Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 13:02

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Με Αλιατίδη πέρασε και από τη Ζάκυνθο (βίντεο-φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του Μανώλη Αλιατίδη στο 75’ η “Μαύρη Θύελλα” πέρασε και από τη Ζάκυνθο και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της προς τον τίτλο στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Η Μεσσηνιακή ομάδα νίκησε με 1-0 τον ΑΟ Κατασταρίου, έκανε το 6 στα 6 και παραμένει μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, τρεις βαθμούς μπροστά από Παναργειακό και Ασπρόπυργο. Η χθεσινή νίκη ήταν πολύ σημαντική καθώς η Καλαμάτα είχε και πάλι πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με τους δύο βασικούς επιθετικούς μάλιστα (Αθανασόπουλο, Γιόνδη) να είναι εκτός αποστολής.

Σοβαρός τραυματισμός Βούρα

Η λύση στο γκολ ωστόσο ήρθε από ένα αμυντικό, τον Μανώλη Αλιατίδη, ο οποίος είχε χαρίσει τους τρεις βαθμούς στους Μεσσήνιους και στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Βλαχιώτη (1-0).

Το δυσάρεστο για την Μεσσηνιακή ομάδα ήταν ότι τραυματίστηκε σοβαρά ο γκολκίπερ της Ηλίας Βούρας. Επαθε εξάρθρωση αγκώνα και χθες έμεινε στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, ενώ μαζί του στη Ζάκυνθο έμειναν ο προπονητής τερματοφυλάκων της Καλαμάτας Κώστας Παγανιάς και ο Λευτέρης Τσικούρης.

Το φιλμ του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και φάνηκε ότι η Καλαμάτα δεν θα έχει εύκολο έργο.Στο 4΄πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσκεψη του ΑΟΚ στην περιοχή του Βούρα όταν ο Κουρέλλας από αριστερά έβγαλε τη σέντρα με τον Κάρδαρη με γυριστή κεφαλιά να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Βούρα ο οποίος με εντυπωσιακή απόκρουσε απόκρουσε την μπάλα κόρνερ!

Μετά το δυνατό ξεκίνημα του ΑΟ Κατασταρίου η Καλαμάτα ισορρόπησε το ματς αλλά τις έλειψαν οι ευκαιρίες. Στο 37’ αντίθετα οι νησιώτες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πέττας από αριστερά γύρισε στον Μεζίνι που δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε και απομάκρυναν οι παίκτες της Καλαμάτας. Οι Μεσσήνιοι με την σειρά τους άγγιξαν το γκολ στο 45’ όταν ο Λαθύρης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια φτάνοντας απέναντι στον Δρακόπουλο αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Ο Α.Ο. Κατασταρίου είχε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 47’ όταν Μεζίνι βρέθηκε τετατετ με τον Βούρα ο οποίος όμως απόκρουσε σωτήρια.

Στο 64’ μετά από φάουλ του Μιχαηλίδη, ο Βούρας στην προσπάθεια του να αποκρούσει τραυματίστηκε σοβαρά. Ο άτυχος γκολκίπερ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ζακύνθου με εξάρθρωση αγκώνα Το ματς συνεχίστηκε μετά από 10 περίπου λεπτά.

Στο 75’ τελικά η Καλαμάτα πέτυχε το γκολ όταν μετά από φάουλ του Φουάση ο Αλιατίδης με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Στο διάστημα που απέμεινε η Καλαμάτα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα και κράτησε τη νίκη.

Στο 90’ ο Μίγκας αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις και θα χάσει το επόμενο ματς με τον Μανδραϊκό.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι έκανε ντεμπούτο ο Ρόνι Κάρλος, που μπήκε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Λαθύρη στο 59’.

Να σημειωθεί επίσης ότι η Καλαμάτα είχε την στήριξη των φιλάθλων της σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.

Διαιτητής ήταν ο Χρ. Βεργέτης και βοηθοί οι Δ. Βεργέτης και Κύριος, όλοι από την Αρκαδία.

Α.Ο. ΚΑΤΑΣΤΑΡΙΟΥ: Δρακόπουλος, Τηλιόπουλος (90′ Μπριλάκης), Παναγόπουλος, Καρβούνης, Κουρέλλας, Σωτηρόπουλος, Ρ. Πέττας, Μιχαηλίδης (85′ Κορφιάτης), Βιέντ, Μεζίνι, Κάρδαρης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας (73′ λ.τ. Κασωτάκης), Τσόπελας, Ψάνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Ζαχαρόπουλος, Φουάσης, Πινδώνης, Λαθύρης (59′ Ρόνι Κάρλος), Μίνγκα, Μαστραντωνάκης (90′ Γκελγκέρια).