Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 15:01

“Καπετάν Βασίλης” ονομάστηκε το γήπεδο Διαβολιτσίου (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Σημαντική ημέρα ήταν η προχθεσινή για την ομάδα του Διαβολιτσίου, καθώς σε μια σεμνή εκδήλωση εντός του αγωνιστικού χώρου, έγινε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση η τελετή για την ονοματοδοσία του γηπέδου, το οποίο πήρε το όνομα του αείμνηστου επιχειρηματία Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Ετσι το δημοτικό γήπεδο Διαβολιτσίου από το Σάββατο ονομάζεται “Καπετάν Βασίλης”, ως ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς του αείμνηστου επιχειρηματία, που βοήθησε σημαντικά στην κατασκευή του.

Αμέσως μετά την τελετή ονοματοδοσίας έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί, διαδοχικά από τον πρόεδρο του Α.Ο.Δ. Γιάννη Κωνσταντάρα, τον επιχειρηματία και παράγοντα της ομάδας Βασίλη Χαρίτση, το γιό του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνστανταντακόπουλου Αχιλλέα, την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και το δήμαρχο Οιχαλίας Αριστείδη Σταθόπουλο.

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Γιάννη Κωνσταντάρα, στη σύντομη ομιλία του εμφανώς συγκινημένος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες τους για την τιμή που έκαναν να δώσουν το όνομα του πατέρα του στο γήπεδο, μεταξύ άλλων ανέφερε: “ο καπετάνιος έδειξε εμπράκτως την αγάπη του για την περιοχή του και για τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του αλλά και για όλη τη Μεσσηνία και θα ακολουθούμε τα βήματά του και εμπνεόμαστε από αυτά που ήθελε να κάνει για την περιοχή μας”.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, που έχει καταγωγή από το Διαβολίτσι στη σύντομη ομιλία του μόνο καλά λόγια είχε να πει για την προσφορά του Καπετάν Βασίλη, ενώ αναφέρθηκε και στην αρκετά καλή συνεργασία του με τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο. Στη συνέχεια μίλησε για τον σχεδιασμό των έργων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην αναβάθμιση των υποδομών του γηπέδου που πρέπει να τρέξουν με την συνδρομή του δήμου”.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η προσφορά που έκανε μετά το τέλος των ομιλιών, ο Πρόεδρος του New York College Ηλίας Φούτσης, ο οποίος ενημέρωσε όλους τους παρευρισκόμενους πως προσφέρει κάθε χρόνο μία υποτροφία στον αριστούχο μαθητή του Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Β. Ξυγκώρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, στελέχη της ΤΕΜΕΣ, της Costa Navarino, πρώην δήμαρχοι, πρώην παράγοντες της ομάδας, το προπονητικό τιμ, αρκετοί παίκτες και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, που φρόντισε ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Την ΕΠΣ Μεσσηνίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Βασίλης Σπηλιώτης και ο παράγοντας Ηλίας Αλεξανδρόπουλος.

Νικητής του τουρνουά ο Αίας Καλαμάτας

Πριν την τελετή για την ονοματοδοσία του γηπέδου πραγματοποιήθηκαν και αγώνες για το 6ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, με τον Αίαντα να αναδεικνύεται νικητής.

Στο τουρνουά συμμετείχαν οι ομάδες του Διαβολιτσίου, του Α.Ο. Πατίστα του Αίαντα και της Καλαμάτας. Στον τελικό συναντήθηκαν το Διαβολίτσι με τον Αίαντα, με την Καλαματιανή ομάδα να επικρατεί 4-0 και να αναδεικνύεται νικήτρια του τουρνουά.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ (Δημήτρης Τοπουκτζίδης): Νίκος Σαρδέλης, Δημήτρης Χορεμιώτης, Αντριάνο Ντολομάγια, Αγγελος Λάσκος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Ερι Μπράμκο, Παρασκευάς Σαρδέλης, Νίκος Ηλιάδης, Δημήτρης Ντονάς, Σόνι Γιάχια, Πάολο Γιάχια, Κριστιάν Σεχάι.

ΑΙΑΣ (Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος): Γιάννης Παπανικολόπουλος, Γιάννης Ριζάς, Στέφανος Μπούνας, Γιάννης Μακαρίτης, Σταύρος Πανταζής, Δημήτρης Χόχολης, Αντώνης Δημητρόπουλος, Βασίλης Τσουλάκος, Παναγιώτης Χιώτης, Παναγιώτης Μπούνας, Γιώργος Μπούνας, Δημήτρης Κουμουνδούρος, Γιώργος Κωστέας, Κανάρης Μπούνας, Βασίλης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρεντζής, Γιάννης Σεντεμέντες.

Π.Σ. “Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ” (Παναγιώτης Δρούγας, Στέλιος Παπαδόπουλος): Παύλος Βαρελάς, Νίκος Παυλής, Σέργιος Καρακαϊδός, Τάσος Θεοφιλόπουλος, Αλέξανδρος Εξηνταβελώνης, Αρλιν Χότζα, Παναγιώτης Καρνάκης, Βαλάντης Ρούπας, Παναγιώτης Σαούτης, Δημήτρης Γεωργόπουλος, Σταύρος Μανωλόπουλος, Σπύρος Βαρελάς, Σιμεώνεφ Ρούσεφ.

Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ (Νίκος Κακαλέτρης): Βάγια Κακαλέτρη, Αριστείδης Καστόρας, Αντώνης Μαχαίρας, Γιώργος Αλάμαρας, Γιάννης Μπάκας, Στάθης Ντάβος, Αλέξανδρος Ντάβος, Αναστάσης Ντάβος, Ζήσιμος Παληοδήμος, Στέφανος Παληοδήμος, Γιάννης Πριστούρης, Περικλής Μανωλάκος, Κωνσταντίνος Χανδρινός.

Διαιτητές των αγώνων ήταν οι Παναγιώτης Κομπιλίρης, Γιώργος Σκαρπέτης, Κωνσταντίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Νικολόπουλος.