Τρίτη, 14 Ιανουάριος 2014 21:36

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Την Τετάρτη οι πρώτοι ημιτελικοί του κυπέλλου σε Σπερχογεία και Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας θα προσπαθήσουν να κάνουν την Τετάρτη οι τέσσερις ομάδες της Α' τοπικής που έχουν μείνει στο θεσμό…

Θα γίνουν λοιπόν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης με την Σπερχογεία να υποδέχεται την Εράνη και την Κυπαρισσία το Διαβολίτσι.
Και οι δύο αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι στα γήπεδα της Σπερχογείας και της Κυπαρισσίας αντίστοιχα.
Φαβορί για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό είναι οι δύο Τριφυλιακές ομάδες, με την Σπερχογεία και το Διαβολίτσι όμως να τα δίνουν όλα για να κάνουν την έκπληξη. Οι αγώνες ρεβάνς έχει προγραμματιστεί να γίνουν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.
Ας δούμε όμως τα τελευταία νέα των τεσσάρων ομάδων:

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ

Στη Σπερχογεία το κλίμα έφτιαξε για τα καλά μετά το σπουδαίο διπλό στο Δώριο που απομάκρυνε κάπως την ομάδα από τις τελευταίες θέσεις. Η νίκη ήρθε μετά από επτά ολόκληρες αγωνιστικές με τον προπονητή Τάσο Χατζηαγγελή να τονίζει πως η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν από τις καλύτερες φετινές, προσθέτοντας όμως πως στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας του.
Οι "Ταύροι" αφήνουν για λίγο στην άκρη το πρωτάθλημα και επικεντρώνονται στο θεσμό του κυπέλλου που τους ενδιαφέρει η πρόκριση στον τελικό. "Είναι μεγάλη η πρόκληση για τους παίκτες αυτοί οι αγώνες γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να πάμε σε ένα τελικό.
Γι' αυτό θα τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς. Ξέρουμε πως παίζουμε με μία καλή ομάδα, οι πιθανότητες θα έλεγα πως είναι 60-40 υπέρ της Εράνης, όμως εμείς αισιοδοξούμε".
Η προετοιμασία των "βυσσινί" ολοκληρώθηκε την Τρίτη με τον Καλλιντέρη να υπολογίζεται κανονικά, αν και ακόμη είναι ανέτοιμος. 
Δεν υπολογίζεται ο Μπούνας που πιθανότατα θα καταλήξει στον Α.Ο. Φαραί.
Από την άλλη η Εράνη δεν μπορεί παρά να προσβλέπει στον τελικό, με δεδομένο πως είναι η πολυνίκης ομάδα του θεσμού.
Οι "πράσινοι" θέλουν να πάνε στον τελικό και να κατακτήσουν το τρόπαιο, όμως πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Σπερχογείας που δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα.
Η ψυχολογία στο στρατόπεδο της Τριφυλιακής ομάδας είναι καλή, αφού τα πηγαίνει μια χαρά στο πρωτάθλημα και στόχος στο σημερινό ματς είναι να πάρει τη νίκη ή την ισοπαλία, ώστε να έχει τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό.
Μετά την προπόνηση της Δευτέρας στους Γαργαλιάνους, την Τρίτη οι "πράσινοι" προπονήθηκαν στην έδρα τους και ο Μιχάλης Ζάγκος είδε τους Μοροσάνου και Αναστασόπουλο να βγάζουν χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα, οπότε είναι διαθέσιμοι για τον σημερινό αγώνα.
Δεν θα παίξει ο τραυματίας Χρονόπουλος και ο Αντωνόπουλος λόγω σχολικού φόρτου.
Το ματς θα σφυρίξει ο Μπλάνας, με βοηθούς τους Λάμια και Γκούμα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Να συνεχίσει με πατημένο το… γκάζι και στο κύπελλο θέλει η Κυπαρισσία στο ματς με το Διαβολίτσι. Οι "κυανόλευκοι" εκτός από το πρωτάθλημα θέλουν να πάρουν και το κύπελλο και δεν έχουν καμία διάθεση να υποτιμήσουν το Διαβολίτσι. Αλλωστε κανένας δεν ξεχνά πως προ δεκαημέρου αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην έδρα της συγκεκριμένης ομάδας και μάλιστα έχαναν με 2-0 μέχρι το 75'.
Γι' αυτό και το συγκρότημα του Παναγιώτη Παναγόπουλου θα μπει δυνατά στο ματς για να πάρει μία "καθαρή" νίκη και να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από το πρώτο ματς.
Ο Παναγόπουλος ενδέχεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στην 11αδα, με τον Λυδιώτη που αποθεραπεύτηκε να παίρνει λογικά χρόνο συμμετοχής.
Απών θα είναι ο Ντάβι που ακόμη βρίσκεται στην πατρίδα του.
Στην αντίπερα όχθη το Διαβολίτσι πήρε τα πάνω του τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και φιλοδοξεί να σταθεί επάξια και στη δύσκολη έδρα της Κυπαρισσίας. Βέβαια πρωταρχικός στόχος του ΑΟΔ είναι το πρωτάθλημα και η εξασφάλιση της παραμονής, όμως θα προσπαθήσει να αποσπάσει σήμερα ένα αποτέλεσμα που θα του αφήνει περιθώρια για σκέψεις πρόκρισης στη ρεβάνς.
Αλλωστε ο αγώνας είναι πρόκληση για τους παίκτες του Διαβολιτσίου, μιας και η ομάδα βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους
"4" του κυπέλλου.
Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεση του τους εδώ και καιρό τραυματίες Αθανασόπουλο, Ζαμπάρα και Κανέλο, τον τιμωρημένο Ζάκκα και τον νεοαποκτηθέντα Καπόγλη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και σήμερα θα κάνει μαγνητική.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αλεξέας, με βοηθούς τους Καρβούνη και Καστανά.