Πέμπτη, 15 Νοέμβριος 2018 15:58

Α.Ε ΜΑΝΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0: Ο Δαβίδ νίκησε το... Γολιάθ

Γράφτηκε από τον

Ο ημιτελικός της Α.Ε. Μάνης με την Καλαμάτα εκ των προτέρων έμοιαζε σαν τη μονομαχία του  Δαβίδ με τον Γολιάθ. Οπως όμως στην βιβλική ιστορία, έτσι και στο ποδόσφαιρο ο αδύναμος νίκησε τον ισχυρότερο.

  Η νεοφώτιστη στην Α’ τοπική ΑΕΜ με γκολ του Φετάχου στο 5’ επικράτησε χθες με 1-0 της μεγάλης “Μαύρης Θύελλας” και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας  ενόψει της ρεβάνς στις 12 Δεκεμβρίου, που θα γίνει και πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Η ΑΕΜ έγραψε ιστορία, υποχρεώνοντας την Καλαμάτα στην πρώτη ήττα στη φετινή σεζόν. Η κάτοχος του τροπαίου, που μέχρι χθες είχε μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο Μεσσηνίας  έκανε κάκιστη εμφάνιση και δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αλλαγές στην 11άαδα σε σχέση με το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, Εκεί όπου έχει κάνει το 7 στα 7, χωρίς να δεχτεί γκολ.
Χθες όμως είδε μόλις στο 5ο λεπτό τους τυπικά γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ. Ο Κυριάκος Πουλάκος κινήθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή από δεξιά και σέντραρε στο β’ δοκάρι για το Φετάχου, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 έδωσε ψυχολογία, ενθουσιασμό και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες της Μάνης, που έπαιζαν με περισσότερο πάθος,, αφού γι αυτούς ήταν ένα ιστορικό ματς.
Η νωθρή  Καλαμάτα άγγιξε στο 15’ την ισοφάριση, όταν ο Μάρκοβιτς απέφυγε τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης έστρωσε την μπάλα στο 23’ στον Μαρτίνες, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Μάνη περίμενε την Καλαμάτα στο μισό γήπεδο, με σκοπό να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, χωρίς παράλληλα να νιώθει το μεγάλο κίνδυνο. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 44ου λεπτού, με το Ζελέκου να σεντράρει από δεξιά, το Μάρκοβιτς να κάνει την προβολή στο β’ δοκάρι, αλλά ο Καστριτσέας έδιωξε σωτήρια με το πόδι.

Τέσσερις αλλαγές από Χριστόπουλο

Με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο, περνώντας τον Ψάνη στη θέση του νεαρού Οικονομέα, ενώ στο 56’ πέρασε στο ματς και τους Λαθύρη, Ζαχαρόπουλο που ήταν βασικοί με το Μανδραϊκό, ενώ ολοκλήρωσε τις αλλαγές στο 69’ με την είσοδο του Φουάση. Στον αντίποδα ο Φραγκίσκος Κεράνης δεν είχε λύσεις, μιας και οι Τζίφας, Μιχαλέας, Χατζηπαναγιώτης και Π. Πουλάκος ήταν τραυματίες και έκανε 2 αλλαγές σκοπιμότητας στις καθυστερήσεις.
Η Καλαμάτα στο β’ 45λεπτο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την αμυντική γραμμή της ΑΕΜ.
Οι Μανιάτες είχαν καθαρό μυαλό και όσο περνούσε η ώρα, πίστευαν περισσότερο στο θετικό αποτέλεσμα.
Στο 69’ ο Ζαχαρόπουλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 78’ ο Μάρκοβιτς δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Καστριτσέας  έδιωξε με γροθιές
Ο γκολκίπερ της ΑΕΜ μπλόκαρε και το γυριστό σουτ του Χότζα στο 86’ και η Μάνη κράτησε το ιστορικό 1-0.
Για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες των νικητών υπερέβαλαν εαυτούς, αλλά ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο Βαβαρούτσο που καθάρισε πολλές φάσεις στην άμυνα, ενώ και ο Φετάχου λόγω του γκολ μπαίνει στην κατηγορία των διακριθέντων. Από την άλλη πλευρά δεν ξεχώρισε κάποιος σε μια κακή εμφάνιση για την Καλαμάτα.
Το ματς διαιτήτευσε ο Κουτσαναστάσης με βοηθούς τους Καρβούνη και Τσοπανάκη.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Πετριτάι, Στύλα, Βαβαρούτσος, Μπεγέτης, Δουρούμης, Ι. Χελάς, Π. Σπυρέας (83’ Κλ. Σπυρέας), Φετάχου, Κ. Πουλάκος (92’ Καμπανάρος), Β. Χελάς (94’ Πιχιγιόνι).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόκκαλης, Τάμπας, Μπίζος, Βοσκόπουλος, Χίλγκεν (56’ Ζαχαρόπουλος), Οικονομέας (46’ Ψάνης), Ζελέκου (69’ Φουάσης), Πινδώνης, Μάρκοβιτς, Μαρτίνες (56’ Λαθύρης), Χότζα.


Ενθουσιασμός στους νικητές

Έξαλλα πανηγύρισαν τη μεγάλη χθεσινή νίκη οι παίκτες και οι παράγοντες της ΑΕ Μάνης, όπως φαίνεται και στην φωτό από τα αποδυτήρια του γηπέδου του Μεσσηνιακού μετά το ματς. Η σελίδα της ομάδας στο fdacebook ανέφερε: “Στον πιο ιστορικό αγώνα της ομάδας μας ήρθε και η πιο ιστορική νίκη της! 14 παίχτες όλοι και όλοι (τόσοι απόμειναν από τους συνεχόμενους τραυματισμούς) δώσανε και την ψυχή τους και πήραν αυτή την σπουδαία νίκη απέναντι στην κορυφαία ομάδα του νόμου μάς! Ευχαριστούμε θερμά τούς φιλάθλους μάς για την στήριξη! Η Μεγάλη Μαύρη Θύελλα φυσικά και εξακολουθεί να είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση μιας και υπάρχει και επαναληπτικός αλλά σίγουρα η χαρά πού πήραν όλοι οι Μανιάτες σήμερα θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο”.