Δευτέρα, 30 Ιούλιος 2018 18:17

Αναβολή στην κλήρωση του πρωταθλήματος

Γράφτηκε από τον
Αναβολή στην κλήρωση του πρωταθλήματος

Η Super League αποφάσισε την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου.

Την αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League που διεξήχθη την Δευτέρα το μεσημέρι. Η κλήρωση ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα αλλά τελικά αποφασίστηκε αναβολή της συγκεκριμένης διαδικασίας από τη στιγμή που δεν υπογράφηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Το θέμα της κλήρωσης του πρωταθλήματος θα συζητηθεί ξανά στη συνεδρίαση της Super League που θα γίνει στις 9 Αυγούστου και τότε αν οι επτά ομάδες (Παναθηναϊκός, Άρης, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης) που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη έχουν βρει λύση τότε θα υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος και θα γίνει και η κλήρωση.

Να θυμίσουμε ότι για να περάσει η προκήρυξη του πρωταθλήματος θα πρέπει να την υπογράψουν τα 3/4 των ομάδων, δηλαδή οι 12 από τις 16 ομάδες του Συναιτερισμού και αυτή την στιγμή υπογράφουν μόνο εννιά ομάδες, όσες δηλαδή έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Επίσης δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει με τις ομάδες που θα πέσουν στη Football League αλλά ούτε τι θα συμβεί με αυτές που θα ανεβούν στη Super League.

Η σχετική ανακοίνωση της λίγκας ανέφερε:

"Πριν την έναρξη των εργασιών του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική.

Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018".

Πηγή: sport24.gr