Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2018 17:59

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: Με το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ συνεχίζεται ο «χορός των ντέρμπι»

Γράφτηκε από τον

Δεύτερο διαδοχικό ντέρμπι στο πρωτάθλημα της Super League, το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως να δημιουργήσει «ισχυρές» βάσεις ακόμη και για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου.

Προφανώς και είναι πολύ νωρίς, προφανέστερα από την 5η αγωνιστική δεν κρίνονται τα πρωταθλήματα. Σε μία διοργάνωση, όμως, όπως το ελληνικό πρωτάθλημα και με δεδομένο ότι για την «κούπα» θα παλέψουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, το ντέρμπι της Κυριακής (20.30) ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους Θεσσαλονικείς, δεν αποκλείεται ν΄ αποδειχθεί καθοριστικό.

Μετά την επικράτηση με 2-0 στην Τούμπα επί της ΑΕΚ, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κατεβαίνουν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για ν΄ αποδείξουν ότι δικαίως θεωρούνται φαβορί για τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το απόλυτο βαθμολογικής συγκομιδής, αλλά βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες, όσους δηλαδή ήταν και η ποινή τους από το περυσινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός που μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, θέλει την νίκη για ν΄ αποσπασθεί από τον αντίπαλο του πέντε βαθμούς και ν΄ αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα εν΄ όψει της συνέχειας. Αναμένεται ένας αγώνας με ιδιαίτερο βάρος στην μεσαία γραμμή και στον έλεγχο του ρυθμού, που θα κριθεί -πιθανότατα- στις λεπτομέρειες, δεδομένου ότι οι δύο ομάδες έχουν μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις στο Europa League.

Ενδεχόμενη ισοπαλία στο φαληρικό γήπεδο, θα δώσει την ευκαιρία στον Ατρόμητο να βρεθεί επικεφαλής στην κατάταξη, εφ΄ όσον περάσει νικηφόρα από την Λειβαδιά, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση, ΑΕΚ και Αρης θα μπουν σε τροχιά κορυφής. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης που δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, καλείται να συνεφέρει ψυχολογικά την ομάδα μετά από τις ήττες σε Αμστερνταμ και Τούμπα. Ωστόσο, η αναμέτρηση στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς οι Κρήτες διαθέτουν και καλή ομάδα και ιδιαίτερα πιεστική έδρα. Οσον αφορά στον Αρη, που εξακολουθεί να εντυπωσιάζει και με το ποιοτικό ποδόσφαιρο και με τα θετικά αποτελέσματα, υποδέχεται σε μία ανοικτή αναμέτρηση τον Αστέρα Τρίπολης, που συνέρχεται μετά το αποτυχημένο ξεκίνημα.

Ο Παναθηναϊκός, που μαζί με τον Αρη είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και μαζί με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ έχουν πετύχει το 4χ4, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχει ελαφρύ προβάδισμα για την νίκη, που θα τον διατηρήσει στις «ευρωπαϊκές» θέσεις. Ο Γιώργος Δώνης και τα «μωρά του» παίζουν σύγχρονο ποδόσφαιρο, με συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό και ποδοσφαιρική ουσία, βελτιώνονται από αγώνα σε αγώνα και εφόσον συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς, κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσουν. Οι «πράσινοι» έχουν «εξαφανίσει» το -6 της ποινής τους, γεγονός που τους έχει βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα και πολλά για την πορεία τους θα εξαρτηθούν από την διαχείριση της πρώτης «γκέλας».

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, όπως και πολλές αναμετρήσεις της εφετινής Super League, θα διεξαχθούν οι αγώνες ΑΕΛ-Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος και Λαμία-Ξάνθη.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

Σάββατο

ΑΕΛ - Παναιτωλικός (6.15 μ.μ. NOVA)

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

ΟΦΗ - ΑΕΚ (8.30 μ.μ. NOVA)

Κυριακή

Απόλλων Σμύρνης - Πανιώνιος (4 μ.μ. ΕΡΤ-1)

 

Λεβαδειακός - Ατρόμητος (6.15 μ.μ. NOVA)

Αρης - Αστέρας Τρίπολης (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (8.30 μ.μ. NOVA)

Δευτέρα

Λαμία – Ξάνθη (7 μ.μ. ΕΡΤ-1)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 9-1 12

2. ΠΑΟΚ 7-1 10

-. Ατρόμητος 5-1 10

4. Άρης 7-1 9

- . ΑΕΚ 7-2 9

6. Παναθηναϊκός 10-2 6

-. ΠΑΣ Γιάννινα 3-8 6

8. Ξάνθη 4-2 5

-. Παναιτωλικός 6-6 5

10. Αστέρας Τρίπολης 3-4 3

- . ΑΕΛ 2-7 3

- . Λεβαδειακός 1-6 3

13. ΟΦΗ 4-10 1

- . Λαμία 3-9 1

-. Πανιώνιος 2-8 1

16. Απόλλων Σμύρνης 1-6 0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.