Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 18:00

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Καθάρισε στο β’ μέρος με Μιχαλέα και Ι. Χελά (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 2-0: Καθάρισε στο β’ μέρος με Μιχαλέα και Ι. Χελά (φωτό)

Με σκόρερ τους Μιχαλέα και Ι. Χελά η Α.Ε. Μάνης λύγισε χθες με σκορ 2-0 την αντίσταση του Ακρίτα Κορώνης και προκρίθηκε στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας, όπου την περιμένει ο Τέλλος Αγρας.

Οι Μανιάτες ξεκλείδωσαν την άμυνα του Ακρίτα στο β’ μέρος, με το νεαρό Μιχαλέα να κάνει την αρχή στο 54’ και τον έμπειρο Γιάννη Χελά να σφραγίζει το εισιτήριο στο 76’

Ο Ακρίτας στάθηκε καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο και είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με το Μουτζούρη στο 18’, αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησε και στο β’ μέρος φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Επιθετικά απείλησε στο β’ 45λεπτο μόνο μια φορά με τον πρώην παίκτη της Α.Ε. Μάνης Θοδωρή Δασκαλάκη στο 57’. Ετσι η Μάνη που ανέβασε την απόδοση της μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, έφθασε δίκαια στη νίκη και στην πρόκριση, σε μια νοκ – άουτ αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο της Δυτικής Παραλίας (πρώην Σφαγείων), ο νέος αγωνιστικός χώρος του οποίου όμως έχει ήδη πολλά προβλήματα.

Η Κορώνη επιχείρησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα, όπου η Μάνη έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις της μπάλας και στο 18’ άγγιξε το γκολ. Ο Μουτζούρης έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Μάραντου, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η Μάνη απείλησε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 20’ με το σουτ του Μιχαλέα μέσα από την περιοχή να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30’ ο Β. Χελάς, που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες από αριστερά σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σπυρόπουλος απέκρουσε με γροθιές, ενώ στο 35’ το γυριστό σουτ του Ι. Χελά σταμάτησε στο σώμα του Φωτεινάκη.

Στο 41’ ο Δουρούμης εκτέλεσε φάουλ, ο Σπυρόπουλος απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά πριν προλάβει να πλασάρει ο Κ. Πουλάκος, ο Δ. Κουτσουμπός τον έκοψε σωτήρια. Στην επόμενη φάση ο γκολκίπερ της Κορώνης απέκρουσε το σουτ του Ι. Χελά από πλάγια θέση δεξιά μέσα στην περιοχή.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, με τη Μάνη να έχει ανεβάσει στροφές στο τελευταίο τέταρτο. Στο β’ μέρος οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς και αφού ο Ι. Χελάς έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53’ , σκόραραν στο 54’. Ο Γιάννης Μιχαλέας με ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

Το 1-0 έλυσε τα πόδια των παικτών της ΑΕΜ που έλεγξαν στη συνέχεια το παιχνίδι και με εξαίρεση το σουτ Δασκαλάκη στο 57’ (η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι) δεν απειλήθηκαν.

Οι όποιες ελπίδες της Κορώνης για ισοφάριση εξανεμίστηκαν στο 76’. Ο Γιάννης Χελάς κέρδισε τη μονομαχία με το Φωτεινάκη, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση δεξιά, απέφυγε και τον γκολκίπερ γράφοντας σε κενή εστία το τελικό 2-0.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος, με βοηθούς τον Βρυώνη και την Τσουκάλη.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Χριστόπουλος, Δουρούμης, Πετρ. Σπυρέας (46’ Π. Πουλάκος), Πιχιγιόνι, Πετριτάι, Μπεγέτης (26’ λ.τρ. Βαβαρούτσος), Β. Χελάς, Τζίφας, Ι. Χελάς, Κ. Πουλάκος (86’ Κλ. Σπυρέας), Μιχαλέας (71’ λ.τρ. Καμπανάρος).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σπυρόπουλος, Καπινιάρης (18’ λ.τρ. Τσουκάτος), Φωτεινάκης (84’ Σαρέλλας), Δ. Κουτσουμπός, Ι. Κουτσουμπός, Μαραβέλας, Σταμάτης, Μάραντος (86’ Τζούβελης), Μουτζούρης, Δασκαλάκης, Κρητικάκης (65’ Χοτζόλι).