Παρασκευή, 30 Μάρτιος 2018 16:48

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Με άμυνα που... σπάει κόκαλα κυνηγά ρεκόρ στους 7 τελευταίους αγώνες!

Γράφτηκε από τον

Να σπάσει όλα τα... κοντέρ πάει φέτος ο Α.Ο. Διαβολιτσίου που πραγματοποιεί εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.

Ο ΑΟΔ φιγουράρει στην 3η θέση πίσω από τους διεκδικητές του τίτλου Πάμισο και Πανθουριακό, ξεχωρίζοντας για την άμυνά του που στην κυριολεξία... σπάει κόκαλα!

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα διαθέτει με διαφορά την καλύτερη αμυντική γραμμή στην κατηγορία με μόλις 9 γκολ παθητικό σε 23 αγώνες! Η αμέσως καλύτερη άμυνα είναι αυτή του Πανθουριακού που έχει δεχθεί 15 γκολ, ενώ η εστία του πρωτοπόρου Παμίσου έχει παραβιαστεί 16 φορές.

Κράτησε το μηδέν σε 16 ματς!

Το εντυπωσιακό με το Διαβολίτσι είναι πως έχει κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν στα 16 από τα 23 παιχνίδια πρωταθλήματος, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθερία". Μόνο σε επτά ματς έχει δεχθεί γκολ ο τερματοφύλακας Τάσος Κωνσταντακόπουλος, που πραγματοποιεί φοβερή χρονιά κάτω από τα γκολπόστ του ΑΟΔ.

Το παράδοξο είναι πως το Διαβολίτσι δέχθηκε δύο γκολ στην πρεμιέρα από την Εράνη, κατακτώντας όμως τη νίκη με σκορ 3-2! Εκτοτε είδε την εστία του να παραβιάζεται δύο φορές μόνο στο ματς με τον Πάμισο στη Μεσσήνη, όπου έχασε 2-1 με γκολ στις καθυστερήσεις.

Γκολ δέχθηκε σε άλλες πέντε αναμετρήσεις... Στην εντός έδρας ήττα με 0-1 από την Ανδρούσα, στις ισοπαλίες 1-1 με Ολυμπιακό Καλαμάτας, Α.Ο. Φαραί και Εθνικό Μελιγαλά και στο διπλό στην Τριφυλία επί της Κυπαρισσίας με 1-2.

Οι καλύτερες άμυνες των 8 προηγούμενων χρόνων

Το Διαβολίτσι λοιπόν έχει μπροστά του επτά παιχνίδια και καλείται να γράψει... ιστορία, όσον αφορά την τελευταία 9ετία στην Α’ τοπική. Δηλαδή να δεχθεί λιγότερα γκολ σε μια χρονιά από ομάδες όπως η “Μαύρη Θύελλα”, ο Πάμισος, η Κυπαρισσία ή παλιότερα ο πολύ δυνατός Μεσσηνιακός του Σταύρου Παπαδόπουλου.

Ανατρέχοντας στα περασμένα πρωταθλήματα από το 2009 και έπειτα βλέπουμε πως μόνο ομάδες που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα (και στη συντριπτική αναδεικνύονταν πρωταθλήτριες) είχαν την καλύτερη άμυνα ανά σεζόν. Φέτος το Διαβολίτσι ξεκίνησε με στόχο μια... άνετη παραμονή και μετατράπηκε σε μια ομάδα που τρώει γκολ μόνο με... αίτηση! Οπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία" πέρυσι η καλύτερη άμυνα ανήκε στην πρωταθλήτρια “Μαύρη Θύελλα” με 15 γκολ παθητικό. Πρόπερσι ήταν η δεύτερη Κυπαρισσία που με 17 γκολ είχε την καλύτερη άμυνα.

Τη σεζόν 2014-15 η πρωταθλήτρια και αήττητη Κυπαρισσία του Αλέξη Μαντζούνη είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ, δεχόμενη μόλις 7 γκολ σε 30 αγώνες, επίδοση που δεν πρόκειται να σπάσει... ποτέ!

Την σεζόν 2013-14 ο πρωταθλητής Πάμισος είχε την καλύτερη αμυντική γραμμή με 22 γκολ.

Πηγαίνοντας μια χρονιά πιο πίσω, το 2012-13 συναντάμε τον πρωταθλητή Μεσσηνιακός που είχε δεχθεί 25 γκολ. Την περίοδο 2011-12 ο Εθνικός Μελιγαλά είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα και είχε δεχθεί 16 γκολ. Την προηγούμενη σεζόν 2010-11 επίσης η πρωταθλήτρια Σπερχογεία τερμάτισε με την καλύτερη άμυνα (19 γκολ). Τέλος, τη σεζόν 2009-2010 και πάλι η Κυπαρισσία που έκοψε πρώτη το νήμα, διέθετε την καλύτερη άμυνα με 16 γκολ παθητικό.

Τα ματς που απομένουν

Οπότε αν η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα δεχθεί το πολύ 5 γκολ στις 7 αγωνιστικές που απομένουν, τότε θα έχει τη δεύτερη καλύτερη αμυντική γραμμή (μετά από αυτή της Κυπαρισσίας το 2015) από όλες τις ομάδες της Α’ τοπικής τα τελευταία εννέα χρόνια! Επίδοση αναμφίβολα μοναδική για ομάδα που δεν πάει για τίτλο...

Σαφώς και δεν είναι εύκολο αυτό για τον Τάσο Κωνσταντακόπουλο και τους συμπαίκτες του, μιας και έχουν να δώσουν ορισμένα πολύ δύσκολα παιχνίδια. Αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο ματς με τον πρωτοπόρο Πάμισο, όπου θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, κρατώντας το μηδέν στα μετόπισθεν. Ακολουθεί το επίσης απαιτητικό ματς με τον Πανθουριακό στην Καλαμάτα και ένα εύκολο με την αδύναμη Αναγέννηση στο “Γ. Λουκαρέας”. Υστερα υπάρχει το δύσκολο εντός έδρας ματς με την Κυπαρισσία, μια σχετικά εύκολη έξοδος στο Ασπρόχωμα και τα δύο τελευταία παιχνίδια είναι με την Ομόνοια στο Διαβολίτσι και με την Ανδρούσα στο “Β. Μαλαφέκας”.