Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 11:37

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Μαζεύει βαθμούς και περιμένει καλύτερη συνέχεια

Γράφτηκε από τον

Δύο νίκες με 1-0 μετρά η Καλαμάτα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής.

Μετά το διπλό της πρεμιέρας στη Λέρνα, προχθές η Μεσσηνιακή ομάδα επικράτησε του Αστέρα Βλαχιώτη στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, σε ένα ματς όπου η απόδοση της κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Το γκολ του Αλιατίδη στο 35’ ωστόσο έδωσε το τρίποντο στους Μεσσήνιους που στο ξεκίνημα μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, ωστόσο παίρνουν σχετικά εύκολα τους βαθμούς. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό για τους “μελανόλευκους” που διαθέτουν μια νέα ομάδα και θέλουν να αποφύγουν τις “γκέλες” στο ξεκίνημα, περιμένοντας παράλληλα καλύτερη συνέχεια μιας και ο χρόνος θα κυλά υπέρ τους. Πέρα από αυτό όμως, το επόμενο διάστημα θα μπουν στην ομάδα και οι ξένοι παίκτες στους οποίους ποντάρει πολλά ο Γιάννης Χριστόπουλος, Ο λόγος για τους Μάρκοβιτς, Νταγκούλου και τους τρεις Βραζιλιάνους, των οποίων τα δελτία δεν έχουν εκδοθεί ακόμη. “Μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα κατά 40%”, σχολίασε χαρακτηριστικά μετά το ματς ο τεχνικός της Καλαμάτας που ευελπιστεί ότι σύντομα θα τους έχει στην διάθεση του.

Από εκεί και πέρα, η συνέχεια περιλαμβάνει το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον ΑΟ Εικοσομίας, όπου η Καλαμάτα θα ψάξει για την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά τα... δοκάρια ήρθε

και το γκολ του Αλιατίδη

Ο Μιχάλης Αλιατίδης είναι από τους παίκτες που έχουν κερδίσει τον κόσμο της Καλαμάτας στο ξεκίνημα της σεζόν. Δυναμικός κεντρικός αμυντικός που δείχνει να συνθέτει με τον Βοσκόπουλο ένα αξιόπιστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο οποίος μάλιστα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις στημένες φάσεις που προωθείται. Θυμίζουμε πως στα ματς κυπέλλου με την Εράνη και τον Πάμισο είχε φτάσει πολύ κοντά στο γκολ αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι κεφαλιές του είχαν βρει στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά με την... τρίτη ήρθε και το γκολ με ωραίο γυριστό σουτ μετά από κόρνερ του Μίνγκα, το οποίο έδωσε μάλιστα τρεις βαθμούς, καθώς ήταν το νικητήριο κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη.

Τρεις στην κορυφή

του 8ου ομίλου

Ασπρόπυργος, Παναργειακός και Καλαμάτα είναι οι τρεις ομάδες που διπλασίασαν τις νίκες τους στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής και προηγούνται στον βαθμολογικό πίνακα μετά την 2η αγωνιστική.

Ο Ασπρόπυργος μάλιστα πέτυχε το σκορ της ημέρας καθώς συνέτριψε με 7-0 τον ΑΟ Εικοσιμίας, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξε με 10 παίκτες από το 15’ και με 9 παίκτες από το 30’ λόγω αποβολών. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα μετρά έτσι δύο νίκες με τέρματα 11-0 στο ξεκίνημα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα ακολουθεί το πρόγραμμα του Ασπρόπυργου. Ετσι την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τον ΑΟ Εικοσιμίας.

Ο Παναργειακός (έχοντας στην 11άδα τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Τσιμικλή και τον γνωστό μας από το πέρασμα του από την Καλαμάτα Χάρη Μπριλάκη) επικράτησε με 2-1 του ΑΟ Υπάτου και η Καλαμάτα 1-0 του Αστέρα Βλαχιώτη. Πρώτη νίκη για τον ΑΟ Κατασταρίου που επιβλήθηκε 3-0 του Παμίσου που μετρά δύο ήττες. Ο Παναρκαδικός του Αντώνη Μαυρέα, με τους Μεσσήνιους Γιάννη Σεντεμέντε και Γιώργο Μουλιάτο ξανά στην 11άδα, ξεκίνησε την βαθμολογική του συγκομιδή καθώς επικράτησε 2-0 της ΑΕ Λέρνας. Ο Μουλιάτος μάλιστα είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ, καθώς από δική του κεφαλιά η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα.

Οσον αφορά τον προσεχή αντίπαλο του Παμίσου, τον Μανδραϊκό έφερε 0-0 με την Ερμιονίδα και είναι η μοναδική ομάδα του ομίλου με δύο ισοπαλίες και μάλιστα χωρίς γκολ!