθανοί αντίπαλοι της “Μαύρης Θύελλας” στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Γράφτηκε από τον
Οι πιθανοί αντίπαλοι της “Μαύρης Θύελλας” στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Καλαμάτα θα εκπροσωπήσει την Μεσσηνία στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Μεσσηνίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η “Μαύρη Θύελλα” θα συμμετέχει στην διοργάνωση που πέρυσι είχε αρκετά καλή παρουσία. Θυμίζουμε ότι είχε αποκλείσει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου (2-0 εκτός) και τον Πανηλειακό (3-2 εντός) φτάνοντας μέχρι τους 8 της διοργάνωσης όπου και αποκλείστηκε χάνοντας με 1-0 από το Κερατσίνι με γκολ στα τελευταία λεπτά.

Στη φετινή διοργάνωση οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ της χώρας θα χωριστούν σε 8 ομίλους. Η Καλαμάτα θα βρίσκεται στον 5ο όμιλο μαζί με τους κυπελλούχους Αρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλλονίας – Ιθάκης και Λακωνίας.

Σε κάποιους από τους παραπάνω νομούς δεν έχει διεξαχθεί ακόμη ο τελικός, κάτι που θα γίνει το επόμενο δεκαήμερο καθώς σύμφωνα με την προκήρυξη οι Ενώσεις οφείλουν να δηλώσουν τον κάτοχο μέχρι τη Δευτέρα 26 Μαρτίου, ενώ την Τετάρτη 28 Μαρτίου θα γίνει η κλήρωση.

Χωρίς τους ξένους η Καλαμάτα

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Τετάρτη 11 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλαμάτα θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα την 1 Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται ο 5ος όμιλος της Γ’ εθνικής. Κάτι που σημαίνει ότι οι ξένοι (Ρονκάτο, Τορεσάνι, Γκόμες, Βιγκιλάντε) πιθανότατα θα έχουν αποχωρήσει και η Καλαμάτα θα παίξει κυρίως με Μεσσήνιους παίκτες ενώ θα δοθεί χρόνος και στους πιο νεαρούς παίκτες που διαθέτει.

Οσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους, η εικόνα μέχρι σήμερα έχει ως εξής:

Στην Αρκαδία το Κύπελλο έχει κατακτήσει ο Παναρκαδικός. Κυπελλούχος υπάρχει και στην Αχαϊα και είναι ο Διαγόρας Βραχνέικων. Στην Λακωνία ο τελικός διεξάγεται σήμερα και το τρόπαιο διεκδικούν ο Ατρόμητος Συκέας και ο Ολυμπιακός Γυθείου. Τελικός θα γίνει σήμερα και στην Κεφαλλονιά όπου το κύπελλο θα διεκδικήσουν ο Παλληξουριακός και ο ΑΟ Κρόνοι.

Στη Ζάκυνθο ο τελικός θα γίνει την Κυριακή και θα παίξουν το Τσιλιβή με την Φλόγα Κυψέλης.

Τέλος, στην Ηλεία ο Ξενοφών Κρεστένων έχει πάρει το ένα εισιτήριο του τελικού ενώ στον άλλο ημιτελικό εκκρεμεί το δεύτερο ματς (1-1 το πρώτο) ανάμεσα στον Αστέρα Αμαλιάδας και την Νίκη Τραγανού που θα γίνει σήμερα.

Οι οκτώ όμιλοι και οι ημερομηνίες των αγώνων

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 1ης φάσης (Κύπελλα Ενώσεων) διαχωρίζονται σε οκτώ (8) ομίλους με γεωγραφικά, κατά προτεραιότητα, κριτήρια για οικονομικούς λόγους ως εξής:

1ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών.

2ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ημαθίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Μακεδονίας, Πέλλας, Πιερίας, Φλώρινας, Χαλκιδικής.

3ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Γρεβενών, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Πρέβεζας – Λευκάδας.

4ος ‘Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ευρυτανίας, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας.

5ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αρκαδίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφ/νίας – Ιθάκης, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

6ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Αθηνών, Βοιωτίας, Δυτικής Αττικής, Δωδ/νήσου, Κορινθίας, Πειραιώς.

7ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ανατολικής Αττικής, Αργολίδας, Εύβοιας, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου.

8ος Όμιλος Ε.Π.Σ.: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Κάθε όμιλος θα αναδείξει τον νικητή του, μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Οι αγώνες στους Ομίλους της διοργάνωσης μέχρι τους προημιτελικούς θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση, κατά την οποία, η ομάδα που κληρώνεται πρώτη θα είναι γηπεδούχος.

Οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί αγώνες, που θα διεξαχθούν την 4η και 5η αγωνιστική, μεταξύ των νικητών των ομίλων, θα γίνουν με το σύστημα μονών αγώνων αποκλεισμού, μετά από κλήρωση και σε ουδέτερα γήπεδα.

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, περιόδου 2017-2018 θα διεξαχθούν σε πέντε αγωνιστικές, ως ακολούθως:

1η αγωνιστική: Τετάρτη 11-04-2018

2η αγωνιστική: Τετάρτη 25-04-2018

3η αγωνιστική:Τετάρτη 09-05-2018

4η αγωνιστική:Τετάρτη 23-05-2018

5η αγωνιστική: Τετάρτη 30-05-2018

Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 09 Ιουνίου 2018 σε γήπεδο που θα οριστεί από την Επιτροπή.

Η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης προβιβάζεται στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2018/2019, εφόσον δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ.

Αν είναι πρωταθλήτρια, τότε στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον και αυτή δεν είναι Πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ.

Εάν στο τελικό συμμετέχει ένα σωματείο Γ’ εθνικής και ένα σωματείο από την ανώτερη κατηγορία της οικείας ΕΠΣ, προβιβάζεται η φιναλίστ της διοργάνωσης, εφόσον δεν είναι πρωταθλήτρια της ανώτερης κατηγορίας της οικείας ΕΠΣ. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ειδική αυτή διάκριση της διοργάνωσης δεν ισχύει, ούτε μεταφέρεται σε άλλη ομάδα, πλην των δύο φιναλίστ. Σωματείο Γ΄ Εθνικής που υποβιβάζεται και το οποίο αναδείχθηκε Κυπελλούχο δεν παραμένει στην Κατηγορία.

Στην Αμαλιάδα για το πρωτάθλημα

Στο πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή η Καλαμάτα ολοκλήρωσε τους φετινούς εντός έδρας αγώνες της για το πρωτάθλημα, με ισοπαλία 2-2 με τον Διαγόρα Βραχνέικων. Η Μεσσηνιακή ομάδα, που είναι αδιάφορη βαθμολογικά αλλά θέλει να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές πρόσωπο μέχρι το τέλος, θα παίξει εκτός με τον Αστέρα Αμαλιάδας το προσεχές Σάββατο (3 μ.μ.) και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει εκτός με το Λεωνίδιο.

Το ματς του Σαββάτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο μιας και η πρωτοπόρος ομάδα της Αμαλιάδας θέλει υποχρεωτικά τη νίκη για να παραμείνει στην κορυφή (την ακολουθεί 2 βαθμούς πίσω ο Αστέρας Βλαχιώτη που υποδέχεται το Λεωνίδιο). Αγωνιστικά ένα πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Γκασούκας ενώ οι υπόλοιποι παίκτες θα είναι στην διάθεση του Παναγιώτη Δρούγα.

60% ισοπαλίες στη Γ’ εθνική!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι την Κυριακή η Καλαμάτα έφερε μια ακόμη ισοπαλία, η οποία φέτος είναι το... αγαπημένο της αποτέλεσμα. Σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος η Καλαμάτα μετρά 12 ισοπαλίες (εκ των οποίων οι 8 με 0-0). Δηλαδή φέρνει ισοπαλία σε ποσοστό 60%, κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο.