Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2018 13:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ακόμη καλύτερη συνέχεια περιμένει ο Χριστόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

“Δεν έχει φτάσει στο ταβάνι της η ομάδα. Αυτό θα γίνει μόλις βρεθεί μαζί όλο το γκρουπ των παικτών. Χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη μιας και υπάρχουν απουσίες και παίκτες που έχουν λίγα ματς στα πόδια τους και δεν έχουν βρει τα πατήματα τους (σ.σ. η αναφορά για τους ξένους). Εχουμε μπροστά μας τρία ντέρμπι, τα δύο στην έδρα μας, πάμε αλώβητοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε καλή εικόνα”.

Με τα παραπάνω λόγια ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος δείχνει ξεκάθαρα πως περιμένει ακόμη καλύτερα πράγματα, ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο από την φετινή “Μαύρη Θύελλα”, παρότι η ομάδα μετρά 9 νίκες σε ισάριθμα ματς και οδηγεί την κούρσα στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Προχθές ήταν η σειρά του Αμβρυσσέα Διστόμου να γνωρίσει την ήττα από την Μεσσηνιακή ομάδα η οποία χρειάστηκε μόλις 45’ για να καθαρίσει το ματς. Με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (Μίνγκας 2’, Ψάνης 36’ και Μαρτίνες 38’ πεν.) εξασφάλισε τη νίκη και στο β’ ημίχρονο έριξε το ρυθμό με αποτέλεσμα να μην αλλάξει το σκορ.

Ετσι με 27 βαθμούς σε οκτώ ματς παραμένει πρώτη με διαφορά 5 βαθμών από τον Ασπρόπυργο και 6 από τον Παναργειακό, με τον τελευταίο όμως να έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον ουραγό ΑΟ Εικοσιμίας οπότε, εκτός απροόπτου, θα πλησιάσει στους 3 βαθμούς.

Τα τρία ματς που έχει μπροστά της το Δεκέμβριο

Η “Μαύρη Θύελλα” έχει πλέον μπροστά τα τρία παιχνίδια του Δεκεμβρίου με τα οποία φιλοδοξεί να κλείσει το 2018 διατηρώντας το απόλυτο των βαθμών. Το πρώτο την προσεχή Κυριακή με τον ΑΟ Υπάτου εκτός έδρας. Στην συνέχεια υπάρχει στις 9 Δεκεμβρίου το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ασπρόπυγο, το πιο σημαντικό του επόμενο μήνα. Απέναντι στη μια από τις δύο ομάδες που φιλοδοξούν να τις πάρουν την πρώτη θέση (η άλλη είναι ο Παναργειακός), η Καλαμάτα θα έχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη και να πάει στο +8 από τον Ασπρόπυργο θέτοντας τον ουσιαστικά νοκ άουτ όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Το 2018 θα κλείσει στις 16 Δεκεμβρίου με την πάντα επικίνδυνη Ερμιονίδα. Μια ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παίξει 9 φορές με Μεσσηνιακές ομάδες (4 με Καλαμάτα, 2 με Μεσσηνιακό, 2 με Τσικλητήρα και μια φέτος με Πάμισο) και δεν έχει γνωρίσει ούτε μια ήττα!

Ενδιάμεσα, στις 12 Δεκεμβρίου, υπάρχει και ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας με την ΑΕ Μάνης, όπου η Καλαμάτα θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο έχασε στο πρώτο ματς και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό ώστε να διεκδικήσει το τρόπαιο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι σκόρερ, ο μ.ο. τερμάτων και το μηδέν στην άμυνα

Μετά το 3-0 επί του Αμβρυσσέα, η Καλαμάτα έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα, πετυχαίνει δηλαδή μέσο όρο δύο τέρματα ανά παιχνίδι. Ο Μίνγκας με το γκολ που σημείωσε προχθές έφτασε τα τρία, όσα έχουν πετύχει και οι Γιόνδης, Φουάσης και Αλιατίδης. Δύο γκολ έχει πετύχει ο Πινδώνης και από ένα οι Λαθύρης, Ψάνης, Μαρτίνες (οι δύο τελευταίοι σκόραραν στο προχθεσινό ματς) ενώ υπάρχει και ένα αυτογκόλ του Παμίσου στο 0-2 της περασμένης αγωνιστικής.

Οσον αφορά την άμυνα, η Καλαμάτα κρατά το μηδέν μετά από 9 αγώνες, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμιά άλλη από τις 107 ομάδες της Γ’ εθνικής, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ.

Πιο κοντά τον κόσμο θέλει ο Αλιατίδης

Στο προχθεσινό ματς με τον Αμβρυσσέα Διστόμου βρέθηκαν στις εξέδρες περίπου 600 θεατές. Ο αμυντικός της Καλαμάτας Μανώλης Αλιατίδης εν όψει των δύσκολων όσο και κρίσιμων αγώνων που ακολουθούν, ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, τονίζοντας ότι η ομάδα είναι πρώτη και θέλει πιο κοντά τον κόσμο της για να μείνει εκεί.

Συλλυπητήρια για Παπακωνσταντίνου

Συλλυπητήρια στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ομάδας Μπάμπη Παπακωνσταντίνου για την απώλεια του πατέρα του, εξέφρασε η διοίκηση της Καλαμάτας αλλά και ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος εκπροσωπώντας το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η κηδεία έγινε χθες στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία. Το αθλητικό τμήμα της “Ε” εκφράζει επίσης τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.