Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2013 18:19

Επιστολή φιλάθλου για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον
Επιστολή φιλάθλου για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο

Επιστολή έστειλε στο "Ν" ένας φίλαθλος που μένει μόνιμα στην Αθήνα και αναφέρεται στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, παίρνοντας αφορμή από το ματς Ολυμπιακός Καλαμάτας - Κυπαρισσία. Η επιστολή αναφέρει:

 

«Είμαι φίλαθλος, θέλω να πιστεύω υγιής, με την έννοια ότι επιθυμώ τον ανταγωνισμό σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, δεν φορώ παρωπίδες όσον αφορά την ομάδα που υποστηρίζω και θεωρώ ότι ο αθλητισμός είναι η μόνη σήμερα διέξοδος για τα νέα παιδιά ώστε να ξεφύγουν από τη μιζέρια που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Διαμένω μόνιμα στην Αθήνα αλλά η καταγωγή από τη μεριά της μητέρας μου είναι από την Κυπαρισσία την οποία επισκέπτομαι αρκετά συχνά. Η αγάπη μου δε για την πόλη αλλά και την Μεσσηνία γενικότερα είναι πολύ μεγάλη ενώ νιώθω περηφάνια για τον τόπο μας που είναι από τους πλέον ιστορικούς της χώρας.
Δυστυχώς αυτή η περηφάνια μου τσαλακώνεται από κάποια γεγονότα σαν το χθεσινό με την ανεκδιήγητη διαιτησία στο παιχνίδι Ολυμπιακός Καλαμάτας – Κυπαρισσία όπου ο ΑΟΚ (ομάδα που υποστηρίζω) τελείωσε τον αγώνα με 8 παίκτες (μου φαίνεται ακόμα σαν ψέμα).
Παρακολουθώ το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και γνωρίζω την ιστορία του Ολυμπιακού Καλαμάτας ο οποίος δεν έχει ανάγκη από τέτοιες διαιτησίες. Ωστόσο δεν μπορώ να μην κάνω μέσα μου τον συνειρμό που είναι ο εξής: η ομάδα που ευνοήθηκε από αυτό το αποτέλεσμα είναι ο Πάμισος, ο οποίος προσπέρασε πρώτος μετά το σημερινό αποτέλεσμα και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός τον πετσοκομμένο ψυχικά και με τρομερές απουσίες ΑΟΚ ενώ δεν μπορώ να ξεχάσω και την απώλεια της ανόδου στην Δ εθνική πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια για την ομάδα μου, πάλι από τον συγκεκριμένο αντίπαλο.
Η περηφάνια μου για την Μεσσηνία δεν θα σβήσει ποτέ, αυτό που σίγουρα όμως έχει αποδειχτεί με τον πλέον εξωφρενικό τρόπο, είναι ότι οι άνθρωποι που την κατοικούν και ειδικότερα όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρό της δεν της αξίζουν σίγουρα»!


Γ.Βενάρδος 
Υγιής φίλαθλος από Αθήνα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