Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2018 11:43

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Συνεχίστηκε η παράδοση του... 1-0 σε πρεμιέρες Γ’ εθνικής

Γράφτηκε από τον

Με εκτός έδρας νίκη μπήκε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής η “Μαύρη Θύελλα”, η οποία την Κυριακή το απόγευμα επικράτησε με 1-0 της Ενωσης Λέρνας στο γήπεδο του Κιβερίου, χάρη στο γκολ του Αντώνη Γιόνδη μόλις στο 12’ της αναμέτρησης.

Η Μεσσηνιακή ομάδα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και είχε φάσεις για μεγαλύτερο σκορ αλλά πλήρωσε την δυστοκία της για να μείνει τελικά το αγχωτικό 0-1 μέχρι το τέλος.

Φυσικά σε αυτό συνετέλεσε και η ατυχία, μιας και οι Μεσσήνιοι είχαν δύο δοκάρια με τους Φουάση και Αθανασόπουλο. Αν προσθέσουμε και τα τρία δοκάρια στο ματς κυπέλλου με τον Πάμισο την περασμένη εβδομάδα, θα δούμε ότι η δυσκολία στο σκοράρισμα στα τελευταία δύο ματς με ομάδες Γ’ εθνικής (Λέρνα πρωτάθλημα, Πάμισο κύπελλο) οφείλεται και στον παράγοντα τύχη.

Από εκεί και πέρα, είναι αξιοσημείωτο ότι την Κυριακή συνεχίστηκε η παράδοση των τελευταίων ετών που θέλει την Καλαμάτα να κερδίζει και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) στην πρεμιέρα της Γ’ εθνικής. Ηταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη με το ίδιο σκορ καθώς είχαν προηγηθεί αυτές με Κύμη το (2014,), Δόξα Νέας Μανωλάδας (2015) και Αχαϊκή πέρυσι. Η διαφορά είναι ότι όλες οι προηγούμενες ήταν σε εντός έδρας αγώνες ενώ φέτος η νίκη στην πρεμιέρα ήρθε εκτός έδρας. Το ζητούμενο βέβαια είναι η συνέχεια να μην είναι ανάλογη με τις προηγούμενες χρονιές, αλλά φέτος να καταφέρει η ομάδα να κόψει πρώτη το νήμα στον όμιλο της...

Πρώτο εντός την Κυριακή

με Αστέρα Βλαχιώτη

Χθες οι παίκτες έκαναν πρωϊνή προπόνηση και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το επόμενο παιχνίδι. Την Κυριακή στις 4 μ.μ. η Καλαμάτα θα υποδεχθεί τον Αστέρα Βλαχιώτη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου. Πρόκειται για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη και καλή εμφάνιση.

Ο τραυματισμός του Βοσκόπουλου στο ματς της Κυριακής θα φανεί τα προσεχή 24ώρα αν θα του επιτρέψει την συμμετοχή στο Κυριακάτικο ματς, εκτός παραμένει ο τραυματίας Νταγκούλου, ενώ δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της Μεσσηνιακής ομάδας συνεχίζουν τις προσπάθειες για την έκδοση των δελτίων του Μάρκοβιτς και των τριών Βραζιλιάνων, ωστόσο θεωρείται δύσκολο να υπάρξει θετική εξέλιξη εντός της εβδομάδας.

Ξεκίνησαν χωρίς να ξέρουν

θέσεις ανόδου και υποβιβασμού

Για μια ακόμη χρονιά το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής ξεκίνησε χωρίς οι ομάδες να ξέρουν πόσες είναι οι θέσεις ανόδου και υποβιβασμού. Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι... αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα. Οι θέσεις της ανόδου πιθανότατα θα είναι τελικά 8 για την Γ’ εθνική (και οι πρωταθλητές των 8 ομίλων χωρίς μπαράζ) αλλά οριστική απόφαση δεν υπάρχει καθώς πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στις δύο μεγαλύτερες κατηγορίες. Την ίδια ώρα, οι ομάδες περιμένουν να μάθουν ακόμη πόσεις θα είναι οι θέσεις του υποβιβασμού από κάθε όμιλο.

 

Διαμαρτύρεται

ο Παναρκαδικός

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναρκαδικός διαμαρτύρεται για την διαιτησία στο ματς με την Ερμιονίδα. Με επιστολή του στο σύνδεσμο διαιτητών Λακωνίας κάνει λόγο για απαράδεκτη διαιτησία των Λιάρου (διαιτητής), Σόβολου (βοηθός) από την Λακωνία, ενώ στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι ήταν άριστη η παρουσία του βοηθού Καρβούνη από την Μεσσηνία.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει: “Ότι δεν μπορούσε να κάνει η γηπεδούχος ομάδα το έκανε ο διαιτητής του αγώνα κ. Λιάρος ο οποίος παρασυρόμενος από τον επόπτη του (τον κ. Σόβολο) στο 22ο λεπτό υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι με αποτέλεσμα να "ξεκλειδώσει" το παιχνίδι και να δώσει στην ομάδα της Ερμιονίδας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μας ανάγκασε να οδηγηθούμε στην έγγραφη διαμαρτυρία προς την ένωσή σας (με κοινοποίηση στην ΕΠΟ ) αλλά και η συνολική προκλητική διαιτησία προς το ιστορικό μας Σωματείο από τα δύο μέλη σας. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο κύριοι (και όχι ο έτερος επόπτης Καρβούνης του Συνδέσμου Μεσσηνίας, ο οποίος ήταν άριστος) διέκοπταν φάσεις όταν η ομάδα μας ήταν στην επίθεση και δεν έδιναν καθαρά φάουλ υπέρ του Παναρκαδικού με αποτέλεσμα να εκνευρίσουν τους ποδοσφαιριστές μας αλλά και τον προπονητή μας κ. Αντώνη Μαυρέα. Απαιτούμε ισονομία και ισοτιμία από τους διαιτητές και γι αυτό ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δύο μελών σας που με τις αποφάσεις τους καταδίκασαν την ομάδα μας στην πρώτη ήττα του πρωταθλήματος”.