Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 13:14

Με Γιαννακούντζο ο Αστέρας Αρφαρών 1-0 τον Εθνικό Μελιγαλά

Γράφτηκε από τον
Με Γιαννακούντζο ο Αστέρας Αρφαρών 1-0 τον Εθνικό Μελιγαλά

Ο Αστέρας Αρφαρών ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι με τον Εθνικό Μελιγαλά επικρατώντας με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Γιώργου Γιαννακούντζου λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.


Ετσι μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά και έκανε άλμα παραμονής, αφού αποσπάστηκε 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Τα ακριβώς αντίθετα ισχύουν για τον Εθνικό Μελιγαλά που αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις Σαββατιάτικες ισοπαλίες της Κυπαρισσίας και του Παμίσου… Οι "κυανόλευκοι" ήξεραν πως με νίκη στα Αρφαρα θα ανέβαιναν στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό από την κορυφή όμως η εμφάνιση τους ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν από μέτρια έως κακή. Στο δεύτερο η εικόνα τους βελτιώθηκε και άξιζαν βάσει ευκαιριών ένα γκολ, όμως ο Αστέρας παίζοντας παθιασμένα και έχοντας την τύχη με το μέρος του πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία.
Ετσι η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα γνώρισε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα και πλέον απέχει 4 βαθμούς από την πρώτη θέση.
Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 300 φιλάθλους, αρκετοί εκ των οποίων ήταν φίλοι του Εθνικού.

Στο 44' το "χρυσό" γκολ

Στο 3' ο Σακκάς έδωσε στον Λυμπιώτη που έστρωσε για τον Γιαννακούντζο, όμως το σουτ του τελευταίου ήταν αδύναμο και ο Μητσέας μπλόκαρε. Στο 5' ο Εθνικός απάντησε στις ευκαιρίες με τον Μαραβέλα να δίνει δεξιά στον Καραπετιάν που σέντραρε και ο Μουρούσιας πλάσαρε ψηλά άουτ.
Στο 16' ο Εμμανουήλ με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Θανόπουλο στη μεγάλη περιοχή που πλάσαρε από πλάγια θέση όμως ο Νιάρχος απέκρουσε με τα πόδια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία φλύαρη υπεροχή με τον Αστέρα να παίζει έξυπνα και να κλείνει τους περισσότερους χώρους. Στο 20' ο Θανόπουλος έδωσε στον Καραπετιάν και εκείνος βρήκε τον Μουρούσια που πλάσαρε ψηλά άουτ από καλή θέση.
Η ομάδα του Τάκη Βούτσα είχε μια καλή στιγμή στο 33' όταν οι Τσιλίκος και Λυμπιώτης έπαιξαν το 1-2 με τον πρώτο να σουτάρει από μακριά ψηλά άουτ.
Στο 44' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο νεαρός Ταχταμπάς έκανε μια ωραία σέντρα, ο Σακκάς πήρε την κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο αμαρκάριστος Γιαννακούντζος με πλασέ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (1-0) και… έκοψε τα πόδια των παικτών του Εθνικού.

Δοκάρι με Μουρούσια στο 54'

Ηταν ένα γκολ σε καίριο χρονικά σημείο με τον Αστέρα να παίζει αμυντικά στο δεύτερο μέρος και να κρατά το υπέρ του σκορ με δόση τύχης. Η ομάδα του Μελιγαλά μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και παίζοντας κυρίως από τα πλάγια προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Αστέρα. Στο 54' ο Θανόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ με τον Μουρούσια να παίρνει την γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι.
Η ομάδα του Μελιγαλά κέρδισε πάνω από 10 κόρνερ στο δεύτερο ημίχρονο, τα οποία όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτα με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί στο ψηλό παιχνίδι.
Στο 64' ο Γερμάνης δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με τον σταθερότατο Νιάρχο να διώχνει δύσκολα με το ένα χέρι… Η μπάλα έφτασε πλάγια στον Μουρούσια που πλάσαρε όμως ο Στ. Φέστας απομάκρυνε λίγο πριν τη γραμμή.
Στο 72' η ομάδα του Βούτσα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Σακκάς με σέντρα σουτ σημάδεψε το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.
Στα λεπτά που απέμεναν η ομάδα του Μελιγαλά προσπάθησε να πάρει έστω το βαθμό, όμως οι παίκτες της είχαν κυριευτεί από άγχος και δεν έπαιζαν ορθολογικά. Ετσι δεν έκαναν καμία κλασική ευκαιρία, παρά μόνο σέντρες τις οποίες "καθάριζε" εύκολα ο Νιάρχος.
Από τους νικητές εξαιρετική εμφάνιση έκαναν οι δύο νεαροί κεντρικοί αμυντικοί Σταμάτης Φέστας και Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος, ενώ σταθερός ήταν για μία ακόμη φορά ο Νιάρχος. Ακόμη ξεχώρισαν οι Γιαννακόπουλος και Γιαννακούντζος.
Από τον Εθνικό οι Εμμανουήλ και Στρατής προσπάθησαν περισσότερο.
Χωρίς πρόβλημα ήταν η διαιτησία του Λάμια που έκοψε στη μέση
το… καρπούζι. Καλά τα πήγαν και οι βοηθοί Σερεμέτης και Τσοπανάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Στ. Φέστας, Μπούρας, Γιαννακούντζος, Τσιλίκος, Γιαννακόπουλος (92' Κουρνέτας), Σακκάς, Λυμπιώτης (61' Κάρτσωνας), Ταχταμπάς (85' Ματθαίος), Χαραλαμπόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Μητσέας, Εμμανουήλ, Καραπετιάν, Μαραβέλας (38' Στρατής), Κανελλόπουλος, Δικαίος, Θανόπουλος, Μουρούσιας, Τσώνης (80' Κουτίβας), Ντούζια (87' Λάγιος), Γερμάνης.