Κυριακή, 19 Ιανουάριος 2014 00:30

«Θα τα αλλάξουμε όλα», λέει ο Τάκης Βασιλόπουλος που θα διεκδικήσει την διοίκηση της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο... κύβος ερρίφθη και ο Τάκης Βασιλόπουλος θα είναι ο αντίπαλος του Αριστείδη Σταθόπουλου στις επικείμενες αρχαιρεσίες της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας.
Ο Καλαματιανός παράγοντας, επικεφαλής της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, τοποθετείται σήμερα δημόσια για πρώτη φορά αποκαλύπτοντας τη φιλοσοφία που επικρατεί στην παράταξή του.

Υπόσχεται ριζοσπαστικές αλλαγές στη συνολική λειτουργία της Ενωσης προκειμένου όπως υποστηρίζει να εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε, δηλαδή τα ίδια τα σωματεία αλλά και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ελάφρυνση των ερασιτεχνικών συλλόγων, κατηγορώντας τη διοίκηση Σταθόπουλου πως λειτουργεί για το δικό της συμφέρον ελέγχοντας τα πάντα στο τοπικό ποδόσφαιρο.

- Είναι οριστικό λοιπόν. Θα είστε ο αντίπαλος του Αριστείδη Σταθόπουλου για την προεδρία της ΕΠΣ Μεσσηνίας...

"Ναι, είναι οριστικό, αλλά όχι κάτι άγνωστο, καθώς μαζί με μία παρέα φίλων έχουμε δημιουργήσει εδώ και μήνες την Κίνηση Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας έχοντας σαν στόχο να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας.
Στο ψηφοδέλτιό μας που θα δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα υποψήφιος πρόεδρος θα είμαι εγώ και αντιπρόεδρος ο κύριος Σοφρωνάς. Τα υπόλοιπα μέλη θα γίνουν γνωστά προσεχώς".

- Η διάθεσή σας για ριζοσπαστικές αλλαγές στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας παραμένει το ίδιο έντονη;

"Θα τα αλλάξουμε όλα. Και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να ξαναβάλουμε την Ενωση στην πραγματική της διάσταση, ώστε να υπηρετεί ξανά το σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε και δεν είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των σωματείων".

- Θεωρείτε πως σήμερα δεν το κάνει;

"Οχι μόνο σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια η διοίκηση της ΕΠΣΜ με πρόεδρο τον κύριο Αριστείδη Σταθόπουλο λειτουργεί σαν εξουσία. Ελέγχει 100% τους διαιτητές και τους παρατηρητές και κάνει ότι θέλει. Εμείς, αν εκλεγούμε, από ‘κει θα ξεκινήσουμε. Θα καταργήσουμε αυτή τη σχέση εξάρτησης των διαιτητών από την Ενωση, θα διαγράψουμε όλους τους παρατηρητές που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και με μία σειρά από επιπλέον ενέργειες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας θα ξαναβρεί το χαμένο του νόημα.
Παράλληλα, θα φροντίσουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα έξοδα των σωματείων, που έχουν γίνει δυσβάσταχτα σήμερα με την οικονομική κρίση. Να ελαφρύνουμε όσο μπορούμε για τις ομάδες τις αμοιβές των διαιτητών και των γιατρών. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά θα τα καταφέρουμε".

- Μιλάτε με μεγάλη αισιοδοξία ενόψει του αποτελέσματος των εκλογών. Τι λένε τα... γκάλοπ;  
 
"Με έναν πρόχειρο υπολογισμό έχουμε μαζί μας 40 σωματεία της Μεσσηνίας. Αυτός ο αριθμός φθάνει και περισσεύει ώστε να μας δώσει την πλειοψηφία και μαζί τη δυνατότητα να παρέμβουμε θετικά στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, το οποίο έτσι όπως λειτουργεί σήμερα εξυπηρετεί μόνο τη μειοψηφία. Πολύ σύντομα θα ενημερωθεί όλος ο κόσμος για τα σχέδιά μας, σε μία ειδική παρουσίαση του ψηφοδελτίου αλλά και του προγράμματος που έχουμε για το μέλλον".

- Ο Απόλλων Καλαμάτας θα έχει ένα λόγο παραπάνω για να σας υποστηρίξει;

"Ο Απόλλωνας είναι η μεγάλη μου αγάπη, αυτό το γνωρίζουν όλοι, όμως δεν πρόκειται να έχει ειδική μεταχείριση από την ΕΠΣ Μεσσηνίας, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με συγκεκριμένες ομάδες. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει άμεσα και η Ενωση θα μπορεί να κοιτά στα μάτια όλα της τα μέλη".

