Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2018 18:59

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Σημαντικός βαθμός στη μάχη της παραμονής (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 0-0: Σημαντικός βαθμός στη μάχη της παραμονής (φωτό)

 

Στο 0-0 έμειναν χθες στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” η Ομόνοια με τον Τσικλητήρα Πύλου, στο μοναδικό ματς της 9ης αγωνιστικής στην Α’ τοπική που δεν κουνήθηκαν τα... δίχτυα.

Το τελικό αποτέλεσμα μαρτυρά και την εικόνα της αναμέτρησης, η οποία θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από όσους την παρακολούθησαν.

Η Ομόνοια κρατά ωστόσο το βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικός στη μάχη για την παραμονή.

Για τους Καλαματιανούς ήταν η πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ στον αντίποδα η ομάδα της Πύλου μοιράστηκε για τέταρτη φορά τους βαθμούς.

Ο Τσικλητήρας έχασε όμως την ευκαιρία να βρεθεί στο -1 από το ρετιρέ της βαθμολογίας στο οποίο συγκατοικούν ο Απόλλωνας Καλαμάτας και ο Α.Ο. Διαβολιτσίου, οι οποίοι επίσης αναδείχθηκαν ισόπαλοι αυτή την αγωνιστική.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι υπερέχουν σε εμπειρία και ποιότητα από την Ομόνοια, δεν μπόρεσαν να το δείξουν στον αγωνιστικό χώρο και εγκλωβίστηκαν στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων που αντιπαρέταξαν πάθος και δύναμη.

Το ματς αναλώθηκε σε μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και έλειψαν οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο Τσικλητήρας είχε τις περισσότερες φάσεις κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος η Ομόνοια έκλεισε καλά τους χώρους και απέφυγε λάθη που παραλίγο να στοιχήσουν στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν τελείως ακίνδυνη επιθετικά σε κανονική ροή παιχνιδιού. Η μοναδική ευκαιρία της στο παιχνίδι ήρθε από στημένη φάση στο 87’. Ο Τζανετάκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο προωθημένος Μπάλλας πήδηξε μόνος στην περιοχή, αλλά δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Τσικλητήρας είχε πάντως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου διπλή χαμένη ευκαιρία με το Διακουμή, ο οποίος στο 46’ βρέθηκε απέναντι από το Βασιλόπουλο, αλλά ήταν σε πλάγια θέση και ο γκολκίπερ της Ομόνοιας απέκρουσε και στην επαναφορά τον νίκησε και πάλι.

Οσον αφορά τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ο Διακουμής ήταν ο πρωταγωνιστής στις περισσότερες.

Στο 17’ από βολέ του Ντουγέρογλου, ο Βασιλόπουλος καθυστέρησε να βγει και ο Διακουμής πρόλαβε γκολκίπερ και αμυντικούς, αλλά το πλασέ πέρασε άουτ. Στο 41’ ο Διακουμής έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, βλέποντας εκτός εστίας το Βασιλόπουλο, όμως και πάλι η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Στο 40’ από φάουλ του Χρ. Τρίψα, ο Μπεκιάρης στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι, λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ακόμα οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα σουτ του Γεωργιάδη έξω από την περιοχή στο 17’, στο οποίο η μπάλα κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο είχε ένα φάουλ του Στυλιανόπουλου από πλάγια θέση στο 38’, στο οποίο ο Ντουγέρογλου έλεγχε τη φάση και έδιωξε με γροθιά σε κόρνερ.

Υπάρχουν και δύο αμφισβητούμενες φάσεις, στις οποίες ο διαιτητής Ζαρακοβίτης σωστά έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 59’ όταν ο Διακουμής έπεσε στο έδαφος σε μονομαχία με τον τερματοφύλακα και στο 72’ όταν ο Τάφα επίσης βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, έχοντας απέναντι τον Ντουγέρογλου.

Ο κ. Ζαρακοβίτης θα μπορούσε όμως σε άλλες περιπτώσεις να δείξει περισσότερες φορές την κίτρινη κάρτα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Μπεκιάρης (93’ λ.τρ. Σαμιώτης), Πεϊδης, Γουδέλης (61’ Τζανετάκος), Κουρούσιας (87’ Σπανός), Τάφα.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Ντουγέρογλου, Ι. Τρίψας, Ν. Παπαγεωργίου, Παυλάκος, Γεωργιάδης, Σεφεράσι (83’ Καγιανάς), Σούλα (89’ Κοτσοβός), Γρ. Παπαγεωργίου, Διακουμής, Χρ. Τρίψας, Ηλιάζι (46’ Τσώνης).