Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 14:31

ΠΑΜΙΣΟΣ – Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ 0-1: Λύγισε στο φινάλε (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον δεύτερο βαθμό του στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής βρέθηκε ο Πάμισος, όμως ο Α.Ο. Υπάτου με ένα γκολ στο 86’ πήρε τη νίκη με 1-0 χθες στο γήπεδο της Μεσσήνης.

Οι νησιώτες με μια αμιγώς 11αδα με Μεσσήνιους παίκτες έβγαλαν πάθος και αυταπάρνηση, όμως ένα τραγικό λάθος του αλάνθαστου μέχρι τότε Βαγγέλη Καπατσώρη έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βάλουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με τον Καράι.

Ο Πάμισος στο ντεμπούτο του Μιχάλη Φασουλή στον νησιώτικο πάγκο, παρατάχθηκαν με αμυντική τακτική στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο μπάτζετ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως δεν έκλεισαν σε καμία περίπτωση τον Πάμισο στα καρέ του.

Ο Α.Ο. Υπάτου είχε τρεις καλές στιγμές για γκολ στο πρώτο μέρος, όμως στο δεύτερο οι “πράσινοι” με έξυπνη τακτική κράτησαν μακριά από την εστία του Καπατσώρη τους αντίπαλους μέσους και επιθετικούς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα από τη Βοιωτία είχε μια κλασική φάση με τον πρώην νησιώτη Αγγελο Σαραντόπουλο και το γκολ του Καράι στο 86’.

Χειροκρότημα από

τον κόσμο στο τέλος

Αυτό που κρατά ο Πάμισος από το χθεσινό παιχνίδι είναι το πάθος και η μαχητικότητα που έβγαλαν επί 90 λεπτά οι παίκτες του και τη θερμή υποστήριξη του κόσμου.

Χθες στο δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης βρέθηκαν πάνω από 300 φίλοι του Παμίσου, που στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τους παίκτες του Μιχάλη Φασουλή και στο τέλος τους χειροκρότησαν θερμά αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους.

Η χθεσινή ήττα ήταν η πέμπτη σε έξι αγώνες για την ομάδα της Μεσσήνης, που πλέον απέχει επτά βαθμούς από την 9η θέση που οδηγεί στην παραμονή.

Ο Μιχάλης Φασουλής παρέταξε τον Πάμισο με ένα σύστημα 4-2-3-1, με τον Καπατσώρη κάτω από τα δοκάρια και τους Αριστομενόπουλο, Φιλόπουλο, Μωράκη και Κατσιβαρδέα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα.

Στον άξονα έπαιξαν οι Ρήγας και Δημητρακόπουλος, μπροστά τους ήταν ο Ηλιόπουλος και στις πτέρυγες δεξιά ο Μάραντος και αριστερά ο Βλάχος, με τον Νινιό να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Καλές στιγμές για

τους φιλοξενούμενους

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο ο Πάμισος λίγο έλλειψε να βρεθεί μπροστά στο σκορ από μια εξαιρετική έμπνευση του Χρήστου Ρήγα...

Ο καλαματιανός μέσος λίγο κάτω από το κέντρο και από τα δεξιά είδε εκτός εστίας τον Καρανάσο και πήγε να τον “κρεμάσει”, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τον Α.Ο. Υπάτου χάθηκε στο 18’ με τον Καπατσώρη να μπλοκάρει το αδύναμο πλασέ του Αργυρίου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα εκρηκτικό τετράλεπτο και στο 20’ ο Σπηλιώτης σέντραρε από αριστερά, με τον Σπανό να πλασάρει από κοντά και τον Καπατσώρη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο επόμενο λεπτό ο Δέδες έκοψε από δεξιά στον αμαρκάριστο Κωστούλα που σούταρε απελπιστικά άουτ.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 38’ με τον Σπανό να σπάει την μπάλα στον Αργυρίου που σούταρε ψηλά άουτ.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους χάθηκε στο 43’ όταν ο Κωστούλας πλάσαρε από κοντά με τον Καπατσώρη να διώχνει...

Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Κωστούλα που σούταρε, με τον Δημητρακόπουλο να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή.

Χωρίς φάσεις

το β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο Νινιός άφησε την επίθεση και ενίσχυσε την αμυντική γραμμή, σε μια προσπάθεια του Φασουλή να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Καπατσώρη.

Στο 49’ ο Σπηλιώτης σούταρε ψηλά άουτ από καλή θέση.

Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή της ομάδας της Βοιωτίας στο δεύτερο μέρος μέχρι το 80’, με τους παίκτες του Παμίσου να βγαίνουν νικητές στις περισσότερες μονομαχίες.

Στο 81’ ο Καράι μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά έκοψε για τον Σαραντόπουλο που δεν έπιασε καλά το πλασέ και έδωσε τη δυνατότητα στο Νινιό να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Από το μοναδικό λάθος του

Καπατσώρη το 0-1 στο 86’

Στο 86’ όμως από μια ανύποπτη φάση έγινε το 0-1...

Ο Πέππας έκανε ένα γέμισμα, ο Καπατσώρης βγήκε και ενώ φάνηκε να ελέγχει τη φάση, η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Καράι με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σε κενή εστία έγραψε το 0-1.

Στα λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι βγήκαν μαζικά μπροστά, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Καρανάσου.

Στο 93’ ο Καπατσώρης είπε “όχι” σε σουτ του Κασάι, με τον Σπανό να πλασάρει άουτ στη συνέχεια.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Μαρκαντωνάτου (Ηλείας) και των βοηθών του Πήττα και Καραλή από τον ίδιο σύνδεσμο.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Κατσιβαρδέας, Μωράκης, Νινιός, Ηλιόπουλος, Παπαχαραλάμπους, Γκαράνης και Σπηλιώτης.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Καπατσώρης, Αριστομενόπουλος (75’ λ. τρ. Ρούτσης), Κατσιβαρδέας, Δημητρακόπουλος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Βλάχος (90’ Χαρλέπας), Ρήγας, Νινιός (90’ Καραχάλιος), Ηλιόπουλος, Μάραντος (59’ Παπαδόπουλος).

Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ: Καρανάσος, Δέδες, Παπαχαραλάμπους, Οικονομόπουλος, Γκούμας, Αργυρίου (69’ Σαραντόπουλος), Καραμέρης (46’ Καράι), Γκαράνης (62’ Πέππας), Σπανός, Κωστούλας (58’ Μπερνιδάκης), Σπηλιώτης.