Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 13:47

Η Καλαμάτα 1-0 την Αχαϊκή με πέναλτι του Καλαντζή στο 96'

Γράφτηκε από τον
Η Καλαμάτα 1-0 την Αχαϊκή με πέναλτι του Καλαντζή στο 96'

Κόντρα στην μαζική άμυνα της Αχαϊκής αλλά και στην… γκαντεμιά των επιθετικών της, η "Μαύρη Θύελλα" φλέρταρε σήμερα με την εντός έδρας βαθμολογική απώλεια στο ματς με την Αχαϊκή, καθώς το 0-0 παρέμενε στο Δημοτικό Στάδιο μέχρι το 94' της αναμέτρησης. Στο λεπτό αυτό όμως, οι Μεσσήνιοι κέρδισαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Λαμπρόπουλου στον Ηλιόπουλο και ο Καλαντζής που το εκτέλεσε δύο λεπτά αργότερα δεν αστόχησε, δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από παίκτες και φιλάθλους της Μεσσηνιακής ομάδας.
Η σημερινή Καλαμάτα πραγματοποίησε πιθανότατα την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, όσο και αν αυτό δεν προκύπτει από το αποτέλεσμα. Οι Μεσσήνιοι έπαιξαν σαν… τη γάτα με το ποντίκι την Αχαϊκή και παρά τις συνεχόμενες χαμένες ευκαιρίες δεν παράτησαν σε κανένα σημείο το ματς. Αντίθετα, προσπάθησαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχοντας και την συμπαράσταση περισσότερων από 2.000 φιλάθλων τους. Ήταν η πρώτη φορά που η "Μαύρη Θύελλα" μάζεψε τόσο κόσμο φέτος στο γήπεδο και η εξέδρα ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης. Ομάδα και κόσμος έκαναν μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση λοιπόν και τελικά δικαιώθηκαν έστω και στις καθυστερήσεις.

Η φάση του πέναλτι

Η φάση που έκρινε το ματς προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων, για αυτό και καθυστέρησε δύο λεπτά η εκτέλεση του πέναλτι. Μάλιστα κατά τις διαμαρτυρίες αποβλήθηκαν ο Λαμπρόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά και ο Μπουρδανιώτης με απευθείας κόκκινη.
Η Αχαϊκή ομάδα όμως δεν είχε δίκιο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του αγώνα, ο Λαμπρόπουλος τραβάει καθαρά τον Ηλιόπουλο. Βέβαια στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές φορές οι διαιτητές αποφεύγουν να καταλογίζουν ανάλογα πέναλτι, για αυτό φώναξαν και οι φιλοξενούμενοι νιώθωντας αδικημένοι. Ο διαιτητής Γιαννόπουλος από την Αρκαδία όμως δεν έκανε κάτι παραπάνω από το να καταλογίσει αυτό που είδε και αυτό ήταν το τράβηγμα του Λαμπρόπουλου...

Μονόλογος σε
όλο το παιχνίδι

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για να περιγράψουμε την εικόνα του αγώνα, ο οποίος έγινε σε ένα πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο. Η Καλαμάτα είχε τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτο και η Αχαϊκή έπαιξε για το 0-0. Όσο περνούσε η ώρα μάλιστα, οπισθοχωρούσε όλο και περισσότερο και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν και οι 11 παίκτες της μέσα στην μεγάλη περιοχή.
Η Καλαμάτα από την πλευρά της είχε χθες ένα καταπληκτικό Αλέξη Καραχάλιο, ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντιπάλους του. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός είχε φυσικά και συμπαραστάτες καθώς εξαιρετικός ήταν και ο Καλαντζής, ενώ θετική παρουσία είχαν και οι Πούτσης, Οντσβόνγκ και Ζαχαρόπουλος. Αναφερθήκαμε στους παίκτες που έπαιζαν από τη μέση και μπροστά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστέρησαν οι υπόλοιποι, απλά αμυντικά η ομάδα δεν είχε πολύ δουλειά.

Οι καλύτερες φάσεις

5' Πρώτη φάση για την Καλαμάτα, κόρνερ του Καραχάλιου, κεφαλιά του Καλαντζή, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον Δρακόπουλο που μπλόκαρε.
8' Κόρνερ Καραχάλιου, ο Καντούτσης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως και πάλι πάνω στον Δρακόπουλο που μπλόκαρε.
14' Σέντρα του Καραχάλιου, κεφαλιά ο Πούτσης αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
22' Σουτ του Δημητρακόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ.
29' Ο Οντσβόνγκ πέρασε δύο αμυντικούς αλλά το τελευταίο κοντρόλ ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε στον Δρακόπουλο.
32' Μεγάλη ευκαιρία με τον Καλαντζή να μπαίνει από δεξιά, προτίμησε να σουτάρει αντί να κόψει την μπάλα στον αμαρκάριστο Καραχάλιο και τελικά κόντραρε σωτήρια ο Λαμπρόπουλος.
33' Σουτ του Καραχάλιου η μπάλα ελάχιστα άουτ.
48' Φάουλ του Καραχάλιου, ελάχιστα άουτ.
51' Ο Καραχάλιος βρήκε τον Καλαντζή στην περιοχή αλλά αυτός σούταρε λίγο άουτ.
63' Πλασέ του Τσιμικλή μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Διακάτος.
73' Φάση διαρκείας στην περιοχή της Αχαικής με διαδοχικά σουτ να αποκρούονται από αμυντικούς και τερματοφύλακα.
78' Μεγάλη ευκαιρία σουτ του Ηλιόπουλου, ο Μπουρδανιώτης έδιωξε πάνω στη γραμμή,
79' Νέα μεγάλη ευκαιρία, σουτ Καραχάλιου ελάχιστα άουτ.
88' Διαδοχικά σουτ του Ηλιόπουλου, η μπάλα κόντραρε στα πόδια των παικτών της πολυπρόσωπης άμυνας της Αχαικής.
Αποβλήθηκαν στο 95' οι Λαμπρόπουλος, Μπουρδανιώτης ενώ την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μπεκίρης, Τόγιας, Αποσκίτης, Καζαντζής από την Αχαϊκή και οι Καλαντζής, Καλογερόπουλος, Σκαρλάτος, Γεωργακόπουλος, Πούτσης από την Καλαμάτα.
Βοηθοί του Γιαννόπουλου ήταν οι Δημογέροντας, Τριανταφύλλους, επίσης από την Αρκαδία.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ρηγανάς, Τσόπελας, Ι. Καλογερόπουλος (90' Αθανασόπουλος), Καντούτσης, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Ζαχαρόπουλος, Καραχάλιος, Οντσβόνγκ (70' Ηλιόπουλος), Καλαντζής, Πούτσης (54' λ.τ. Γεωργακόπουλος).
ΑΧΑΪΚΗ: Δρακόπουλος, Διακάτος, Μπουρδανιώτης, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Τόγιας, Καζάντζης (81' Μπεκίρης), Μελέκος, Σάμικος (90'Ντάζος), Δημητρακόπουλος, Αποσκίτης (75' λ.τ. Μητρόπουλος).