Σάββατο, 18 Ιανουάριος 2014 00:30

Εξοδοι κινδύνου για τους πρωτοπόρους - τα νέα των ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Μάχες σε όλα τα μέτωπα περιλαμβάνει η 16η αγωνιστική της Α' τοπικής Μεσσηνίας. Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία θα ταξιδέψει στην Καλαμάτα για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια που "καίγεται" για βαθμούς ώστε να ανέβει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Επικίνδυνη έξοδος έχει όμως και ο δεύτερος Πάμισος που αντιμετωπίζει την ουραγό Μεθώνη, ενώ η Εράνη θα αναμετρηθεί στην Πύλο με τον πολύ δυνατό φέτος Τσικλητήρα.


Ο Εθνικός, που επίσης φλερτάρει με τον τίτλο, υποδέχεται στο γειτονικό ντέρμπι το Δώριο. Ο έκτος στη βαθμολογία Τέλλος Αγρας παίζει στους Γαργαλιάνους με τον Α.Ο. Φαραί που έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα Αρφαρών που φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Σημαντικά ματς για την παραμονή είναι και το Ανδρούσα - Διαβολίτσι και Σπερχογεία - Απόλλωνας.
Ας δούμε σε αυτό το σημείο τα τελευταία νέα των 16 ομάδων:

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Το φινάλε του πρώτου γύρου βρήκε την Ανδρούσα πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ακόμα όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και ο Κώστας Καλογερόπουλος ζητά από τους παίκτες του να εκμεταλλευτούν την έδρα ώστε να κρατήσουν τη διαφορά. Οι νεοφώτιστοι έχουν δύο σερί ματς στην Ανδρούσα με Διαβολίτσι και Τέλλο Αγρα.
Για το σημερινό παιχνίδι είναι αμφίβολη η συμμετοχή των τραυματιών Κατζιλιέρη, Μουλαβασίλη και Κάλλα.
Το Διαβαλίτσι προέρχεται από το βαρύ 5-0 στον πρώτο ημιτελικό με την Κυπαρισσία. Το κύπελλο Μεσσηνίας όμως έρχεται σε δεύτερη μοίρα για τον ΑΟΔ.  Ηδη άλλωστε η πορεία έως τους "4" είναι πετυχημένη και ο Σωτήρης Δημάκης πιστεύει ότι η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από τον αγώνα της Τετάρτης.
Στο προηγούμενο ματς το Διαβολίτσι νίκησε εκτός 3-0 τον Α.Ο. Φαραί και θέλει βαθμούς ή βαθμούς για να μείνει πάνω από τη ζώνη.
Δεν υπολογίζονται πάλι οι Κανέλλος, Αθανασόπουλος, ενώ είναι αβέβαιη η συμμετοχή του τραυματία Βεργόπουλου. Αντίθετα επιστρέφει ο Ζάκκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Η επιστροφή στις νίκες αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο για τον Αστέρα στο σημερινό ματς με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των Αρφαρών προέρχεται από την  ήττα από την Εράνη (στις καθυστερήσεις) με συνέπεια να βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Τάκης Βούτσας θα έχει στη διάθεσή του και τον Τσιλίκο.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η ομάδα θα κόψει την πίτα της στις 9 το βράδυ στο κέντρο "Καπόγλης". Θα υπάρχει ζωντανή μουσική, πλήρες μενού και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα και οι ιθύνοντες περιμένουν από τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα.
Ο Ολυμπιακός μετρά 4 αγωνιστικές αήττητος και θέλει να διευρύνει το σερί στα Αρφαρά ώστε να απομακρυνθεί αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
Η ομάδα του Διονύση Πουλή δείχνει να βρίσκει τον εαυτό της και το ρόστερ της είναι σίγουρα για πιο ψηλά.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς του πρωταθλήματος θα δώσει σήμερα η Ομόνοια, αφού θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Η καλαματιανή ομάδα θα μπει όμως με καλή ψυχολογία στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Λουκαρέας" έχοντας μια νίκη (με Σπερχογεία) και μια ισοπαλία (με Απόλλωνα) στα δύο τελευταία ματς. Ο Σωτήρης Μπουραντώνης ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα αυξήσει τις ελπίδες παραμονής και θα δώσει ψυχολογική ώθηση.
Εκτός πλάνων είναι οι Κουραμπάς, Σταματόπουλος και Γεωργίκος.
Η Κυπαρισσία θα αγωνιστεί πάνοπλη με εξαίρεση τον Ντάβι και με στόχο το διπλό που θα τη διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας. Η πρωτοπόρος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, μιας και μεσοβδόμαδα νίκησε 5-0 το Διαβολίτσι στον πρώτο ημιτελικό και εξασφάλισε ουσιαστικά την είσοδο στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος γνωρίζει βέβαια ότι όλα τα ματς κρύβουν παγίδες και χρειάζεται σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό για να έρθει η νίκη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΩΡΙΟ
Εντός έδρας για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει ο Εθνικός. Η ομάδα του Μελιγαλά ευελπιστεί ότι μετά τον Τσικλητήρα, θα νικήσει  και το Δώριο. Κάτι που είναι απαραίτητο για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.
Ο Αντώνης Μαυρέας δεν υπολογίζει τον τραυματία Γερμάνη, όπως και τον Βασιλόπουλο, ενώ αναμένεται να επανέλθουν οι Θανόπουλος, Κουτίβας και Κωνσταντόπουλος.
Δύο απουσίες έχει και το Δώριο. Ο λόγος για τους τραυματίες Βεσέλι και Ι. Γκότση. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού μετά την ήττα από τη Σπερχογεία και θέλει να "ρεφάρει" στο γειτονικό ντέρμπι.
Ενα ματς που σηματοδοτεί την έναρξη ενός δύσκολου προγράμματος στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου. Και αυτό γιατί θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια Εράνη, Κυπαρισσία και ενδιάμεσα τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

