Δευτέρα, 03 Δεκέμβριος 2018 20:14

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΟΜΟΝΟΙΑ 0-2: Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (φωτό)

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς” η Ομόνοια επικρατώντας της Σπερχογείας με 2-0.

Σε αγωνιστική άνοδο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Ομόνοια, η οποία μετά τα αποτελέσματα των πρώτων 8 αγωνιστικών, που την έχουν φέρει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, προσπαθεί να ανακάμψει και να συνεχίσει την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Για δεύτερο σερί παιχνίδι παρέμεινε αήττητη, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 με τον Τσικλητήρα Πύλου, ενώ χθες σημείωσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο χθεσινό ματς βέβαια εκμεταλλεύτηκε και την κακή εμφάνιση των γηπεδούχων και τους “κτύπησε” στις αδυναμίες τους. Κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με γκολ που σημείωσε σε κρίσιμο σημείο, ένα λεπτό πριν τη λήξη του α’ μέρους και από εκεί και μετά με σωστή τακτική το διατήρησε μέχρι το τέλος, για την ακρίβεια μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Μπαρσελό διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Η Σπερχογεία πριν από το παιχνίδι είχε προβλήματα με κάποιους παίκτες που δεν είχαν καταφέρει να ξεπεράσουν προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν (Καλλιντέρης, Καραγιάννης, Κωστόπουλος), ενώ στα πρώτα λεπτά, αποχώρησε με πρόβλημα στο αριστερό πόδι ο Λαγωνικάκος. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα αρχικά του πλάνα, αλλά τα προβλήματα που είχε η ομάδα δεν του επέτρεπαν να κάνει μεγάλες αλλαγές. Ετσι προσπάθησε με τους παίκτες που είχε στη διάθεση του να κάνει το καλύτερο και η ομάδα να μπορέσει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ομως αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού η Ομόνοια φρόντισε με την εμφάνιση που πραγματοποίησε να μην επιτρέψει στη γηπεδούχο ομάδα να ελπίζει ότι μπορεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς από το παιχνίδι.

Αξιο αναφοράς είναι ότι ο τερματοφύλακας των “ταύρων”, παρότι αντιμετώπιζε πρόβλημα στους προσαγωγούς κατάφερε σε τρεις περιπτώσεις με τις εντυπωσιακές του αποκρούσεις να κρατήσει χαμηλά το σκορ.

 Φάσεις - γκολ

Στο 3' ο Ηρ. Καραχάλιος με σουτ από το ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ περνώντας δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 7' πάσα του Μπεκιάρη στον Γουδέλη, αυτός απέφυγε έναν αμυντικό και σούταρε με τον Καλλιντέρη να εκτινάσσεται στο οριζόντιο δοκάρι και να αποκρούει σωτήρια με το ένα χέρι διώχνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 11' ο Γουδέλης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 44' ο Μπεκιάρης με ατομική προσπάθεια απέφυγε τον Ε. Δωδέκατο μπήκε περιοχή σούταρε για να αποκρούσει αρχικά ο Καλλιντέρης, η μπάλα έφτασε ξανά στον επιθετικό της Ομόνοιας, ο οποίος με κοντινό σουτ, παρά την πίεση αμυντικών, την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Στο 52' σε μπροστινή μπαλιά ο Μπεκιάρης βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, έφτασε στην περιοχή και προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Καλλιντέρη, όμως η μπάλα από το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 75' συρτό σουτ του Κουρούσια απέκρουσε ο Καλλιντέρης και στην επαναφορά ο έμπειρος τερματοφύλακας μπλόκαρε το κοντινό σουτ του Μπαρσελό, ο οποίος υποδείχθηκε στη συνέχεια σε θέση οφσάιντ. Ενα λεπτό μετά ο Καραγιάννης με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 77’ ο Μπαρσελό έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Καλλιντέρης που εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και με το ένα χέρι απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 79’ ο Καραγιάννης εκτέλεσε κόρνερ και ο Πετράκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83’ ο Μπαρσελό με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 90’ ο Κωστόπουλος με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης επιχείρησε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα έφυγε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 92’ αποβλήθηκε ο Δημητρτίου με 2η κίτρινη και οι γηπεδούχοι συνέχισαν με 10 παίκτες.

Στο 95’ από το ελεύθερο του Βασιλόπουλου, ο Μπαρσελό έφυγε πίσω από τους αμυντικούς πρόλαβε την έξοδο του Καλλιντέρη και με ψηλοκρεμαστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Παναγιώτη Σερεμέτη, που χθες σφύριξε για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε παιχνίδι της Α’ τοπικής. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ήταν εκτός δράσης Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και σφύριξε το πρώτο παιχνίδι για φέτος την προηγούμενη εβδομάδα, αυτό ανάμεσα στον Α.Ο. Φυτειάς Καλαμάτας με τον Ηρακλή Κυπαρισσίας για την Α1 κατηγορία. Για μια δύο περιπτώσεις οφσάιντ ελέγχονται οι βοηθοί διαιτητές Κασκάνης, Κυριόπουλος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος (71' Πετράκος), Λαγωνικάκος (6' λ.τρ. Κωστόπουλος), Γ. Δωδέκατος, Δικαίος, Ηρ. Καραχάλιος, Παπαγιαννόπουλος, Ζακολλί, Καραγιάννης, Π.Β. Οικονομόπουλος (54' Πανταζής).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Π.Κ. Οικονομόπουλος, Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Μπάλλας, Φέστας, Μπεκιάρης (89’ Σπανός), Πεΐδης, Γουδέλης (60' Μπαρσελό), Κουρούσιας (86’ Τζανετάκος), Τάφα.