Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2018 17:14

Λίγες οι αλλαγές στους πάγκους της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να μπουν στο γήπεδο οι 16 ομάδες που θα μονομαχήσουν στο νέο πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας και πέρα από το μεταγραφικό πάρε - δώσε, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως διαμορφώνεται και το σκηνικό στους πάγκους, όπως παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα "Ελευθερία".

Ποιες ομάδες δηλαδή συνεχίζουν με την περσινή συνταγή, ποιες άλλαξαν προπονητή και τέλος ποιες δεν έχουν κλείσει ακόμα αυτό το κεφάλαιο.

Καταρχάς να αναφέρουμε ότι σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχει πλέον ο Πάμισος που ανέβηκε στη Γ' εθνική, καθώς και το Ασπρόχωμα, η Αναγέννηση Παραλίας και ο Μιλτιάδης, που υποβιβάστηκαν.Οι τέσσερις νέες ομάδες είναι ο Τσικλητήρας Πύλου, που μετά από δύο χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, επιστρέφει στο τοπικό, καθώς και η Α.Ε. Μάνης, η Α.Ε. Αβίας και ο Ολυμπιακός Ανάληψης που σφράγισαν τα τρία εισιτήρια της ανόδου από την Α1 τοπική. Να σημειωθεί ότι αναφέρουμε τους προπονητές με τους οποίους τελείωσε μια ομάδα την περσινή σεζόν.

Στα αξιοσημείωτα ότι και οι τρεις νεοφώτιστες εμπιστεύονται και στη μεγαλύτερη κατηγορία τον τεχνικό που της οδήγησε στην άνοδο. Επίσης οι ομάδες που τερμάτισαν από τη δεύτερη έως την 5η θέση της περσινής σεζόν, συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή. Συνοπτικά μόνο τέσσερις ομάδες άλλαξαν τεχνικό από τις 13 και λέμε 13, διότι σε Κυπαρισσία, Ολυμπιακό και Ομόνοια το θέμα παραμένει ανοιχτό. Στις δύο πρώτες διότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το διοικητικό τοπίο, ενώ στην Ομόνοια επρόκειτο να γίνει χθες συμβούλιο για να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας με το Σωτήρη Δημάκη. Ο τελευταίος παραιτήθηκε λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του, αλλά οι άνθρωποι της Ομόνοιας είναι διατεθειμένοι να τον περιμένουν να επιστρέψει, εφόσον μπορεί αυτό να συμβεί.

Στην Κυπαρισσία θα γίνει αύριο η ύστατη προσπάθεια για την εκλογή διοίκηση και στον Ολυμπιακό η τρίτη κατά σειρά γενική συνέλευση για τον ίδιο λόγο.

Θυμίζουμε ότι ο ΑΟΚ τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα με τον Τάκη Παναγόπουλο στον πάγκο και οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν στην κατηγορία, έχοντας στο τιμόνι τον Γιώργο Γρηγορόπουλο.

Οι τέσσερις ομάδες που άλλαξαν προπονητή αυτό το καλοκαίρι είναι ο Τσικλητήρας Πύλου, ο Τέλλος Αγρας, ο Εθνικός Μελιγαλά και ο Α.Ο. Φαραί.

Οι εννέα που συνεχίζουν όπως τελείωσαν τη σεζόν είναι οι Πανθουριακός, Διαβολίτσι, Ανδρούσα, Απόλλωνας, Εράνη, Σπερχογεία, Α.Ε. Μάνης, Α.Ε. Αβίας και Ολυμπιακός Ανάληψης.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος που ήταν για αρκετά χρόνια στον Πανθουριακό, είναι αυτός που κλήθηκε να χτίσει ουσιαστικά τον Τσικλητήρα Πύλου από την αρχή, παίρνοντας τη σκυτάλη από το Νίκο Κακαλέτρη. Ο Κώστας Στυλιανόπουλος αντικαθιστά στον Τέλλο Αγρα τον Αντώνη Μαυρέα. Ο Μιχάλης Φασουλής επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον στο Μελιγαλά, που είχε μέχρι πρότινος προπονητή - παίκτη τον Ηλία Μουρούσια.

Ο Φασουλής οδήγησε πέρυσι τον Α.Ο. Φαραί, που βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σκουρλέτη, ο οποίος έχει εργαστεί στο παρελθόν στην ομάδα των Γιαννιτσανίκων. Από εκεί και πέρα, ο Τάκης Δρούγας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πανθουριακό. Ο Κώστας Παλαμάρας στο Διαβολίτσι, ο Νίκος Γεωργακλής στην Ανδρούσα, ο Τάκης Σακελλαρόπουλος στον Απόλλωνα, ο Κώστας Λυμπερόπουλος στην Εράνη, ο Γιώργος Καλόμαλος στη Σπερχογεία, ο Παναγιώτης Πολίμος στη Μάνη, ο Διονύσης Πουλής στην Αβία και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος στον Ολυμπιακό Ανάληψης.

 

Οι πάγκοι των 16 ομάδων

 

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Γιώργος Αργυρόπουλος αντί Νίκου Κακαλέτρη

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Συνεχίζει ο Τάκης Δρούγας.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Συνεχίζει ο Κώστας Παλαμάρας..

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Συνεχίζει ο Νίκος Γεωργακλής.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Συνεχίζει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: Συνεχίζει ο Κώστας Λυμπερόπουλος

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: -

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Κώστας Στυλιανόπουλος αντί Αντώνη Μαυρέα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μιχάλης Φασουλής αντί Ηλία Μουρούσια.

ΟΜΟΝΟΙΑ: -

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Συνεχίζει ο Γιώργος Καλόμαλος.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Βαγγέλης Σκουρλέτης αντί Μιχάλη Φασουλή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: -

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Συνεχίζει ο Παναγιώτης Πολίμος.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Συνεχίζει ο Διονύσης Πουλής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ: Συνεχίζει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος