Δευτέρα, 16 Απρίλιος 2018 16:50

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 1-1: Χαμένοι και οι δύο σε ένα επεισοδιακό ματς (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ 1-1: Χαμένοι και οι δύο σε ένα επεισοδιακό ματς (φωτό)

 

 

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι του Ηρακλή Καλαμάτας με τον Χανδριναϊκό χθες στο “Π. Μπαχράμης” με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Η ισοπαλία δεν ευνόησε καμία από τις δύο ομάδες στην προσπάθεια τους για άνοδο, μιας και βρέθηκαν στο -2 από τον Ολυμπιακό Ανάληψης που νίκησε την αδιάφορη Χώρα, μια αγωνιστική πριν το φινάλε.

Ηταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στο πρώτο μέρος και να προηγούνται με τον Θανάση Κοντό. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο γκολκίπερ Νικητόπουλος έπιασε πέναλτι του Κατσαρού και κράτησε το 0-1 για την ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο η καλαματιανή ομάδα ισοφάρισε γρήγορα με τον Σπύρο Μάρη και έχασε ευκαιρίες για την ανατροπή, η οποία θα ήταν μισή άνοδος.

Πλέον ο Χανδριναϊκός είναι πάνω στη βαθμολογία από τον Ηρακλή μιας και υπερέχει στην ισοβαθμία, όμως και οι δύο θέλουν γκέλα του Ολυμπιακού Ανάληψης την τελευταία αγωνιστική στους Γαργαλιάνους για να ελπίζουν για την κατάκτηση της 3ης θέσης που οδηγεί στην Α’ τοπική.

Καλύτερος ο Χανδριναϊκός,

προηγήθηκε με Θ. Κοντό

Η ομάδα του Χανδρινού μπήκε καλύτερα στο ματς και με τους Σαχινάι,

Φ. Κοντό και Καραμπάτσο επιθετική τριπλέτα, δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Κουκούτση. Στο 8’ ο Σαχινάι βρήκε στην περιοχή τον Καραμπάτσο που με ωραία κίνησε ξέφυγε από τον αντίπαλό του και σούταρε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Ηρακλής απάντησε στις ευκαιρίες στο 15’ με τον Παπαδέα να δίνει στον Βαϊτση που έκανε κακό τελείωμα από καλή θέση μέσα στην περιοχή.

Ο Χανδριναϊκός όμως πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 16’ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Σαχινάι έδωσε από δεξιά στον Καραμπάτσο που έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Κουκούτση να μπλοκάρει. Στο επόμενο λεπτό μετά από σέντρα του Σαχινάι ο Θ. Κοντός έπιασε το γυριστό σουτ με τον Κουκούτση να του λέει “όχι”.

Η υπεροχή της ομάδας του Πέτρου Χιώτη καρποφόρησε στο 22’ όταν σε αντεπίθεση ο Καραμπάτσος έδωσε στον Θ. Κοντό και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Κουκούτση και έγραψε το 0-1.

Ο Ηρακλής δεν είχε τρόπο αντίδρασης με τα ατού του σε μέτρια μέρα.

Επιασε πέναλτι στο

45’ ο Νικητόπουλος

Προς το φινάλε όμως του ημιχρόνου δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Στο 43’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κατσαρού, ο Φίλαϊ πήρε την κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 45’ ο Βαϊτσης συνεργάστηκε με τον Σπαντιδέα και ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κατσιγιάννη, με τον διαιτητή Πλακογιάννη να δίνει το πέναλτι.

Οι άνθρωποι του Ηρακλή φώναξαν για απευθείας κόκκινη στον αμυντικό του Χανδριναϊκού, που δέχθηκε κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα.

Ο Κατσαρός ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο έμπειρος Νικητόπουλος έπεσε στην αριστερή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα, κρατώντας το 0-1 στο ημίχρονο.

Ισοφάριση στο 56’ με Μάρη

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Αρη Γαλανόπουλου μπήκε δυνατά και πίεσε πολύ για την ισοφάριση.

Στο 51’ ο αμαρκάριστος Φίλαϊ είχε νέα κεφαλιά άουτ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κατσαρού, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φίλαϊ έδωσε κάθετα στον Βαϊτση που κοντρόλαρε και πλάσαρε ψηλά άουτ.

Το 1-1 για τον Ηρακλή ήρθε στο 56’ όταν μετά από κόρνερ του Μπακλαβά, ο Μάρης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Για ένα δεκάλεπτο μετά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και πίεσαν για δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να φτιάξουν καθαρή ευκαιρία. Μετά το 65’ ο Χανδριναϊκός πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 73’ ο Θ. Κοντός βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Κουκούτσης απέκρουσε.

Οι “κυανόλευκοι” είχαν καλή στιγμή στο 76’ με τον Μπακλαβά να παίρνει την κεφαλιά και τον Νικητόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 89’ για τον Ηρακλή με τον Βαϊτση να βγαίνει τετ α τετ και να σουτάρει, όμως και πάλι ο σταθερότατος Νικητόπουλος απέκρουσε κρατώντας το 1-1.

Ο διαιτητής Πλακογιάννης έκανε ορισμένα λάθη σε ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα και ένταση, χωρίς όμως να επηρεάσει με τις αποφάσεις του την εξέλιξη του αγώνα.

Σωστές υποδείξεις είχαν οι βοηθοί Κομπιλίρης και Γιαννέτσος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κουκούτσης, Ζαφειρόπουλος, Φίλαϊ, Μπρακούλιας (84’ Γεωργακόπουλος), Μάρης, Βλαχάκης, Κωνσταντόπουλος (55’ Μπακλαβάς), Παπαδέας (68’ Μουρούφας), Σπαντιδέας, Κατσαρός, Βαϊτσης.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ: Νικητόπουλος, Καρλής, Κατσιγιάννης, Ζούζουλας, Ράτσεβ (73’ Δαρσακλής), Μεμουσάι (84’ Καρούμπας), Σαχινάι,

Φ. Κοντός, Καραμπάτσος (73’ Σταματελόπουλος), Θ. Κοντός, Μπουντάς.

Ξύλο στο φινάλε

Μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Πλακογιάννη έγινε το... έλα να δεις στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος μετατράπηκε σε ρίνγκ!

Οι παίκτες των δύο ομάδων που είχαν αρκετούς διαξιφισμούς κατά τη διάρκεια του ματς, ήρθαν στα χέρια (μαζί και παράγοντες) και για περίπου 15 λεπτά έπεσε αρκετό ξύλο, χωρίς να μπορεί κανείς να πει ξεκάθαρα ποιος ευθύνεται και ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια.

Η σύρραξη γενικεύτηκε όταν φίλαθλος που υποστήριζε τον Χανδριναϊκό έσπασε την πόρτα και μπήκαν αρκετοί θεατές στον αγωνιστικό χώρο, άλλοι για να συμμετάσχουν στα επεισόδια και άλλοι για να χωρίσουν.

Μάλιστα μέσα στο γήπεδο βρέθηκε και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης (έβλεπε το ματς μαζί με τους φιλάθλους του Χανδριναϊκού) που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Αναμφίβολα πρόκειται για άσχημες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν και είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν σε Μεσσηνιακό γήπεδο εν έτη 2018.

Ο διαιτητής Πλακογιάννης έκλεισε με αρκετή καθυστέρηση το φύλλο αγώνα και εκεί καταγράφει αρκετά από τα έκτροπα που έγιναν.

Σημειώνει την εμπλοκή αρκετών ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και θα προχωρήσει σε συμπληρωματική έκθεση, η οποία θα είναι επιβαρυντική για αρκετούς ποδοσφαιριστές.