Τετάρτη, 09 Μάιος 2018 18:31

Η σκέψη για ξένο διαιτητή και οι δύο υποψήφιοι Έλληνες για τον τελικό

Γράφτηκε από τον
Η σκέψη για ξένο διαιτητή και οι δύο υποψήφιοι Έλληνες για τον τελικό

Στην ΕΠΟ σκέφτονται πλέον και τη λύση του ξένου διαιτητή για τον τελικό της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ (12/5, 20:30). Ποιες είναι οι επιλογές που προκρίνονται από την Ελλάδα.

Η επιλογή του διαιτητή που θα σφυρίξει τον σαββατιάτικο (12/5, 20:30) τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ είναι μείζον θέμα για την ΕΠΟ, αφού στόχος είναι να επιλεχθεί ένας ρέφερι που δεν θα αφήνει περιθώρια γκρίνιας και καχυποψίας στις δυο ομάδες. Άλλωστε, στόχος είναι να κυλήσουν όλα ομαλά, να μην συμβεί το παραμικρό και να μην δοθεί κανένα επιπλέον δικαίωμα για Grexit στους ξένους αξιωματούχους.

Οι δυο επιλογές που έχουν προκριθεί από την ΚΕΔ, είναι οι Τάσος Σιδηρόπουλος και Τάσος Παπαπέτρου. Αμφότεροι είναι από τους διαιτητές που τυγχάνουν της εμπιστοσύνης των δυο ομάδων, όμως και πάλι υπάρχουν φωνές και αντιδράσεις. Δεν αποκλείεται να καταλήξουν τελικά σε έναν από τους δυο ή και στους δυο, με τον Σιδηρόπουλο διαιτητή και τον Παπαπέτρου τέταρτο ή επιπρόσθετο.

Εντούτοις, ακούγεται εντόνως πως στην ΕΠΟ σκέφτονται και τη λύση του ξένου διαιτητή, προκειμένου να μην υπάρχει καμία... σκιά ούτε στην ΑΕΚ ούτε στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, εξυπακούεται ότι ξένοι θα είναι και οι βοηθοί του. Αυτό είναι κάτι που δεν θα αποφασιστεί από την ΚΕΔ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διεθνών συνομοσπονδιών, που έχουν τον τελευταίο λόγο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 43 ΧΡΟΝΙΑ!
Αρκετές δεκαετίες πριν σφύριζαν ξένοι διαιτητές σε ελληνικά ντέρμπι και τελευταία φορά ήταν πριν 43 χρόνια με τον Ιταλό, Τζανφράνκο Μενεγκάλι, σε αιώνιο ντέρμπι. Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί κάτι ανάλογο στον τελικό των Δικεφάλων το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: sport24.gr