Παρασκευή, 11 Μάιος 2018 15:46

Δημάκης: “Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΑΟΔ”

Γράφτηκε από τον

Μπορεί το κυριακάτικο ματς του Διαβολιτσίου με την Ομόνοια για την 29η αγωνιστική της Α’ τοπικής να μην έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως για την προπονητή της καλαματιανής ομάδας είναι ξεχωριστό...

Ο Σωτήρης Δημάκης θα βρεθεί αντίπαλος με την ομάδα του χωριού του για πρώτη φορά στο Διαβολίτσι! Ο 38χρονος προπονητής της Ομόνοιας είχε παίξει και στον πρώτο γύρο απέναντι στον ΑΟΔ, όμως στο “Γ. Λουκαρέας” με το ματς να λήγει δίχως τέρματα (0-0).

Την Κυριακή θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει στο γήπεδο του Διαβολιτσίου ως αντίπαλος και αναμφίβολα τα συναισθήματα του θα είναι... ανάμικτα.

Ο Δημάκης αφού φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του χωριού του ως ποδοσφαιριστής, διετέλεσε προπονητής του ΑΟΔ για πάνω από 12 συνεχή χρόνια. Πήγε το 2004 όταν το Διαβολίτσι έπαιζε στη Γ’ τοπική Μεσσηνίας και έμεινε μέχρι το 2016 όταν ο ΑΟΔ είχε φτάσει στη πρώτη κατηγορία του νομού.

Ο προπονητής της Ομόνοιας μιλά για το ιδιαίτερο ματς στο Διαβολίτσι 

“Θα είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα όταν θα αντιμετωπίσω τον ΑΟΔ στο Διαβολίτσι... Θα είναι η δεύτερη φορά που θα τεθώ αντίπαλος, όμως η πρώτη που θα πάω στο χωρίο μου για να παίξω ως αντίπαλος.

Και μόνο η αίσθηση πως θα μπω στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων και θα κάτσω στον αντίστοιχο πάγκο, με κάνει να νιώθω περίεργα.

Και όλα αυτά σε ένα γήπεδο που θεωρώ πως συνέβαλα λίγο κι εγώ για να φτιαχτεί. Θα είναι μία ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή για μένα”, λέει στην “Ελευθερία” ο 38χρονος προπονητής και συνεχίζοντας μιλά για τα συναισθήματα του για τον ΑΟΔ: “Οταν είσαι τόσα χρόνια σε μια ομάδα και πόσο δε μάλλον όταν είναι η ομάδα του χωριού σου, δεν σταματάς ποτέ να την υποστηρίζεις. Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα ΑΟΔ.

Χαίρομαι κάθε φορά που ακούω πως πάει καλά γιατί νιώθω πως έχω βάλει κι εγώ ένα λιθαράκι. Την Κυριακή θα είμαστε μόνο για 90 λεπτά αντίπαλοι και εύχομαι να γίνει ένα ωραίο και ανοιχτό παιχνίδι, μιας και δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Το Διαβολίτσι είναι πέρα για πέρα δίκαια στην 3η θέση, μιας και διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και έναν προπονητή που φαίνεται πως κάνει καλή δουλειά”.

"Εγγύηση η διοίκηση για παρών και μέλλον"

Ο φέρελπις προπονητής που τα δύο τελευταία χρόνια κοουτσάρει με επιτυχία την Ομόνοια μίλησε και για το μέλλον του Διαβολιτσίου:

“Το Διαβολίτσι βρίσκεται στην καλύτερη του φάση. Υπάρχει μια διοίκηση που είναι εγγύηση για το σήμερα και το αύριο. Θεωρώ πως όλοι μας πρέπει να τους στηρίξουμε, γιατί δύσκολα θα βρεθούν ξανά άνθρωποι με τέτοια οικονομική επιφάνεια να ασχοληθούν ενεργά με τον ΑΟΔ.

Μία μόνο συμβουλή θα ήθελα να δώσω, τη διάθεση και το πάθος να το μεταδώσουν και για τις ακαδημίες, αν θέλουμε να μείνει κάτι από αυτή την προσπάθεια”.