Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2018 19:13

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-3: Σπουδαίο διπλό με ανατροπή

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 2-3: Σπουδαίο διπλό με ανατροπή

Κάνοντας ολική ανατροπή στο σκορ η Ανδρούσα νίκησε το Σάββατο στο “Πέτρος Γεωργανάς” τον Πανθουριακό με 3-2.

Η Ανδρούσα βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση 25 λεπτών στο παιχνίδι, όμως έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο και να πάρει τη νίκη με 3ο γκολ στο 60ό λεπτό.

Σε γενικές γραμμές πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όπως φάνηκε στη διάρκεια του 90λεπτου και με λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια οι παίκτες της θα μπορούσαν να έχουν βρει δίχτυα και σε άλλες φάσεις που δημιούργησαν και να φτάσουν στη νίκη με μεγαλύτερο σκορ. Το σημαντικό ήταν ότι κατάφερε σε διάστημα 3 λεπτών (33’, 36’) να ισοφαρίσει και από εκεί και μετά με σωστή διαχείριση αγωνίστηκε για να πάρει τους τρεις βαθμούς και το πέτυχε με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στο β’ μέρος.

Ο Πανθουριακός παρότι προηγήθηκε στο σκορ με 2 γκολ, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το υπέρ του αποτέλεσμα και να φτάσει στην επικράτηση. Φαίνεται πως μετά το 2-0 οι παίκτες της αντιμετώπισαν πιο χαλαρά το ματς και θεώρησαν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τη λήξη του ματς με το υπέρ του σκορ. Μετά το 2-2 έχασαν τον προσανατολισμό τους και παρά τις οδηγίες στο ημίχρονο από τον προπονητή Τάσο Χατζηαγγελή και τις αλλαγές στη διάρκεια του β’ μέρους η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε και δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι θετικό από το παιχνίδι.

Φάσεις - γκολ

Στο 12' σχεδόν από τη γραμμή του άουτ, ο Ζώτος έκανε τη σέντρα και ο Μπιτσάνης από το ύψος του πέναλτι, πήδηξε χωρίς αντίπαλο, με κεφαλιά στο δεξί "Γ" της εστίας του Κατσίποδα έκανε το 1-0. Μάλιστα είχαμε διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ πριν ο Ζώτος κάνει τη σέντρα, όμως ο διαιτητής είχε δείξει σέντρα. Στο 22' από πλάγιο του Παντσιώτη στον Μπιτσάνη, αυτός έκανε το κοντρόλ με το στήθος με τους αμυντικούς να τον προλαβαίνουν και να διώχνουν, όμως έστειλαν την μπάλα πάνω στον Μερκούρη, ο οποίος έκανε αμέσως το διαγώνιο σουτ και την έστειλε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 25' ο Μπάλας επιχείρησε να απομακρύνει την μπάλα από την άμυνα του, όμως κτύπησε στο σώμα του Ζώτου και με την πορεία που είχε κατέληξε στα δίχτυα της Ανδρούσας, αφού ο Κατσίποδας ήταν εκτός εστίας και δεν πρόλαβε να κινηθεί στην πορεία της και να γλιτώσει την ομάδα του από το 2-0. Στο 28' ο Βλαχόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής, όμως ήταν με πλάτη στην εστία και πάσαρε δίπλα του στον Διαμαντή, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 33' ο Βλαχόπουλος με διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Σταθά και μείωσε σε 2-1. Τρία λεπτά μετά η Ανδρούσα έφτασε στην ισοφάριση. Ο Χαρμπίλας έκανε την μπροστινή μπαλιά με τον Διαμαντή να κινείται στην πορεία της μπάλας και ενώ φαινόταν ότι θα κατέληξε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ο παίκτης της Ανδρούσας πρόλαβε και με κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει η μπάλα κινήθηκε παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος και πρόλαβε ο Ι. Καλογερόπουλος με πλασέ να κάνει το 2-2. Στο 50’ φάουλ του Διαμαντή από πλάγια θέση ο Τσώνης με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Χαρμπίλας εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα που έφτασε πλάγια στον Ι. Καλογερόπουλο, αυτός σούταρε διαγώνια και έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Στο 54’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ όταν ο Χαρμπίλας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μπάλας έκανε την καρφωτή κεφαλιά για να πέσει στη δεξιά του γωνία ο Σταθάς και να αποκρούσει σωτήρια με το ένα χέρι. Στο 57’ μπροστινή μπαλιά του του Κακογιάννη στην περιοχή για τον Βλαχόπουλο, αυτός έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε η Ανδρούσα στο 54’ το πέτυχε στο 60’ κάνοντας την ολική ανατροπή στο ματς. Ο Χαρμπίλας, πριν βρεθεί στο έδαφος από μαρκάρισμα του Οδεμισιώτη, πρόλαβε να κάνει την μπροστινή πάσα για τον Ι. Καλογερόπουλο, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και με διαγώνιο σουτ στην αριστερή γωνία του Σταθά πέτυχε το 2-3. Στο 83’ πάσα του Υμεράσι στον Ι. Καλογερόπουλο, αυτός με κοντινό σουτ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Σταθάς αντέδρασε σωστά και με σωτήρια επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Ο Πανθουριακός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 67’ αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη ο Κοστρίβας, για παρατεταμένο τράβηγμα της φανέλας. Είχε δεχτεί την πρώτη λίγα λεπτά νωρίτερα (63’) για μαρκάρισμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Γεωργαντά και Τσοπανάκη.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Σταθάς, Κοστρίβας, Παντσιώτης, Οδεμισιώτης, Παναγιωτόπουλος, Καράμπελας, Ζώτος (73’ Ξεροβάσιλας), Μερκούρης (78’ Δημόπουλος), Μπιτσάνης, Φωτιάδης (68’ Αντωνίου), Κανανάι (82’ Λέσι).

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Διαμαντής, Τριανταφυλλίδης (78’ Κάλλας), Κακογιάννης, Τσώνης, Βλαχόπουλος (92’ Γκούνης), Ι. Καλογερόπουλος, Χαρμπίλας (91’ Κουρέτας), Υμεράσι, Δασκαλάκης, Μπάλας.

Αφιερωμένη στο... χαζομπαμπά Γεωργακλή η νίκη

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη η διοίκηση και οι παίκτες της Ανδρούσας την αφιέρωσαν στον προπονητή τους Νίκο Γεωργακλή, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έγινε για πρώτη φορά πατέρας! Η σύζυγός του Ηλιάνα Μπρούμα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι την περασμένη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου και ο νησιώτης κόουτς δέχθηκε τις ευχές από όλη την οικογένεια της Ανδρούσας για να τους ζήσει το νέο μέλος. Ευχές στον Νίκο Γεωργακλή και από το αθλητικό τμήμα της "Ελευθερίας".