Σάββατο, 21 Δεκέμβριος 2013 13:57

Τα νέα των ομάδων της Γ' εθνικής, το πρόγραμμα και η βαθμολογία

Γράφτηκε από τον

Τέσσερα ντέρμπι περιλαμβάνει η 11η αγωνιστική (τελευταία για φέτος καθώς το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω εορτών) στον Δ΄ όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Καλαμάτα - Αχαική, Παναργειακός - Ερμιονίδα, Ατρόμητος - Παναρκαδικός και Βάρδα - Μανωλάδα είναι τα τέσσερα ιδιαίτερα κρίσιμα ντέρμπι της αγωνιστικής. Στα δύο πρώτα μονομαχούν οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία και με το τέλος των αγώνων θα ξέρουμε αν θα πάρει νέα τροπή το "έργο" της ανόδου. Τα δύο επόμενα έχουν να κάνουν με την μάχη της παραμονής. Στα υπόλοιπα παιχνίδια Κόρινθος και Καραϊσκάκης έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι σε Πανναυπλιακό και Άρη αντίστοιχα ενώ ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα είναι τα ματς Πανόπουλο - Μεσσηνιακός και Σαγέικα - Μεσολόγγι.



ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
Ένα ακόμα τρίποντο (το 5ο) στην έδρα της ψάχνει η Κόρινθος στο θεωρητικά εύκολο ματς απέναντι στον Πανναυπλιακό. Με μια νίκη οι Κορίνθιοι απομακρύνονται από την διακεκαυμένη ζώνη και κοιτούν ψηλότερα. Αμφίβολοι να δώσουν το παρών είναι οι Καφαντάρης και Σπυρόπουλος ενώ σίγουρα εκτός είναι ο τιμωρημένος Ντερτιλής. Στον Πανναυπλιακό, ψάχνουν ένα ακόμα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα μετά την νίκη στο Μεσολόγγι, ώστε να μπουν πιο δυνατά στο κόλπο της παραμονής. Τσακνάκης και Γεωργιόπουλος (τιμωρημένοι) είναι εκτός.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 
Το Αργολικό ντέρμπι κλέβει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής. Ο Παναργειακός (δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα) προέρχεται από βαριά ήττα στο ντέρμπι με την Καλαμάτα, που τον έριξε από την κορυφή του ομίλου και δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες εντός έδρας. Η Ερμιονίδα, μετά την νίκη στο εξ΄ αναβολής ματς με τον Άρη (θετικό το ντεμπούτο του Μπολάνο στον πάγκο της Ένωσης) θέλει μια ακόμη ώστε να μπει πιο δυνατά στην διεκδίκηση της ανόδου (με ενδεχόμενη επικράτηση πιάνει τους γηπεδούχους στους 22 βαθμούς).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ
Ντέρμπι στην Πάτρα μεταξύ των 2 μεγάλων απογοητεύσεων του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ατρόμητος με την ψυχολογία στα ύψη μετά την πρόκριση στο κύπελλο θέλει επιτέλους να αρχίσει να αξιοποιεί την έδρα του και στο πρωτάθλημα (έχει συγκεντρώσει μόλις 4 από τους συνολικά 12 βαθμούς). Οι Αρκάδες συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται από οικονομικά προβλήματα, οι παίκτες δεν έχουν άλλες αντοχές και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά (ακόμα και η αποχώρηση κάποιων εξ΄ αυτών). Όπως μάλιστα αναφέρει το arcadiasports.gr πρωτοκλασάτα στελέχη  (Σκούφαλης, Μουστόγιαννης, Ντινιωτάκης, Σκάρος, Χατζόπουλος, Ανδριόλας) απουσίαζαν από τις προπονήσεις για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Με τον κόσμο στο πλευρό του αναμένεται να παραταχθεί ο ΠΑΟ Βάρδας στο Ηλειακό ντέρμπι απέναντι στην Μανωλάδα. Η Βάρδα τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Παναργειακό, όμως η ποινή θα ισχύσει στο επόμενο εντός με τον Πανναυπλιακό. Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στους 14 βαθμούς και θέλουν την νίκη ώστε να αρχίσουν να φτιάχνουν διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ανδρέας Ζήκος, για τους γηπεδούχους, δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Τσολόπουλο ενώ αμφίβολος είναι ο Πολίτης. Ο Τσίρκοβιτς, για τους φιλοξενούμενους (προέρχονται από τρεις σερί νίκες), δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. 

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ- ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Λάκης Παπαχρήστος στο Αιτωλικό για το κρίσιμο ματς απέναντι στον πρωτοπόρο Καραϊσκάκη. Σίγουρα εκτός είναι οι τιμωρημένοι Μακρής και Σωτηρόπουλος, οι τραυματίες Τρικαλινός και Ευθυμίου καθώς και οι Γαβρίνας, Ζηνεμπής που απέχουν από τις δραστηριότητες της ομάδας το τελευταίο διάστημα. Ο Καραϊσκάκης ταξιδεύει στο Αιτωλικό (μοναδική απουσία ο τιμωρημένος Αβραμίδης) με στόχο ακόμα μια νίκη που θα τον διατηρήσει πρωτοπόρο και θα τον στέψει με τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Την πρώτη του νίκη εντός έδρας ψάχνει ο Εθνικός Σαγεΐκων στο ματς με το Μεσολόγγι. Μέχρι στιγμής οι «μπλέ», αποτελούν την μοναδική ομάδα δίχως νίκη στην έδρα της και η ευκαιρία είναι μοναδική απέναντι στο Μεσολόγγι. Εξάλλου σε μια ενδεχόμενη επικράτηση συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή. Αμφίβολος είναι ο Νικολακόπουλος (τραυματίας). Από την άλλη οι Μεσολογγίτες με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Δημήτρη Σκούνα, θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, μετά τις 5 συνεχόμενες ήττες που τους έφεραν πολύ χαμηλά στην βαθμολογία. Αμφίβολοι είναι οι τραυματίες Σαραντόπουλος και Δενδρινός. 

Το πρόγραμμα της
11ης αγωνιστικής

Κόρινθος – Πανναυπλιακός
Ατρόμητος Αχαΐας – Παναρκαδικός
Εθνικός Σαγέικων – ΑΕ Μεσολογγίου
ΠΦΟ Πανόπουλου – Μεσσηνιακός
ΠΑΟ Βάρδας – Δόξα Νέας Μανωλάδας
Αρης Αιτωλικού – ΑΕ Καραϊσκάκης
Καλαμάτα – Αχαϊκή
Παναργειακός – ΑΕ Ερμιονίδας
• Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 10 αγώνες)
1. Α.Ε. Καραϊσκάκης    12-7    25
-----------------------------------------------
2. Αχαϊκή    13-6    23
3. Παναργειακός    17-8    22
4. Καλαμάτα    18-8    19
5. Α.Ε. Ερμιονίδας    14-8    19
6. Μεσσηνιακός    15-9    17
-. Κόρινθος    11-8    16
8. Δόξα Μανωλάδας    11-10    14
----------------------------------------------------
9. ΠΑΟ Βάρδας    7-8    14
10. Ατρόμητος Αχαΐας    11-12    12
-. Παναρκαδικός    9-10    12
12. Πανναυπλιακός    11-15    10
13. Μεσολόγγι    11-16    9
14. Αρης Αιτωλικού    4-10    5
-. Εθνικός Σαγέικων        4-21    5
16. Αστέρας/Πανόπουλο    8-20    4