ΜΕΘΩΝΗ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να δώσει η Μεθώνη κόντρα στον Πάμισο. Η ομάδα του Θανάση Λακριντή μετρά τρεις συνεχόμενες ήττες με συνέπεια να έχει βρεθεί στην ουρά της βαθμολογίας.
Ως εκ τούτου δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, ακόμα και αν αντίπαλος είναι μια ομάδα που στοχεύει στον τίτλο. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Σανταμούρη.
Μεταγραφή έκανε μεσοβδόμαδα και ο Πάμισος που απέκτησε από τον Μεσσηνιακό το μεσοεπιθετικό Γιάννη Μανωλόπουλο. Οι Νησιώτες είναι δύο βαθμούς πίσω από την Κυπαρισσία και θέλουν μόνο νίκη στη Μεθώνη ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα του ΑΟΚ ή τουλάχιστον να μείνουν δεύτεροι. Οι Σπύρος Τσίκινης και Νίκος Γεωργακλής θα έχουν στη διάθεσή τους και τους Ι. Τρίψα, Χριστόπουλο, Ρούτση.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ
Μετά από πέντε σερί νίκες ο Τέλλος Αγρας γνώρισε την ήττα στην Κυπαρισσία από την ομώνυμη ομάδα. Η ομάδα των Γαργαλιάνων στάθηκε πολύ καλά και θα μπορούσε να φύγει με βαθμολογικό όφελος.
Το ματς αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν και ο Αγρας ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Α.Ο. Φαραί, όπου θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες έχοντας σύμμαχο το φίλαθλο κόσμο που είναι στο πλευρό της ομάδας.
Το ευχάριστο για τον Γιώργο Μηλίτση είναι πως έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους.
Κάτι που δεν ισχύει για τον Βασίλη Μπλέτσα, ο οποίος βλέπει το απουσιολόγιο να είναι… γεμάτο. Οι γκολκίπερ Βόλος και Βαρθαλάμης είναι τραυματίες, όπως και ο Φλέσσας και έχουν τεθεί εκτός μάχης. Ακόμα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Κουτουμάνος, Δουρούμης, Μιντιλίν, ενώ θα απουσιάσει και ο Λιανός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ίσως και ο στρατευμένος Ξεροβάσιλας. Αντίθετα είναι έτοιμος να κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας Παναγιώτης Αναστασόπουλος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΡΑΝΗ
Μετά τον Εθνικό, ο Τσικλητήρας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή μία ακόμα ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο. Οι νεοφώτιστοι φιλοξενούν στην Πύλο την Εράνη και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα στο Μελιγαλά.
Ο Κώστας Κλάδης ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν την εμφάνιση με τον Εθνικό και να πάρουν τη νίκη με την οποία θα πλησιάσουν στον ένα βαθμό τους Φιλιατρινούς.
Η Εράνη μετρά τέσσερις σερί νίκες και πλέον απέχει πέντε βαθμούς από την κορυφή. Το έργο της όμως θα είναι αύριο εξαιρετικά δύσκολο, καθώς ο Τσικλητήρας είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες της κατηγορίας.
Ο Μιχάλης Ζάγκος , που ήταν πέρυσι στον πάγκο των γηπεδούχων, πιστεύει  πάντως ότι η Εράνη  μπορεί να φύγει με βαθμούς από την Πύλο.
Δύσκολα θα προλάβει το ματς ο τραυματίας Κώτσος, ενώ ο Χρονόπουλος θα βρίσκεται στην αποστολή.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ.
Να τριτώσει το… καλό θέλει η Σπερχογεία στο κυριακάτικο ματς με τον Απόλλωνα. Οι "ταύροι" προέρχονται από το διπλό στο Δώριο και από τη νίκη με την Εράνη την περασμένη Τετάρτη για τα ημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ετσι θα αγωνιστούν με καλή ψυχολογία. Ο Τάσος Χατζηαγγελής προσμένει τη νίκη που θα επιτρέψει στη Σπερχογεία να αυξήσει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχει και ο Απόλλωνας. Ο ιστορικός σύλλογος έχασε στο φινάλε τη νίκη με την Ομόνοια και παραμένει σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Πλέον είναι υποχρεωμένος να αναζητά βαθμούς σε κάθε έδρα.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης γνωρίζουν ότι η Σπερχογεία είναι μια αξιόλογη ομάδα, αλλά ευελπιστούν σε θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές


