Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2014 14:32

Τα ντέρμπι θα κρίνουν τον τίτλο

Γράφτηκε από τον

Υπόθεση για τέσσερις είναι ο φετινός τίτλος στην Α' τοπική Μεσσηνίας. Η Κυπαρισσία οδηγεί την κούρσα μετά από 15 αγωνιστικές και ακολουθούν ο Πάμισος, ο Εθνικός και η Εράνη.

Η Κυπαρισσία έχει 2 βαθμούς διαφορά από τους Νησιώτες, 4 από την ομάδα του Μελιγαλά και 5 από τους Φιλιατρινούς. Αφενός γιατί πήρε όλα τα ντέρμπι στον πρώτο γύρο και αφετέρου γιατί είχε και τις λιγότερες απώλειες στο γήπεδό της. Σε οχτώ αγώνες μέχρι σήμερα μετρά 7 νίκες και 1 ισοπαλία, έναντι 6 νικών και 2 ισοπαλιών που έχουν ο Πάμισος και ο Εθνικός, ενώ η Εράνη έχει επίσης έξι νίκες, μία ισοπαλία και την ήττα από την Κυπαρισσία.
Τα ντέρμπι φαίνεται ότι θα κρίνουν τον τίτλο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα άλλα ματς θα είναι εύκολη υπόθεση για τους πρωτοπόρους. Απλά στα ντέρμπι η νίκη ή ήττα θα μετράνε διπλά.
Η Κυπαρισσία θα χρειαστεί να ταξιδέψει τόσο στο Μελιγαλά, όσο και στη Μεσσήνη και αν καταφέρει και φύγει αλώβητη, τότε θα είναι πολύ κοντά στον τίτλο.
Θυμίζουμε ότι ο ΑΟΚ έχει νικήσει στο γήπεδό του: Ομόνοια, Απόλλωνα, Δώριο, Ανδρούσα, Εθνικό Μελιγαλά, Πάμισο, Τέλλο Αγρα και έχασε βαθμούς μόνο με τον Αστέρα Αρφαρών.
Ο Πάμισος εκμεταλλεύτηκε την έδρα του με: Μεθώνη, Τσικλητήρα Πύλου,  Διαβολίτσι, Ομόνοια,  Απόλλωνα Κ, Ανδρούσα και παραχώρησε ισοπαλία σε Εράνη και Α.Ο. Φαραί.
Ο Εθνικός εντός μετρά έξι νίκες με:  Τέλλο Αγρα,  Σπερχογεία, Απόλλωνα, Α.Ο. Φαραί, Μεθώνη,  Τσικλητήρα Πύλου και δύο  ισοπαλίες με Εράνη, Πάμισο.
Τέλος, η Εράνη νίκησε στα Φιλιατρά: Τσικλητήρα Πύλου, Ολυμπιακό, Ομόνοια, Απόλλωνα Κ,  Ανδρούσα,  Αρφαρά,  έφερε ισοπαλία με Διαβολίτσι και ηττήθηκε από την Κυπαρισσία.