Παρασκευή, 29 Ιούνιος 2018 16:02

Πρωταθλητές οι Μηχανικοί στο πρωτάθλημα εργαζομένων (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Πρωταθλητές οι Μηχανικοί στο πρωτάθλημα εργαζομένων (φωτό)

Οι Μηχανικοί επέστρεψαν στο “θρόνο” τους και μετά από 5 χρόνια κατέκτησαν τον τίτλο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μαζικού αθλητισμού, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Καλαμάτας.

Στο τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης αντιμετώπισαν τους Ξυλοκόπους, οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά, τόσο κοντά, στη διεκδίκηση του τίτλου, όπου τους κέρδισαν με 4-0. Γενικά οι Μηχανικοί ήταν πιο καλοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις προθέσεις τους, καθώς στο 20ό λεπτό έκαναν το 0-3.

Οι Ξυλοκόποι, αν και είχαν να αντιμετωπίσουν μια αξιόλογη ομάδα, έκαναν την προσπάθεια τους σε όλη τη διάρκεια του 80λεπτου, δημιούργησαν φάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Γκολ – δοκάρι

Στο 2’ σέντρα του Βρυώνη έδιωξε ο Θ. Σακκάς με γροθιές, όμως έστειλε την μπάλα πάνω στον Δεμπεγιώτης, ο οποίος με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 11’ ο Κοτσογλανίδης με ψηλοκρεμαστό σουτ σημείωσε το 0-2. Στο 20’ ο Αγγελόπουλος έκανε τη σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Βρυώνη, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και πάσαρε στον Δεμπεγιώτη, ο οποίος από το πέναλτι σχεδόν με πλασέ “έγραψε” το 0-3.

Στο 51’ ο Βρυώνης έκανε τη σέντρα στο β’ δοκάρι πετάχτηκε ο Αγγελόπουλος και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-4. Στο 62’ ο Μπλέτσας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Θ. Σακκάς βρήκε την μπάλα με την άκρη των δαχτύλων του, τόσο ώστε να βρει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.

Ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Πετεινάρης (7’ σουτ, 32’ διαγώνιο σουτ, 50’ διαγώνιο σουτ), Νταγιόπουλος (17’ κεφαλιά), Κοτσογλανίδης (18’ σουτ), Δεμπεγιώτης (34’ δυνατό σουτ), Βρυώνης (37’ σουτ), Γκόνης (54’ δυνατό σουτ) και Αγγελόπουλος (63’ σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλίας Τσουλάκος με βοηθούς διαιτητές τους Αγγελο Μπασιλάρη, Δημήτρη Ταβουλαρέα.

ΞΥΛΟΚΟΠΟΙ: Θ. Σακκάς, Καπνίσης, Κόκκινος, Σαρδελάς, Σταυρόπουλος, Μαντζορογιώργος, Κωνσταντόπουλος, Μητρόπουλος, Παπαγεωργόπουλος, Πετεινάρης, Γκόνης.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Κριαράς (48’ Αλευράς), Μπλέτσας, Μπαχράμης, Ηλ. Παπακωνσταντίνου, Νταγιόπουλος, Βρυώνης (55’ Γρηγορόπουλος), Δεμπεγιώτης (52’ Ξενάκης), Κοτσογλανίδης (64’ Σκλήρης), Αγγελόπουλος, Ευγ. Σακκάς, Μίντζηρας.

Πολυνίκης ο Γρηγορόπουλος

Στα αξιοσημείωτα του πρωταθλήματος συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής των Μηχανικών Γιώργος Γρηγορόπουλος είναι από τους πολυνίκες του θεσμού, καθώς έχει κατακτήσει τον τίτλο 5 σερί χρονιές στους τελευταίους 6 τελικούς. Μάλιστα πριν τρία χρόνια, πάλι ως παίκτης των Μηχανικών αγωνίστηκε στον τελικό με αντίπαλο την ομάδα Genesis, παιχνίδι το οποίο δεν τελείωσε, καθώς διεκόπη με το σκορ να είναι στο 2-2. Εχει κερδίσει 3 κύπελλα με την Υαλοτεχνική Βασιλόπουλος, μία με το Genesis και μία με τους Μηχανικούς.

Οι απονομές

Σεμνή ήταν η τελετή λήξης του φετινού πρωταθλήματος, που περιελάμβανε την απονομή κυπέλλων και μεταλλίων στις ομάδες που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, καθώς και στους διαιτητές και την γιατρό της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, το κύπελλο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έδωσε στους Μηχανικούς η γιατρός του πρωταθλήματος Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου, ενώ τα μετάλλια είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Δ. της ΕΠΣΜ Σταύρος Λάμιας.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, που έκανε το εναρκτήριο λάκτισμα στον τελικό, μοίρασε τα μετάλλια και έδωσε το κύπελλο στην ομάδα Ξυλοκόπων για τη 2η θέση. Τα μετάλλια για την κατάκτηση της 3ης θέσης, παρέλαβε ο εκπρόσωπος της ομάδας ΚΤΕΛ Γιώργος Σκαρτσίλης, από τον εκπρόσωπο των Μηχανικών Παναγιώτη Βεργινάδη. Τα αναμνηστικά μετάλλια στους διαιτητές έδωσε η γιατρός κ. Θεοδωρακοπούλου, την οποία νωρίτερα, είχε βραβεύσει επίσης με αναμνηστικό μετάλλιο ο κ. Μπασακίδης.