Σάββατο

Ανδρούσα - Διαβολίτσι
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Νίκας, Τσίρμπας, Κασκάνης
Αστέρας Αρφαρών - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Καραπιπέρης, Αθανασόπουλου
Ομόνοια - Κυπαρισσία
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Μπλάνας, Γκούμας, Τουρλομούσης

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Δώριο
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Κασκάνης, Κατσάς
Μεθώνη - Πάμισος
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Τέλλος Αγρας - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
Τσικλητήρας Πύλου - Εράνη
Γήπεδο Πύλου, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη
Σπερχογεία - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο  "Πετρ. Γεωργανάς", 3 μ.μ.
Νίκας, Τουρλομούσης, Λουκάς


Η βαθμολογία
(σε 15 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    34-15    36
2. Πάμισος    36-16    34
3. Εθνικός Μελιγαλά    27-9    32
4. Εράνη    16-6    31
5. Τσικλητήρας Πύλου    21-11    27
6. Τέλλος Αγρας    23-20    23
7. Ολυμπιακός Καλαμάτας    12-11    20
8. Ανδρούσα    17-19    19
9. Αστέρας Αρφαρών    14-14    17
10. Α.Ο. Φαραί    12-15    16
-. Σπερχογεία    17-21    16
12. Διαβολίτσι    19-23    15
13. Απόλλωνας Καλαμάτας    9-27    14
-. Δώριο    10-20    14
15. Ομόνοια    13-25    10
16. Μεθώνη    13-35    8