Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 18:42

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 2-2: Τρίτη σερί ισοπαλία για τους Καλαματιανούς, που κέρδιζαν 0-2 μέχρι το 79'! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Τρίτη σερί απώλεια βαθμών για τον Απόλλωνα Καλαμάτας (μετά το 1-1 με τον Εθνικό Μελιγαλά την προηγούμενη αγωνιστική και 1-1 με τον Τέλλο Αγρα την νωρίτερα), ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου άφησε στο “Πέτρος Γεωργανάς” δύο βαθμούς μένοντας στην ισοπαλία 2-2 με τον Πανθουριακό. Ωστόσο ο Απόλλωνας παραμένει στην κορυφή μαζί με το Διαβολίτσι.

Τη φλυαρία του, αλλά και την αστοχία του, πλήρωσε ο Απόλλωνας Καλαμάτας στο σαββατιάτικο ματς απέναντι στον Πανθουριακό, φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο μάλλον ευχαριστημένος που πήρε το βαθμό της ισοπαλίας. Η Καλαματιανή ομάδα είχε τη φλύαρη υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ είχε και φάσεις για να μπορέσει να πάρει σκορ ασφαλείας και να φύγει με το τρίποντο από το γήπεδο της Σπερχογείας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ στο 16ό λεπτό και ζευγάρωσαν τα τέρματα τους στο 71’. Από εκεί και μετά νόμιζαν ότι το ματς είχε κριθεί και χαλάρωσαν. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του ματς, είδαν τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν σε 2-2 και παραλίγο στην εκπνοή σχεδόν του αγώνα να το πληρώσουν δεχόμενοι τρίτο γκολ.

Ο Πανθουριακός, μπορεί να μην είχε την επιθυμητή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως έπαιξε μέχρι το τελικό σφύριγμα για να διεκδικήσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 71’ όμως, οι παίκτες του δεν τα παράτησαν αφού, υπήρχε ο χρόνος για να κάνουν την προσπάθεια τους για να αποσπάσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Αγωνίστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν, αρχικά για να αποφύγουν την ήττα και από εκεί και πέρα να φτάσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Εστω και αργά, σε διάστημα οκτώ λεπτών έφτασαν στο 2-2 και στο 89’ ο Ξεροβάσιλας λίγο έλλειψε να γίνει ο ήρωας του Πανθουριακού, όμως η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Φάσεις - γκολ

Στο 16' από μπαλιά του Κουντάνη ο Μπάκας με διαγώνιο σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Απόλλων κάνοντας το 0-1.

Στο 27' ο Μουστάκας έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και πέρασε κόρνερ δίπλα σχεδόν από το κάθετο δοκάρι. Στο 32' ο Μανωλόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με "ψαλιδάκι", όμως η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33' ο Μερκούρης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα παράλληλα προς την εστία και στο πίσω δοκάρι για τον Ζώτο, αυτός έκανε το διαγώνιο συρτό σουτ για να πέσει στην αριστερή του γωνία ο Γιακουμής και να αποκρούσει αρχικά με τα πόδια και στην συνέχεια να μπλοκάρει την μπάλα και διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Στο 37' σε σέντρα από τα δεξιά ο Μπάκας κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με διαγώνιο σουτ την έστειλε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 46' διαγώνιο σουτ του Μουστάκα απέκρουσε αρχικά ο Γιακουμής, που εκτινάχθηκε στην αριστερή του γωνία και με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε προ του Κοστρίβα που είχε προωθηθεί. Στο 48' ο Στραβάκος έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Σταθά.

Στο 58' φάουλ του Μανωλόπουλου σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Σταθάς κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με γροθιές την έδιωξε πλάγια. Ενα λεπτό μετά σε μπροστινή μπαλιά ο Ζώτος έφυγε πίσω από του αμυντικούς και βγήκε φάτσα με τον Γιακουμή, αλλά ο τελευταίος είχε προλάβει να κινηθεί στην πορεία της μπάλας και την έδιωξε. Στο 60' ο Αλεξόπουλος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή, σούταρε συρτά, όμως πρόλαβε ο Οδεμισιώτης, έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Στο 69' διαγώνιο σουτ του Ζώτου απέκρουσε με το ένα χέρι ο Γιακουμής, διώχνοντας την μπάλα πλάγια. Στο 71' ο Κακαλής μπήκε στην περιοχή και πριν απειλήσει την εστία του Σταθά ανατράπηκε από τον Καράμπελα με τον διαιτητή Κουτσαναστάση να υποδεικνύει αμέσως το πέναλτι. Ο Μανωλόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πέτυχε το 0-2. Στο 79' ο Φωτιάδης με μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Γιακουμή, βλέποντας τον εκτός εστίας και μείωσε έτσι σε 1-2. Στο 80’ διαγώνιο σουτ του Κουντάνη λίγο έξω από την περιοχή ο Σταθάς έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε διώχνοντας την μπάλα πλάγια, εκεί που κινήθηκε ο Μανωλόπουλος, ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 83' σε μπροστινή μπαλιά ο Αλεξόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει ο Σταθάς με τα πόδια και στη συνέχεια την μπλόκαρε. Στο 76’ ο Κακαλής ανέτρεψε τον Μπιτσάνη, ελάχιστα έξω από την περιοχή, όπως υπέδειξε ο Κουτσαναστάσης σφυρίζοντας αμέσως το φάουλ. Οι παίκτες του Πανθουριακού φώναζαν, ότι η παράβαση ήταν εντός περιοχής και ζήτησαν να καταλογιστεί πέναλτι. Μάλιστα απευθύνθηκαν και στην α' βοηθό διαιτητή Τσουκάλη, ώστε να ενημερώσει τον διαιτητή, ότι η ανατροπή έγινε μέσα στην περιοχή. Τελικά ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση και ο Μουστάκας με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά των διχτύων της εστίας του Γιακουμή και ισοφάρισε σε 2-2.

Στο 89' μπαλιά του Μπιτσάνη στον Ξεροβάσιλα, αυτλός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στη ρίζα τουκάθετου δοκαριού, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Βασίλης Κακαλής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Κουτσαναστάση για εξύβριση του β' βοηθού διαιτητή Τσίρμπα.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Κοστρίβας, Παντσιώτης, Οδεμισιώτης, Καράμπελας, Μουστάκας, Αντωνίου (83' Τσακαλάκος), Ζώτος, Μπιτσάνης, Μερκούρης (56' Φωτιάδης), Κανανάι (76' Ξεροβάσιλας).

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Γιακουμής, Κακαλής, Καραχάλιος, Στραβάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Τσουλάκος, Μπάκας (78' Κουτσουρόπουλος), Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Βασιλόπουλος.

* Στο χώρο μπροστά από την κερκίδα του “Π. Γεωργανάς” παρακολούθησε το παιχνίδι ο Δημήτρης Μπάκας, πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Καλαμάτας επί σειρά ετών. Ο γιος του Νέστορας παίζει στον Απόλλωνα και πρόλαβε να δει το γκολ που σημείωσε με το οποίο προηγήθηκαν οι “ασπρόμαυροι”, καθώς έφτασε στο γήπεδο τρία λεπτά πριν ο γιος ανοίξει το σκορ.

* Το παιχνίδι παρακολούθησε ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος και ο προπονητής της Κ14 Βαγγέλης Κουρεντζής, ενώ λίγη ώρα μετά την έναρξη του ματς έφτασαν στο γήπεδο ο πρόεδρος της ομάδας Αποστόλης Κουκούτσης με τον τιμ μάνατζερ Παύλο Κρεμμύδα.