- Απολλωνίτης από μικρός αλλά παίξατε ποδόσφαιρο στο Κοπανάκι...

"Με τον Απόλλωνα δέθηκα συναισθηματικά από πολύ μικρός λόγω ενός μικρού ατυχήματος. Είχα πάει πιτσιρικάς να δω ένα παιχνίδι στο παλιό γήπεδο του Μεσσηνιακού κι εκεί ένας μουγκός που ήταν φύλακας εκείνη την εποχή με έσπρωξε πάνω στα κάγκελα, με αποτέλεσμα να χτυπήσω και να ματώσει το κεφάλι μου. Μόλις το αντιλήφθηκαν οι τότε ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με μετέφεραν στον πάγκο και ο γιατρός μου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Βλέποντας από εκεί το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κόλλησα με αυτήν την ομάδα, την οποία υπηρέτησα από το 1982 και μετά, όταν επανιδρύθηκε.
Σαν έφηβος ήθελα πολύ να παίξω στον Απόλλωνα, λίγο έλειψε να πάω στα Πράσινα Πουλιά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αλλά τελικά έπαιξα στο Διαγόρα Κοπανακίου. Πήραμε το πρωτάθλημα στη Β’ Τοπική, αγωνίστηκα για μερικούς μήνες στην Α’ και μετά αποφάσισα να αφοσιωθώ στη δουλειά μου και εγκατέλειψα το ποδόσφαιρο. Αλλα σαν παράγοντας παραμένω ενεργός για περισσότερα από 30 χρόνια, έχοντας ταυτόχρονα βοηθήσει κι άλλες ομάδες".

- Αν δεν κάνω λάθος ήσασταν και στο πρώτο Δ.Σ. της διοίκησης Ράλλη στη «Μαύρη Θύελλα» πριν από 4 χρόνια. Αποσυρθήκατε, όμως, γρήγορα και αθόρυβα...

"Ναι γιατί δεν με έβρισκε σύμφωνο η νοοτροπία που επικρατούσε. Εγώ με την εμπειρία μου σαν παράγοντας εδώ και τρεις δεκαετίες ξέρω ότι λεφτά σε μία ομάδα βάζουν όλα τα μέλη, όχι μόνο ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος όπως συμβαίνει στην Καλαμάτα. Η «Μαύρη Θύελλα» είναι η μεγάλη ομάδα του νομού και χρειάζεται στο τιμόνι της κάποιον πολύ ισχυρό οικονομικά. Η διοίκηση του κυρίου Ράλλη προσπαθεί, έχει καταφέρει κάποια πραγματα αλλά η οικονομική της δυνατότητα δεν φτάνει για να οδηγήσει την Καλαμάτα στη Σούπερ Λιγκ, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται".

- Ταυτόχρονα με την παραγοντική σας δράση, δραστηριοποιήστε με επιτυχία σαν επιχειρηματίας και δημοτικός σύμβουλος. Θα τα προλαβαίνετε όλα αυτά μαζί αν εκλεγείτε πρόεδρος;

"Ισως χρειαστεί να βάλω ορισμένες προτεραιότητες, γιατί πλέον η ενασχόληση με την ΕΠΣ Μεσσηνίας θα απαιτεί περισσότερο χρόνο. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπήκα σαν... εκλεκτός κάποιου κόμματος αλλά από δική μου επιθυμία να προσφέρω. Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιτέλους τα κόμματα απομακρύνονται από αυτό το χώρο γιατί δεν έπρεπε ποτέ να έχουν θέση εκεί και ανοίγει ο δρόμος για να αναδειχθούν νέοι άνθρωποι χωρίς ταυτότητα που θα έχουν τη διάθεση και τις ικανότητες για να προσφέρουν.
Οσο για την εταιρία μου, την «ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ», σίγουρα δεν έχει βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση, αλλά αγωνιζόμαστε μαζί με τους συνεργάτες μου για να κρατηθούμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο".

 
- Συνοψίζοντας ποιος είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσσηνίας;

"Είναι πολλοί εκείνοι που έχουν καταλάβει πια ότι η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας έχει χάσει τον προσανατολισμό της και δεν εξυπηρετεί το σκοπό της. Εμείς υποσχόμαστε όχι μόνο στα σωματεία που θα μας ψηφίσουν, αλλά και στα υπόλοιπα ότι από την επόμενη κιόλας μέρα θα τα αλλάξουμε όλα. Προτεραιότητα θα έχουν τα σωματεία και κανείς άλλος. Επίσης θα καθαρίσουμε την Ενωση από συνταξιούχους και διπλοθεσίτες, δίνοντας τη δυνατότητα για εργασία σε νέα παιδιά που υποφέρουν από ανεργία τη δύσκολη σημερινή εποχή".

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