Δευτέρα, 07 Μάιος 2018 19:03

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 1-1: “Χρυσός” βαθμός στο 88’ με Κανανάι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εναν “χρυσό βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή πήρε χθες το Ασπρόχωμα από το Διαβολίτσι με σκορ 1-1.

Ενα γκολ του Ρονάλντο Κανανάι στο 88’ έδωσε την ισοπαλία στο Ασπρόχωμα διατηρώντας το +1 από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε

της Α’ τοπικής. Μια ισοπαλία που πανηγυρίστηκε σαν νίκη από τους παίκτες του Ασπροχώματος, με δεδομένη και την δυναμικότητα του Διαβολιτσίου που δέχεται γκολ μόνο με... αίτηση!

Με Τσιγαρίδη στον πάγκο!

Το αξιοσημείωτο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν πως το Ασπρόχωμα εμφανίστηκε με νέο προπονητή στον πάγκο τον Παντελή Τσιγαρίδη!

Ο προπονητής της Θύελλας Χαρακοπιού πήρε τη θέση του Κώστα Λαμπρόπουλου , ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ο Τσιγαρίδης που θα καθίσει στον πάγκο του Ασπροχώματος σε τρία παιχνίδια, είναι ο τρίτος προπονητής μέσα στη σεζόν, μετά τους Λούτα και Λαμπρόπουλο.

Οσον αφορά το Διαβολίτσι, προηγήθηκε νωρίς με τον Ζάκκα, όμως δεν φρόντισε να “κλειδώσει” τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ και το πλήρωσε λίγο πριν το φινάλε, δεχόμενο το 13ο γκολ στη σεζόν.

Οι γηπεδούχοι με μια άκρως νεανική σύνθεση, έπαιξαν με απαράμιλλο πάθος και δικαιώθηκαν λίγο πριν το τέλος, ενώ άκουσαν ευχάριστα νέα και από

το “Γ. Λουκαρέας” όπου ο Ολυμπιακός Καλαμάτας δεν μπόρεσε να νικήσει την Ομόνοια. Ετσι το Ασπρόχωμα κρατά την τύχη στα χέρια του και αν κάνει

το 2 στα 2 με Α.Ο. Φαραί και Σπερχογεία τότε παραμένει στην Α’ τοπική.

Προηγήθηκε στο 9’ με Ζάκκα

Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα, που παρατάχθηκε δίχως τον πρώτο της σκόρερ Βαγγέλη Κουλόπουλο, μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε στο 9’...

Ο Τσουκαλάς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και με συρτή σέντρα βρήκε τον Ζάκκα που με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Στο 27’ ύστερα από κόρνερ του Ζάκκα, ο Μπαλόπουλος πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Αυτά ήταν τα όσα... αξιόλογα συνέβησαν στο πρώτο μέρος, με τον ΑΟΔ να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με τον νεαρό Γυφτέα να κάνει σπουδαίο παιχνίδι.

Στο 49’ το διαγώνιο σουτ του Γυφτέα μπλόκαρε ο Κωνσταντακόπουλος.

Νέα καλή στιγμή στο 67’ για το Ασπρόχωμα με το μακρινό σουτ του Θεοδωρόπουλου να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 80’ να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη... Ο Βορίλας εκτέλεσε ένα φάουλ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Παπαγεωργίου πήρε την κοντινή κεφαλιά με τον Μαυροειδέα να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση...

Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζάκκας σούταρε με τους αμυντικούς να διώχνουν λίγο πριν τη γραμμή.

Συνεργασία... πιτσιρικάδων στο 88’

Στα τελευταία λεπτά το Ασπρόχωμα τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε στο 88’...'

Ο Τσαγκλής εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ και ο Κανανάι με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κωνσταντακόπουλου γράφοντας το 1-1, μέσα σε έξαλλα πανηγύρια!

Ενα γκολ που ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στη μάχη της παραμονής...

Καλή ήταν η διαιτησία του Αλεξέα και των βοηθών του Τσοπανάκη και Γιαννέτσου.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Μαυροειδέας, Παπανικολόπουλος, Μουράτι, Μπεκιάρης (71’ λ. τρ. Σακκάς), Ζαφειρόπουλος, Γυφτέας, Κανανάι, Πικιός, Θεοδωρόπουλος (91’ Παχτίτης), Τσαγκλής (90’ Ηλιόπουλος), Μυστριώτης.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μαυροειδάκος, Ζάκκας, Πιτσιλής, Παπαγεωργίου, Μπαλόπουλος, Ηλιόπουλος, Κρεμύδας, Βορίλας, Τσουκαλάς, Σουλαντίκας.