Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018 21:46

Αισιοδοξία για άνοδο στην πρώτη της “Μαύρης Θύελλας” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αισιοδοξία για άνοδο στην πρώτη της “Μαύρης Θύελλας” (βίντεο)

Σε ένα πολύ πιο ενθουσιώδες περιβάλλον σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η επίσημη πρώτη της “Μαύρης Θύελλας”.

Περισσότεροι από 150 φίλαθλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και αποθέωσαν την ομάδα της Καλαμάτας, δείχνοντας εξ αρχής την πίστη τους ότι φέτος δημιουργείται κάτι διαφορετικό στους “μελανόλευκους”. Από την άλλη, ο νέος τεχνικός της τοπικής μας ομάδας Γιάννης Χριστόπουλος έθεσε εξ αρχής ξεκάθαρο στόχο την άνοδο στην Β’ εθνική ενώ το ίδιο αισιόδοξοι ήταν και οι παράγοντες της Μεσσηνιακής ομάδας. Τον αγιασμό έκανε ο πάτερ Ξενοφών Γαλανόπουλος και ακολούθησε η προπόνηση στην οποία συμμετείχαν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Συγκεκριμένα, στο γήπεδο βρέθηκαν οι νεοαποκτηθέντες Ηλίας Βούρας, Δημήτρης Κασωτάκης, Νίκος Κόκκαλης, Χρήστος Μίνγκας, Αγγελος Μπίζος, Γιάννης Τσόπελας, Δημήτρης Ψάνης, Βαγγέλης Λαθύρης, Παντελής Αντωνιάδης, Αντώνης Φουάσης, Θανάσης Πινδώνης, Ανδρέας Μαστραντωνάκης, οι παλιοί Βασίλης Αθανασόπουλος, Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, Κώστας Κανελλόπουλος, οι νεαροί Ρονάλντο Κανανάι, Παναγιώτης Οικονομέας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, και οι υπό δοκιμή Γιάννης Ρόδης, Κώστας Χότζας, Ρόνι Κάρλος, Εντζο Στράσε, Ματέους Μάτα. Οσον αφορά το τεχνικό τιμ, εκτός από τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, στο γήπεδο βρέθηκαν ο προπονητής φυσικής κατάστασης και βοηθός προπονητή Γιώργος Πολυμενέας, ο βοηθός προπονητή Γιάννης Γεωργιτζίκης και ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Παγανιάς.

“Στόχος μόνο η άνοδος, 8-9 μεταγραφές ακόμη”

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για άνοδο και προανήγγειλε 8-9 μεταγραφές ακόμη: “Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε να παλέψουμε όλοι για να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει και ανήκει. Είναι μια δύσκολη δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα. Θα προστεθούν 8-9 παίκτες ακόμη στο ρόστερ, Στόχος είναι μόνο η άνοδος” τόνισε ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας.

“Θέλω γεμάτο γήπεδο”

Ο βασικός χρηματοδότης της Καλαμάτας Αγαθοκλής Χριστόπουλος δεν έκρυψε επίσης την αισιοδοξία του. Μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του επισήμανε: “Μπήκα στην ομάδα σε μια δύσκολη περίοδο. Εχουν γίνει τεράστια βήματα μέχρι τώρα από την τεχνική ηγεσία και την διοίκηση. Η οργάνωση είναι σε υψηλό επίπεδο που νομίζω ξεπερνά τα σύνορα της Γ’ εθνικής. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι στο πρωτάθλημα. Υπάρχει μια διαφορετική ώθηση που δίνει στην ομάδα ο Γιάννης Χριστόπουλος, Η ομάδα υπόσχεται να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Θέλω γεμάτο γήπεδο κάθε Κυριακή στο πρωτάθλημα. Εύχομαι και ο Πάμισος να έχει δυνατή ομάδα. Εχουμε πολύ καλές σχέσεις. Θέλουμε τον Πάμισο δυνατό και οι ενδείξεις λένε ότι θα έχει δυνατή ομάδα”. Ο Αγ. Χριστόπουλος τόνισε πάντως ότι περίμενε μέχρι τώρα μεγαλύτερη στήριξη από χορηγούς και κόσμο (διαρκείας), κάτι όμως που αναμένεται στην συνέχεια: “Δεν είμαι ευχαριστημένος από το εμπορικό κομμάτι και τα διαρκείας. Ο κόσμος όμως ακόμη είναι σε διακοπές. Επιπλέον όταν μπει η ομάδα στο γήπεδο και δείξει τι μπορεί να κάνει θα αυξηθούν και οι χορηγίες και τα διαρκείας. Είχα προβλέψει ότι πρώτα πρέπει να δείξεις για να πάρεις μετά. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο”. Στην πρώτη έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος Απόστολος Κουκούτσης, ο γραμματέας Στέλιος Κουτίβας, ο αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης, το μέλος της διοίκησης Γιάννης Σταματογιαννόπουλος και ο τιμ μάνατζερ Παύλος Κρεμμύδας.

Πήρε Πινδώνη και Μαστραντωνάκη

Δύο ακόμη μεταγραφές ολοκλήρωσε χθες η Καλαμάτα η οποία απέκτησε τους Θανάση Πινδώνη και Ανδρέα Μαστραντωνάκη. Ο Θανάσης Πινδώνης είναι 32 χρονών κεντρικός μέσος. Ξεκίνησε από την Καβάλα ενώ στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας (2008-10), ΓΣ Καλλιθέας (2010-11). Το 2011 βρέθηκε στην Κύπρο για λογαριασμό της Αναγέννησης Δερύνειας (Α΄κατηγορία). Η επιστροφή στην Ελλάδα έγινε για τον Ολυμπιακό Βόλου (2012-14) και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε Λάρισα (2014-15), Παναχαϊκή (2015-16), Δόξα Δράμας (2016-17) και Ρόδο (2017-18). Μιλώντας στο fckalamata.gr ανέφερε: “Η ομάδα πραγματοποιεί ένα νέο ξεκίνημα, υπάρχει η δυναμική και η διάθεση να πετύχει και να αλλάξει σελίδα. Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό θα παίξει η παρουσία του κ. Γιάννη Χριστόπουλου. Χρειάζεται πολλή δουλειά, λίγα λόγια ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας”. Ο Ανδρέας Μαστρωντωνάκης είναι επιτελικός μέσος 21 ετών. Ξεκίνησε από την ΑΕ Αρόης και στην συνέχεια αποτέλεσε μέλος της K20 της Παναχαϊκής. Είχε μια γεμάτη σεζόν το 2016-17 στην Γ’ Εθνική (25 συμμετοχές) κερδίζοντας την άνοδο με την αχαϊκή ομάδα. Μιλώντας στο fckalamata.gr είπε: “Αποτελεί τιμή μου που θα φορέσω την φανέλα μιας ιστορικής ομάδα όπως είναι η Καλαμάτα. Ευχαριστώ τον κ. Χριστόπουλο και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία. Από την πλευρά μου θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο της Καλαμάτας”.