Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2014 17:42

Ο Κουράτολο κρατά στην Ιταλία Οντσβόνγκ και Τσιρίλο - «Η Καλαμάτα δεν εκβιάζεται από κανέναν», λέει ο Μίλτος Γκόφας

Γράφτηκε από τον

Το πρόβλημα με τους Μπόρις Οντσβόνγκ και Σιμόνε Τσιρίλο επανεμφανίστηκε στην "Μαύρη Θύελλα". Οι δύο ποδοσφαιριστές επρόκειτο να επιστρέψουν χθες από την Ιταλία όπου είχαν πάει για τις γιορτές, όμως το ταξίδι της επιστροφής τους αναβλήθηκε και πλέον η παραμονή τους στην "Μαύρη θύελλα" μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολη.


Να θυμίσουμε πως τους δύο παίκτες έφερε στην Μεσσηνιακή ομάδα ο Λεονάρντο Κουράτολο (ο πρώην πρόεδρος του Αστέρα Αμαλιάδας που έχει προσφέρει και το αθλητικό υλικό στην ομάδα φέτος), ο οποίος φροντίζει και για την αμοιβή τους.
Το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κουράτολο είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ο Τσιρίλο δεν έχει πάρει ευκαιρίες από τον Μίλτο Γκόφα. Μάλιστα υπήρξε και φραστικό επεισόδιο του εξωδιοικητικού παράγοντα με τον τεχνικό της ομάδας μετά το ματς κυπέλλου στην Αμαλιάδα. Το θέμα φάνηκε να λύνεται προς στιγμή, με τον Κουράτολο να κατανοεί πως ο μοναδικός υπεύθυνος για τον χρόνο συμμετοχής των παικτών είναι ο προπονητής.
Ωστόσο σε νέα επικοινωνία του με τους ανθρώπους της Καλαμάτας αυτές τις μέρες, ο κ. Κουράτολο τους είπε πως οι δύο παίκτες θα επιστρέψουν μόνο αν τον διαβεβαιώσουν πως θα πάρει φανέλα βασικού και ο Τσιρίλο.
Ο Γκόφας φυσικά δεν αποδέχθηκε κάτι τέτοιο, έχοντας την πλήρη στήριξη της διοίκησης.
Σε επικοινωνία που είχαμε σήμερα με τον τεχνικό της "Μαύρης Θύελλας" μας ξεκαθάρισε το εξής: "Το μόνο που έχω να πω είναι να επαναλάβω αυτό που είχα δηλώσει την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα. Η Καλαμάτα είναι πάνω από όλα, δεν εκβιάζεται από κανέναν και δεν έχει ανάγκη κανέναν», δήλωσε ο Μίλτος Γκόφας στο «Notosport».
Την ίδια ώρα η διοίκηση της ομάδας, έχει ακριβώς την ίδια άποψη με τον Γκόφα και ξεκαθάρισε στον κ. Κουράτολο πως δεν πρόκειται να γίνει καμιά παρέμβαση στον προπονητή και ότι αυτός θα αποφασίζει ποιος θα παίζει και ποιος όχι. Του πρότειναν μάλιστα ως εναλλακτική λύση να επιστρέψει ο Οντσβόνγκ και στο εξής να αμείβεται από την ομάδα καθώς και να παραχωρηθεί σε κάποια άλλη
ομάδα ο Τσιρίλο ώστε να έχει χρόνο συμμετοχής.
Ο Κουράτολο δεν δέχθηκε και έτσι οι δύο παίκτες παραμένουν στην Ιταλία και δεν υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής με την Δόξα Νέας Μανωλάδας. Για να επιστρέψει λοιπόν ο Οντσβόνγκ θα πρέπει στην νέα επαφή που θα γίνει να… κάνει πίσω ο Κουράτολο. Αν δεν το κάνει είναι στο χέρι της Καλαμάτας να "παγώσει" το δελτίο του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι καθώς δεν έχει δικαίωμα μεταγραφής χωρίς την συναίνεση της Καλαμάτας....
Από εκεί και πέρα, η "Μαύρη Θύελλα" ξεκίνησε σήμερα την προετοιμασία της για το Κυριακάτικο ματς με προπόνηση στο γήπεδο της Σπερχογείας. Πέρα από τους δύο "Ιταλούς", για το ματς στην Ηλεία δεν υπολογίζονται ακόμη ο τραυματίας Τριανταφυλλάκης και ο τιμωρημένος Πούτσης.
Μεταγραφικά, το πρώτο απόκτημα της Καλαμάτας, ο Νίκος Λιόλιος (συμμετείχε κανονικά σήμερα στην προπόνηση) λογικά θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την Κυριακή, ενώ η Μεσσηνιακή ομάδα πάει για δύο μεταγραφές ακόμη (ένα αμυντικό και ένα μέσο), χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποια προχωρημένη περίπτωση. Σε περίπτωση οριστικής αποχώρησης του Οντσβόνγκ βέβαια οι «μελανόλευκοι» θα αναζητήσουν και επιθετικό.

Σφυρίζει ο Δημητρόπουλος

Το ματς της Δόξας με την Καλαμάτα ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Δημητρόπουλος από την Δυτική Αττική, με βοηθούς τους Ντζουροπάνο και Οικονόμου, επίσης από την Δυτική Αττική. Ο Νάσκος από την Αργολίδα θα είναι παρατηρητής του αγώνα.