Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 14:40

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 3-1: Επτά λεπτά ήταν αρκετά (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκε ο Απόλλωνας για να βάλει δύο γκολ στην Κυπαρισσία για να κάνει απλά τα πράγματα και να φτάσει εύκολα στη νίκη χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος...

Η καλαματιανή ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 του ΑΟΚ και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με το Διαβολίτσι, με το οποίο κοντράρεται εκτός έδρας την προσεχή αγωνιστική.

Ο Απόλλωνας λοιπόν έβαλε στο 4’ και το 7’ δύο γρήγορα γκολ με τους Μανωλόπουλο και Κουντάνη και στη συνέχεια έλεγξε το παιχνίδι μέχρι το φινάλε.

Το τρίτο γκολ βέβαια ήρθε πολύ αργά, στο 84’ με τον Αλεξόπουλο, ένα γκολ που προξένησε έντονες διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους.

Η Τριφυλιακή ομάδα φωνάζει επίσης και για μια ακόμη φάση στο 43’ όταν ο Αντωνόπουλος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από υπόδειξη του α’ βοηθού Γιαννέτσου. Οπως φάνηκε όμως και από την κάμερα ο Αντωνόπουλος ήταν πιο μπροστά και το γκολ ορθώς ακυρώθηκε.

Εκρηκτικό ξεκίνημα με Μανωλόπουλο, Κουντάνη

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 4’ άνοιξε το σκορ... Ο Καραχάλιος πλαγιοκόπησε από αριστερά και με συρτή σέντρα βρήκε στη μικρή περιοχή τον Μανωλόπουλο, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουντάνης με φοβερό σουτ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0 στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Στο 13’ ο Αλεξόπουλος είχε σέντρα σουτ από αριστερά που έφυγε λίγο άουτ.

Μετά το 20λεπτο η επιθετικότητα των ασπρόμαυρων κόπασε και η Κυπαρισσία πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά και την είσοδο στον αγώνα του Χρονόπουλου.

Ακυρώθηκε γκολ του Αντωνόπουλου στο 43’

Στο 43’ ο Χρονόπουλος έδωσε κάθετα στον Κ. Κωνσταντόπουλο που έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αντωνόπουλος από κοντά έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα... Το γκολ όμως δεν μέτρησε ύστερα από υπόδειξη του κ. Γιαννέτσου που υπέδειξε τον Αντωνόπουλο σε θέση οφσάιντ, έχοντας δίκιο στην απόφαση του.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να πετύχει και τρίτο γκολ, έχοντας στο ενεργητικό του δύο καλές στιγμές με τον Δημήτρη Τσουλάκο...

Στην πρώτη στο 51’ ο Ζαφείρης έκανε τσαφ και ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός σούταρε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Εξι λεπτά αργότερα ο Αλεξόπουλος έδωσε στον Τσουλάκο που σούταρε από κοντά, με την μπάλα να σταματά πάνω στον Ζαφείρη.

Με τον Κουντάνη να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και τον Μανωλόπουλο να τον ακολουθεί σε απόδοση, η καλαματιανή ομάδα είχε νέα καλή στιγμή στο 75’ με το δυνατό σουτ του Μανωλόπουλου να διώχνει σε κόρνερ ο Δασκαλόπουλος.

Τρίτο γκολ με Αλεξόπουλο στο 84', μείωσε ο Αντωνόπουλος

 

Στο 84’ μετά από φάση διαρκείας ο Κουτσουρόπουλος σούταρε με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού και να καταλήγει στον Αλεξόπουλο που από κοντά σκόραρε με δυνατό σουτ.

Ο α’ βοηθός κ. Γιαννέτσος σήκωσε τη σημαία του υποδεικνύοντας τον Αλεξόπουλο σε θέση οφσάιντ, όμως ο κ. Πλακογιάννης πήρε πάνω του τη φάση και κατακύρωσε το γκολ. Ο έμπειρος ρέφερι είχε δίκιο μιας και υπήρχε παίκτης πάνω στη γραμμή που κάλυπτε καθαρά τον Αλεξόπουλο.

Το τρίτο γκολ ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους του ΑΟΚ με τους παράγοντες του Παππά και Αλεξόπουλο να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και να καταφέρονται με πολύ βαριές εκφράσεις κατά του διαιτητή, ο οποίος τους απέβαλε.

Με τη σέντρα ο Αντωνόπουλος σούταρε από το κέντρο πιάνοντας στον... ύπνο τον Μπαχράμη που προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει έγκαιρα και το 3-1 ήταν το τελικό σκορ.

Διαιτητής ήταν ο Πλακογιάννης που τα πήγε καλά, ο α’ βοηθός Γιαννέτσος έκανε λάθος μόνο στη φάση του 84’, ενώ απαρατήρητος πέρασε ο κ. Τσοπανάκης.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Καραχάλιος, Περιβολάρης, Στραβάκος, Κουντάνης, Μπάκας (71’ Κουτσουρόπουλος), Τρικουράκης (66’ Στ. Τσουλάκος), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Δ. Τσουλάκος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Δασκαλόπουλος, Αριδάς, Μιτρόφ, Ζαφείρης (76’ Μπαλτζής), Σπυρόπουλος, Δημητρακάκης (26’ Χρονόπουλος), Ανδρουτσής, Νικολόπουλος, Κ. Κωνσταντόπουλος, Αντωνόπουλος, Θεοχαρόπουλος.