Δευτέρα, 22 Οκτώβριος 2018 18:12

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ 3-1: Επέστρεψε στις νίκες με ανατροπή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Επιστροφή στις νίκες για τον Απόλλωνα Καλαμάτας, που χθες το απόγευμα κέρδισε στο γήπεδο του Ασπροχώματος την Ανδρούσα με 3-1.

Μετά την ισοπαλία στο Διαβολίτσι την προηγούμενη αγωνιστική η ασπρόμαυρη ομάδα επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα και μάλιστα με ανατροπή, καθώς έχανε με 1-0 από το 25’. Το γκολ αυτό φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά, μιας μέχρι εκείνο το σημείο ο Απόλλωνας δεν είχε δείξει κάτι το ιδιαίτερο, με εξαίρεση ένα σουτ του Μανωλόπουλου στο 14’ . Από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε την απόδοση του και με οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες οι παίκτες τους επιδίωξαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Θεοδωρακάκη. Το κατάφεραν 13 λεπτά μετά το 0-1, έστω και αν χρειάστηκε να έχουν και τη βοήθεια της τύχης. Στα τελευταία λεπτά του α’ ημιχρόνου δημιούργησαν τρεις φάσεις (40’ φάουλ Μανωλόπουλου απέκρουσε με γροθιές ο Θεοδωρακάκης, 43’ Τρικουράκης σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό, 44’ Μανωλόπουλος βγήκε φάτσα με Θεοδωρακάκη, τον απέφυγε ωραία, αλλά βγήκε πλάγια και πριν σουτάρει σε κενή εστία ο τερματοφύλακας της Ανδρούσας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε), όπου εκεί θα μπορούσαν να έχουν πάρει κεφάλι στο σκορ. Με το 1-1 ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλύτερο πρόσωπο με τους γηπεδούχους να είναι λίγο καλύτεροι, αλλά και πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Σε αυτό το διάστημα σημείωσαν ακόμη δύο γκολ και στο τέλος πανηγύρισαν την 3η τους νίκη σε 4 ματς, με την οποία διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Α.Ο. Διαβολιτσίου και τον Τσικλητήρα Πύλου.

Η Ανδρούσα μετά το 1-0 δεν μπόρεσε να παραμείνει ανταγωνιστική, παρότι ο Νίκος Γεωργακλής έκανε ότι μπορούσε από τον πάγκο και με τις αλλαγές που έκανε, ρίχνοντας μάλιστα στον αγώνα τον νεοαποκτηθέντα Δημήτρη Φιλόπουλο, ο οποίος στις καθυστερήσεις με λίγη τύχη θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, να την κάνει πιο ανταγωνιστική ώστε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Στις λίγες φάσεις που είχε δεν μπόρεσε, πέρα από το γκολ στο α’ μέρος, να φύγει από το Ασπρόχωμα με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Φάσεις - γκολ

Στο 25' ο Διαμαντής έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και στρώθηκε στον Ι. Καλογερόπουλο, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα, απέφυγε έναν αντίπαλο του, βγήκε μόνος απέναντι στον Γιακουμή και με σουτ στην κλειστή του γωνία πέτυχε το 0-1. Στο 38' ο Κουντάνης σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά στην πλάτη του Θεοδωρακάκη και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-1. Στο 50' ο Κουντάνης έκανε την μπροστινή πάσα για τον Μανωλόπουλο, αυτός αμέσως τροφοδότησε τον Αλεξόπουλο, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και μετά έφυγε άουτ. Στο 53' ο Τσώνης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Ι. Καλογερόπουλος έκανε τη σέντρα για να αποκρούσει με κεφαλιά ο Περιβολάρης στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω στον Μπερερή, ο οποίος με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γιακουμή. Στο 66' ο Μπάκας έκανε την μπροστινή πάσα για τον Αλεξόπουλο, που μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία και έδωσε προβάδισμα στον Απόλλωνα κάνοντας το 2-1. Στο 74' από πάσα του Μανωλόπουλου, ο Μπάκας μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ "έγραψε" το 3-1. Στο 80’ φάουλ του Αντ. Καλογερόπουλου από πλάγια θέση ο Κακογιάννης έκανε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Γιακουμή να μπλοκάρει. Ενα λεπτό μετά διαγώνιο σουτ του Κουτσουρόπουλου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Θεοδωρακάκης. Στο 85’ ο Θεοδωσόπουλος υπό την πίεση του Γιακουμή με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 92’ σε σέντρα στην περιοχή ο Φιλόπουλος που είχε προωθηθεί κινήθηκε στην πορεία της μπάλας έκανε την προβολή, αλλά δεν τη βρήκε για να την “σπρώξει” στα δίχτυα.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καυκά και των βοηθών διαιτητών Ρουμελιώτη, Ρηγόπουλου.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής (60' λ.τρ. Ε. Τσουλάκος), Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Βασιλόπουλος (46' Κουτσουρόπουλος), Τρικουράκης (91' Παπαθεοδωρίδης), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Μπάκας (89' Κανιώρος).

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Θεοδωρακάκης, Διαμαντής (75' Υμεράσι), Μπερερής, Κακογιάννης, Τσώνης, Α. Καλογερόπουλος, Κάλλας (64' Βασιλογιαννακόπουλος), Ι. Καλογερόπουλος, Χαρμπίλας (71' λ.τρ. Θεοδοσόπουλος), Δασκαλάκης, Μπάλλας (56' Φιλόπουλος)