Πέμπτη, 19 Δεκέμβριος 2013 23:31

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ: Ντέρμπι με προϊστορία

Γράφτηκε από τον

Τρεις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα Κυπαρισσία και Πάμισος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με έπαθλο την κορυφή στη βαθμολογία της Α' τοπικής.

Το μεγάλο Μεσσηνιακό ντέρμπι είναι προγραμματισμένο για αυτή την Κυριακή και είναι δεδομένο πως θα προσελκύσει πλήθος κόσμου στο γήπεδο της Τριφυλιακής πόλης. Ο Πάμισος πηγαίνει πρωτοπόρος στην Κυπαρισσία, έχοντας πάρει μόλις την προηγούμενη αγωνιστική τα… σκήπτρα από τον ΑΟΚ.

Με Ντουγερόγλου
για την πρωτιά ο ΑΟΚ!

Στο στρατόπεδο της γηπεδούχου ομάδας ακόμη δεν έχουν ξεχάσει τη διαιτησία του Νικολόπουλου στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας, όμως είναι αναγκασμένοι να γυρίσουν σελίδα και να επιστρέψουν στις νίκες αν θέλουν να διατηρήσουν το πάνω χέρι για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο προπονητής Παναγιώτης Παναγόπουλος φύσει αισιόδοξος μιλά για το μεθαυριανό παιχνίδι στο "Ν": "Θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα τα ντέρμπι, με την ίδια τακτική. Είναι δύσκολο ματς απέναντι σε μία έμπειρη ομάδα που έπαιζε για χρόνια στη Δ' εθνική και αυτό μας δίνει επιπλέον κίνητρο να παίξουμε για τη νίκη και να φτάσουμε και πάλι στην κορυφή. Θεωρώ πως αυτό το ματς δεν θα κρίνει τίποτα αφού ακόμη είναι πολύ νωρίς.
Η αλήθεια είναι πως έχουμε σημαντικές απουσίες όμως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές και να δείξουμε πως μπορούμε να τις καλύψουμε".
Η Κυπαρισσία θα παρουσιαστεί ενισχυμένη με τον έμπειρο γκολκίπερ Θοδωρή Ντουγερόγλου, ο οποίος αποτελεί εσωτερική μεταγραφή αφού μέχρι τώρα δεν συμμετείχε στις υποχρεώσεις της ομάδας. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Μιτρόφ, Σιγέρης και Μπίζος και ο τραυματίας Λυδιώτης.
Ο ΑΟΚ θα έχει θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο του και πολλοί λένε πως το γήπεδο θα γεμίσει, αφού αναμένονται Κυπαρισσιώτες ακόμη και από την Αθήνα!

Με ψυχολογία και
κόσμο ο Πάμισος

Στην αντίπερα όχθη οι νησιώτες προετοιμάζονται με ανεβασμένη ψυχολογία αφού για πρώτη φορά απολαμβάνουν τη… μοναξιά της κορυφής και πηγαίνουν στην Κυπαρισσία έχοντας στο… πίσω μέρος του μυαλού τους ότι τους βολεύει και η ισοπαλία.
Ο Πάμισος θα προσπαθήσει να παραμείνει πρώτος και μετά από αυτό το ματς και το ευχάριστο είναι πως θα παραταχθεί κομπλέ, αφού και ο
Γ. Τρίψας εξέτισε την ποινή του. Ο Γουλιέλμος Αντωνίου που μαζί με τον Νίκο Κατσίποδα θα έχουν χρέη προπονητή τονίζει για το κυριακάτικο ντέρμπι: "Δεν θα κρίνει κάτι αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.
Πιστεύω πως φαβορί είναι πάντα ο εκάστοτε γηπεδούχος. Εμείς θα παίξουμε δίχως άγχος και στόχος μας είναι να πάρουμε κάτι καλό, με την ισοπαλία να είναι ευπρόσδεκτη. Νομίζω πως θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με πολύ κόσμο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Με την Κυπαρισσία θα είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε…".
Ο Πάμισος θα έχει δίπλα του αρκετούς φιλάθλους του, μιας και διοργανώνεται εκδρομή με ώρα αναχώρησης τη 1.30 το μεσημέρι
από την κεντρική πλατεία Μεσσήνης και με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.
Πληροφορίες στο Νίκο Γιαννόπουλο (Κατάστημα De Style) στα τηλέφωνα  6972984825 & 2722025044. Η κράτηση (μέχρι Σάββατο στις 2 το μεσημέρι) οριστικοποιείται με την καταβολή των χρημάτων.

Υπερτερεί με 3
νίκες η Κυπαρισσία

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί τέσσερις φορές αντιμέτωπες την τελευταία δεκαετία, με την Κυπαρισσία να υπερτερεί με τρεις νίκες…
Τη σεζόν 2010-2011 συναντήθηκαν στη Δ' εθνική με τον ΑΟΚ να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια με σκορ 1-0. Στην Τριφυλιακή πόλη το γκολ το έβαλε ο Δαραμάρας και στη Μεσσήνη ο Σιγέρη.
Τη σεζόν 2007 - 2008 οι δυο τους μονομάχησαν για τον τίτλο στην
Α' τοπική, με την ομάδα της Μεσσήνης να χαμογελά στο τέλος.
Στο ματς του α' γύρου στην Κυπαρισσία οι γηπεδούχοι κέρδισαν με
1-0 χάρις σε ένα γκολ του Διονυσόπουλου. Ο Πάμισος όμως στο ματς του β' γύρου επικράτησε με 2-0 στην έδρα του και στο τέλος πανηγύρισε τον τίτλο.