Κυριακή, 09 Σεπτέμβριος 2018 13:47

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ο απολογισμός της σεζόν και οι στόχοι για το μέλλον

Γράφτηκε από τον

 

Σεζόν γεμάτη διακρίσεις στον κλασικό αθλητισμό ήταν αυτή που ολοκληρώθηκε για την Ολυμπιάδα Καλαμάτας.

Ξεχωρίζουν οι επιτυχίες από Τζανετάκη, Διαμαντοπούλου, Μπάρλα , Μαλαπάνη, αλλά και η συμμετοχή στους διεθνείς παιδικούς αγώνες στο Ισραήλ. Στα αξιοσημείωτα ότι ο σύλλογος ανανεώθηκε και προπονητικά, αφού εκτός από τις προπονήτριες Παναγιώτα Τσιάλα και Βασιλική Θάνου, προστέθηκε και η Μαίρη Βυθούλκα.

Ο καλαματιανός σύλλογος που συμπλήρωσε 12 χρόνια λειτουργίας με ανακοίνωσή του κάνει τον απολογισμό, αλλά και θέτει τους στόχους για το μέλλον, το οποίο ατενίζει με αισιοδοξία.

“Ήταν μια χρονιά με τεράστιες επιτυχίες που είχαν ως αποτέλεσμα την ανοδική πορεία του συλλόγου μας. Αυτό φάνηκε βαθμολογικά τόσο στα διασυλλογικά όσο και στα πανελλήνια πρωταθλήματα, όπως επίσης και από τις διακρίσεις των αθλητών του συλλόγου σε όλους τους αγώνες που έλαβαν μέρος. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ο σύλλογος κάθε χρόνο έχει μια ακαδημία σταθερή στον αριθμό 80 με 100 παιδιά. Παιδιά που δουλεύουν σωστά σε ολιγομελή τμήματα κάτω από τη καθοδήγηση μόνο καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Αξίζει να σημειωθούν οι επιτυχίες των παρακάτω αθλητών που ξεχώρισαν : O Βασίλης Τζανετάκης πήρε το πρώτο του πανελλήνιο μετάλλιο κατακτώντας την δεύτερη θέση στον ακοντισμό και έχοντας την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα για την ηλικία του.

Η Ευγενία Διαμαντοπούλου κατέκτησε την όγδοη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 150μ . Αξίζει να σημειωθεί ότι Τζανετάκης και Διαμαντοπούλου έχουν άλλη μια χρονιά στην κατηγορία τους.

Ο Παναγιώτης Μαλαπάνης στην σφαιροβολία με τα 15.00 μ επίδοση, συγκαταλέγεται στους οχτώ καλύτερους στην Ελλάδα μια επίδοση πολύ μεγάλη, καθώς έχει άλλη μια χρονιά στην κατηγορία των παίδων.

Η Βασιλική Μπάρλα κατάφερε στην σφυροβολία να σπάσει το φράγμα των 50μ . Τέλος η Μαρία – Χριστίνα Διαμαντόπουλου κατάφερε να πιάσει το όριο για τα πανελλήνια πρωταθλήματα στα 200μ.

Δυστυχώς η γαστρεντερίτιδα την ημέρα των αγώνων δεν την άφησε να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό”, αναφέρει η ανακοίνωση

Ο στόχος για την επόμενη σεζόν

Για τη νέα περίοδο, η ανακοίνωση της Ολυμπιάδας Καλαμάτας αναφέρει: “Ο στόχος του συλλόγου για την νέα χρονιά είναι με την καθοδήγηση των προπονητών του, καθηγητών Φυσικής Αγωγής , όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν τον στίβο. Μέσα από δραστηριότητες του συλλόγου να αποκτήσουν εμπειρίες όπως οι διεθνείς παιδικοί αγώνες στην Νετάνια του Ισραήλ. Τέλος να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του συλλόγου.

O στόχος του συλλόγου δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός. Καλούμε όσα παιδιά θέλουν να γνωρίσουν τον στίβο (Νήπια έως και φοιτητές ) να αποκτήσουν εμπειρίες και την δια βίου άσκηση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας”.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Οι έγγραφες και οι προπονήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 3 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά 5 με 7 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και να ενημερώνονται από τους προπονητές του συλλόγου Τσιάλα Παναγιώτα(6947899436) , Θάνου Βασιλική( 697 8857584), Βυθούλκα Μαίρη (697 7297687). Τέλος να σημειωθεί ότι η Ολυμπιάδα ευχαριστεί όλους τους χορηγούς που στηρίζουν το σύλλογο αυτά τα χρόνια.