Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2018 18:47

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-0: Με σκόρερ τον Μπαρσελό (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 1-0: Με σκόρερ τον Μπαρσελό (φωτό)

Με σκόρερ τον Μάριο Μπαρσελό, η Ομόνοια πήρε τη νίκη με και το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση του κυπέλλου Μεσσηνίας, επικρατώντας χθες το απόγευμα στο “Γ. Λουκαρέας” της Αναγέννησης Παραλίας με 1-0.

Ο έμπειρος επιθετικός ευτύχησε στην πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα της Ομόνοιας να χριστεί σκόρερ. Το “χρυσό”, όπως αποδείχθηκε γκολ σημειώθηκε στο 80’ όταν ο Φέστας έκανε την μπροστινή ψηλοκρεμαστή μπαλιά στην περιοχή της Αναγέννησης και εκεί ο Μπαρσελό που κινήθηκε πιο γρήγορα από συμπαίκτες και αντιπάλους, πρόλαβε με πλασέ και πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Κακαλέτρη και την έστειλε στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία να σκοράρει νωρίτερα στο 62’ όταν ο Αρβανίτης εκτέλεσε κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, εκεί που πετάχτηκε πιο ψηλά απ’ όλους ο Τζανετάκος και με καρφωτή κεφαλιά προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά πρόλαβαν ο Κακαλέτρης με τους αμυντικούς και την έδιωξαν πλάγια, αλλά πάνω στον Μπαρσελό, ο οποίος σούταρε από κοντά και έστειλε την μπάλα να τραντάξει το κάθετο δοκάρι.

Βέβαια σημαντική ήταν και ο συμβολή του τερματοφύλακα Ματθαίου-Λίβα, ο οποίος όταν χρειάστηκε ήταν παρών και γλίτωσε την ομάδα του από σίγουρα γκολ κυρίως σε φάσεις στο β’ ημίχρονο.

Το παιχνίδι στο α’ μέρος ήταν μέτριο με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές στιγμές, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό για να απειλήσουν ουσιαστικά τις εστίες των Ματθαίου-Λίβα και Κακαλέτρη. Στην επανάληψη και μετά το 60’ το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για να πετύχουν κάποιο γκολ και να φτάσουν στη νίκη πρόκριση. Η Ομόνοια ήταν αυτή που βρήκε πρώτη δίχτυα και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος. Η Αναγέννηση πάντως στάθηκε άτυχη αφού αρχικά στο 74’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν ο Στυλιανόπουλος καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα, τον πρόλαβε ο Κουνής του την πήρε και βγήκε φάτσα με τον Ματθαίο-Λίβα, έκανε το σουτ για να αποκρούσει με τα πόδια ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας και έτσι γλίτωσε την εστία του από παραβίαση. Στη συνέχεια και μετά το γκολ που δέχτηκε είχε άλλες δύο αξιόλογες φάσεις για γκολ.

Η πρώτη στο 90’ όταν ο Δρακουλάκος έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Νικολακόπουλος με πλασέ στην κίνηση επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο Ματθαίος-Λίβας απέκρουσε σωτήρια. Η δεύτερη έγινε στο 3ό λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Π. Χαρίτος, επιχείρησε το μακρινό διαγώνιο συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα στη ρίζα του κάθετου δοκαριού. Στην επαναφορά ο Κουνής που πήγε να διεκδικήσει την μπάλα κλείστηκε από τους αμυντικούς και δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Μπαρσελό (7’ κεφαλιά), Στ. Χαρίτος (8’ σουτ), Σταθόπουλος (15’ πλασέ) και Τζανετάκος (59’ σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τον Κομπιλίρη και την Παπαϊωάννου.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ματθαίος-Λίβας, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Αρβανίτης, Μπάλλας (49’ λ.τρ. Τζανετάκος), Φέστας, Μπεκιάρης, Τάφα, Μπαρσελό, Σπυρόπουλος (86’ λ.τρ. Κοστρίβας), Σταθόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Κακαλέτρης, Λάσκαρης, Π. Χαρίτος, Μάλαμας, Δρακουλάκος, Παπαδέας, Στ. Χαρίτος (81’ Μπουζαλάς), Κουνής, Δούβας, Κουραμπάς (72’ Ξυδέας), Σκαφιδάς (82’ Νικολακόπουλος).