Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2018 17:20

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-1: Πρώτη βαθμολογική εντός έδρας απώλεια (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Γκολ, βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν το Σάββατο στο γήπεδο του Ασπροχώματος, ο Απόλλωνας Καλαμάτας με τον Εθνικό Μελιγαλά, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.

Ετσι η ομάδα της Καλαμάτας που είχε την πρώτη εντός έδρας βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα, έμεινε μεν στην κορυφή όμως πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με το Διαβολίτσι.

Εγινε ένα δυνατό παιχνίδι με τους παίκτες των δύο ομάδων να μπαίνουν δυνατά στις φάσεις και να προσπαθούν από τα πρώτα λεπτά να φτάσουν σε κάποιο γκολ και να αποκτήσουν προβάδισμα για τη νίκη. Ο Απόλλωνας φάνηκε πιο δραστήριος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κατόρθωσε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 22’ με τον Δ. Τσουλάκο και να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως στις φάσεις που είχε τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο, δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα άλλη φορά. Μάλιστα στις καθυστερήσεις (93’) λίγο έλλειψε να βρει δίχτυα με τον Αλεξόπουλο, αλλά είχε προλάβει να τον κλείσει ο Μερκούρη.

Ο Εθνικός μπορεί να μην είχε πολλές φάσεις, αλλά αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα και τα κατάφερε, αφού στο πρώτο 5λεπτο του β’ μέρους κατόρθωσε να σκοράρει με τον Σαραντόπουλο.

Τα γκολ

Στο 21’ ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα στην περιοχή, η μπάλα πέρασε από δύο αμυντικούς και έφτασε στον Αλεξόπουλο, αυτός έκανε το κοντρόλ και την στιγμή που σούταρε, οι αμυντικοί έβαλαν τα πόδια και έδιωξαν σε κόρνερ. Στο 22’ κόρνερ του Μανωλόπουλου στο α’ δοκάρι ο Δ. Τσουλάκος τη βρήκε με το πόδι και την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 50’ ο Σαραντόπουλος από τα πλάγια έφτασε στην περιοχή και παρά την πίεση με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία διχτύων και πέτυχε το 1-1.

Στο 36’ ο Μερκούρη έδιωξε την μπάλα με τα πόδια, πάνω όμως στον Βασιλόπουλο, ο οποίος αφού την κοντρόλαρε μπήκε στην περιοχή, μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Εθνικού και ενώ ετοιμαζόταν να σουτάρει, τον πρόλαβε ο Χαραλαμπόπουλος και έδιωξε κόρνερ. Στο 58’ ο Κακαλής έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Αλεξόπουλος πλάσαρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Μερκούρη. Ενα λεπτό μετά ο Βασιλόπουλος σούταρε λίγο έξω από την περιοχή και στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μανωλόπουλος, ο οποίος από το πέναλτι σχεδόν σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και έφτασε στον Μπάκα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση την έστειλε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε στο 61’ το σουτ του Α.Ν. Ρουμελιώτη. Στο 68’ ο Μανωλόπουλος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 74’ ο Καρατζούλιας κατάφερε να “κλέψει” την μπάλα από τον αντίπαλο του, σχεδόν στο ημικύκλιο του κέντρου και βλέποντας εκτός εστίας τον Μπαχράμη έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ψηλά από το κάθετο δοκάρι. Στο 85’ ο Διακουμάκος με ωραία κίνηση απέφυγε αντίπαλο του σχεδόν στη γωνία της μεγάλης περιοχής και πάσαρε στον Χαρλέπα, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ για να πέσει στην αριστερή του γωνία ο Μπαχράμης και να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 93’ παραλίγο ο Απόλλωνας να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Ο Καραχάλιος έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι σχεδόν και ο Αλεξόπουλος που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας πλάσαρε, όμως ο Μερκούρη πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια. Αλλες φάσεις για γκολ έχασαν οι Δ. Τσουλάκος (17’ σουτ), Αλεξόπουλος (20’ σουτ) και Σαραντόπουλος (84’ σουτ). Ενα μαρκάρισμα εκτός φάσης, του Κουντάνη στον Λάγιο, το οποίο δεν είδαν ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης και οι βοηθοί του Βρυώνης και Παναγιωτόπουλος, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση. Ο κ. Ψηλοπαναγιώτης έδειξε την κίτρινη στον Κουντάνη με τους φιλοξενούμενους να υποστηρίζουν ότι έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Δ. Τσουλάκος, Μπάκας, Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος (77’ Κουτσουρόπουλος), Βασιλόπουλος.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μερκούρη, Μακρής, Ξυδιάς, Μπούνας, Χαραλαμπόπουλος, Σεμούρι (78’ Καλογερόπουλος), Σαραντόπουλος, Καρατζούλιας, Κουρούπης (43’ λ.τρ. Χαρλέπας), Λάγιος, Α.Ν. Ρουμελιώτης (62’ Διακουμάκος).