Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2018 14:22

Εγκαινιάστηκε το γήπεδο της Δυτικής Παραλίας (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Το γήπεδο της Δυτικής Παραλίας εγκαινίασε χθες το απόγευμα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, κόβοντας την κορδέλα μαζί με τον παλιό πρόεδρο της ΑΕΚ Καλαμάτας Σωτήρη Μιχαλόπουλο και τη φιλαρμονική να δίνει πανηγυρικό τόνο.

Το πρώην γήπεδο των Σφαγείων παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στην ομάδα της Αναγέννησης και θα εξυπηρετήσει κυρίως ομάδες της παραλιακής ζώνης. Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχει μπει κερκίδα και στη βόρεια πλευρά και έκανε λόγο για ένα τέλειο στάδιο που έγινε με χρήματα του καλαματιανού λαού.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί σε δύσκολες συνθήκες μεγάλης οικονομικής κρίσης φτιάξαμε με χρήματα του καλαματιανού λαού ένα τέλειο στάδιο. Είναι μεγάλη επένδυση για να μην χάνονται τα παιδιά σε άλλους δρόμους”, είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Νίκας. Ο δήμαρχος δήλωσε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν και άλλα γήπεδα. “Σε πολύ λίγες εβδομάδες θα παραδώσουμε ένα προπονητήριο στην Καλαμάτα για να την βοηθήσουμε να ανέβει στην Α’ εθνική. Θα είναι σύντομα έτοιμο το γήπεδο των Λείκων, ενώ θα δημοπρατηθούν τα γήπεδα του Απόλλωνα και της Θουρίας. Πιστεύω τέτοια εποχή του χρόνου θα είναι έτοιμα τα γήπεδα. Θα πρέπει ακόμα να πω ότι οδός Πλαστήρα στην περιοχή θα είναι από τους πιο όμορφους δρόμους, αφού θα περνά ο ποδηλατόδρομος και τα παιδιά θα μπορούν να έρχονται στο γήπεδο χωρίς αυτοκίνητα”.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης είπε ότι αυτό το γήπεδο θα εξυπηρετεί κυρίως τις ομάδες της Παραλίας, με την Αναγέννηση να έχει τον πρώτο λόγο”. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Παραλίας Παναγιώτης Φωτεινάκης ευχαρίστησε θερμά το δήμο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης χαρακτήρισε το γήπεδο στολίδι για την Καλαμάτα και ευχήθηκε να είναι γεμάτο με παιδιά.

Πλακέτα σε Μιχαλόπουλο

Μετά τους χαιρετισμούς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έδωσε τιμητική πλακέτα στο Σωτήρη Μιχαλόπουλο για τη μεγάλη του προσφορά τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και στο ποδόσφαιρο.

“Τον αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος με ορθή κρίση και κοφτερό μυαλό. Εχει προσφέρει. Γι’ αυτό και ο κόσμος όποτε έβαζε υποψηφιότητα τον στήριζε και τον αγαπά”.

Ο Σωτήρης Μιχαλόπουλος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε εκ μέρους των ανθρώπων της Δυτικής Παραλίας τον δήμαρχο για το γήπεδο και το δρόμο.

Φιλικό πριν τα εγκαίνια

Η Καλαμάτα και μια ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών της Μεσσηνίας έδωσαν το εναρκτήριο ματς στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας. Το φιλικό ματς διεξήχθη πριν από τα εγκαίνια, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από μία φορά. Ο Κανελλόπουλος στο 7’ έδωσε το προβάδισμα στη “Μαύρη Θύελλα” και ο Πανταζής λίγο πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 1-1.

Το ματς διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς τους Καυκά και Ταβουλαρέα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μπεσσής, Νινιός, Μεμά, Λιόλιος, Καντούτσης, Ζαχαρόπουλος, Κανελλόπουλος, Σαραντόπουλος, Μερκούρης, Ζώτος, Αθανασόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Ντότσα, Κανανάι, Οικονομέας, Πικιός, Λέσι, Δημόπουλος, Ρουμελιώτης, Κοντογιώργης.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Μπαχράμης, Κακάλής, Παπανικολόπουλος, Κουντάνης, Κλουβάτος, Σπανός, Μάλαμας, Αγγελής, Μουλιάτος, Γκελγκέρια, Αλεξόπουλος. Αγωνίστηκαν και οι Ντυμένος, Κωστέας, Στραβάκος, Κουτσουρόπουλος, Πανταζής, Κωσταντόπουλος, Μπεχράκης, Κοστρίβας, Ψυχογιάννης.