Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 13:59

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 1-2: Πρώτη ήττα από τον... κακό της δαίμονα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ 1-2: Πρώτη ήττα από τον... κακό της δαίμονα (φωτό)

 

Ολα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι και το αήττητο της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής σταμάτησε στο τελευταίο παιχνίδι για το 2018.

Η “Μαύρη Θύελλα” μετά από 11 νίκες σε ισάριθμα ματς χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί γκολ, γνώρισε την ήττα με 1-2 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού από την Ερμιονίδα.

Η ομάδα της Αργολίδας αποδεικνύεται σε.. κακό δαίμονα για την Καλαμάτα και γενικότερα για τις μεσσηνιακές ομάδες, αφού έμεινε αήττητη για 10ο παιχνίδι. Με τη χθεσινή νίκη μετρά 7 νίκες και 3 ισοπαλίες, εκ των οποίων οι 4 νίκες είναι με αντίπαλο τη “Μαύρη Θύελλα”. Μάλιστα χθες σκόραρε δύο φορές απέναντι στην κορυφαία άμυνα όλης της Γ’ εθνικής και ενώ είχε μείνει άσφαιρη στις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές!

Ο Σαμαράς στο 14’ άνοιξε το σκορ και ο Μακρίδης στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 1-2, ενώ ενδιάμεσα στο 50’ η Καλαμάτα είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το Μάρκοβιτς. Ο έμπειρος επιθετικός είχε δοκάρι στο 87’ για να σώσει το βαθμό.

Η Καλαμάτα παρά την ήττα παραμένει στην κορυφή του 8ου ομίλου, αλλά είδε τη διαφορά από Παναργειακό και Ασπρόπυργο να μειώνεται στους 7 βαθμούς, με την ομάδα του Αργους να έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν είχε την επιθυμητή απόδοση στο χθεσινό παιχνίδι και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι πολλές απουσίες, ειδικά στον άξονα. Ακόμα και έτσι όμως δεν άξιζε να χάσει και πάλεψε μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και στο φινάλε οι 1300 φίλαθλοι χειροκρότησαν τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια. Την ίδια ώρα οι 30 περίπου φίλοι της Ερμιονίδας αποθέωναν τους ποδοσφαιριστές του Θανάση Κολιτσιδάκη για το μεγάλο διπλό.

Ελειπαν όλοι οι κεντρικοί μέσοι!

Η Καλαμάτα σε κάθε παιχνίδι φέτος έχει αρκετές ελλείψεις (λείπουν καιρό οι Βούρας, Γιόνδης, Αθανασόπουλος), αλλά κόντρα στην Ερμιονίδα είχε την ατυχία να απουσιάζουν όλοι οι κεντρικοί της μέσοι (Ζαχαρόπουλος, Πινδώνης, Αντωνιάδης), ενώ έλειπε και ο πιο έμπειρος κεντρικός αμυντικός (Βοσκόπουλος).

Ως εκ τούτου η Καλαμάτα ήταν κομμένη στα... δύο και στο πρώτο ημίχρονο είδαμε αρκετές φορές να προσπαθεί να απειλήσει με βαθιές μπαλιές από την άμυνα στο Λαθύρη, ώστε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Στο 13’ ο Λαθύρης ,μπήκε από δεξιά και σούταρε υπό την πίεση του Σαμαρά, όμως ο Αλευράς ήταν σε καλή θέση και απέκρουσε.

Η Καλαμάτα εκτός από πρόβλημα στη δημιουργία, είχε χθες πολλά κενά και στα μετόπισθεν και στο 14’ ο Σαμαράς βρέθηκε μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση αριστερά νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Κασωτάκη. Το 0-1 ξύπνησε τους γηπεδούχους που δεν πατούσαν καθόλου καλά στο ξεκίνημα και για ένα πεντάλεπτο, κέρδιζαν συνεχώς κόρνερ. Σ’ ένα από αυτά το 30’ ο Μάρκοβιτς σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Αλευράς απέκρουσε ενστικτωδώς, παρότι μπροστά του είχε πολλά σώματα.

Στο 38’ ο Μαστραντωνάκης σκόραρε, αλλά είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Στην επόμενη φάση ο Μάρκοβιτς έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπιμπισίδη, αλλά ο Ανδριανός έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Καλαμάτας για “θέατρο” και μάλλον είχε δίκιο.

Γρήγορη ισοφάριση στο β’ μέρος

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιάννης Χριστόπουλος πέρασε στο ματς το Ρόνι Κάρλος στη θέση του Τσόπελα. Ετσι ο Ψάνης άφησε το αριστερό ακρο για το δεξί της άμυνας, ο Φουάσης γύρισε αριστερό μπακ, έχοντας τον Κάρλος μπροστά του. Η Καλαμάτα μπήκε αποφασισμένη να ισοφαρίσει γρήγορα και το έκανε στο 50’ με εξαιρετικό γυριστό σουτ του Μάρκοβιτς μέσα από την περιοχή, που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Ερμιονίδας. Ο Μάρκοβιτς πανηγύρισε έντονα το γκολ και ξεσήκωσε τον κόσμο, που με τις φωνές του “έσπρωχνε” τους γηπεδούχους για την ολική ανατροπή.

Αμυντικά πάντως η Καλαμάτα συνέχιζε να κάνει λάθη και από λάθος κοντρόλ του Χίλγκεν, η Ερμιονίδα κέρδισε την ,μπάλα στον άξονα, με τον Γεωργακόπουλο στο 57’ να βγάζει τετ α τετ τον Βασιλέρη, που νικήθηκε από τον Κασωτάκη.

Η Καλαμάτα ήταν μόνιμα στην επίθεση, αλλά στο 65’ ο καλύτερος των νικητών Σαμαράς από αριστερά σέντραρε παράλληλα και ο Μακρίδης με προβολή έκανε το 1-2 κόντρα στη ροή της αναμέτρησης.

Πίεση και δοκάρι με Μάρκοβιτς

Μετά το 1-2, μπήκε στο ματς και ο Μίνγκας, ενώ ο Χριστόπουλος έριξε στη μάχη και τον Γκελγκέρια, ώστε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα. Η Καλαμάτα πίεσε και στο 73’ είχε ευκαιρία με το γυριστό σουτ του Λαθύρη (από κόρνερ του Μίνγκα), να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία όμως χάθηκε στο 87’.

Ο Λαθύρης ελίχθηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Μάρκοβιτς που με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Ερμιονίδας! Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι με σκοπιμότητες ροκάνισαν το χρόνο και κράτησαν το 1-2.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τσόπελας (46’ Ρόνι Κάρλος), Ψάνης, Μπίζος, Αλιατίδης, Λαθύρης, Φουάσης, Μαστραντωνάκης (67’ Μίνγκας), Μάρκοβιτς, Μαρτίνες (64’ Γκελγκέρια), Χίλγκεν (72’ Τάμπας). .

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Αλευράς, Τζιέρης (88’ Ιλσι), Σαμαράς, Βιρβίλης, Μπιμπισίδης, Γεωργακόπουλος, Παλαιοπάνος, Κορνελάτος, Μακρίδης, Πούτσι (84’ Τρέσα), , Βασιλέρης (64’ Κσσαπίδης, 88’ Σλαταπίδας).

Κολιτσιδάκης: “Η Καλαμάτα αξίζει να είναι στη Σούπερ Λίγκα”

Για τεράστια νίκη της Ερμιονίδας έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου ο Θανάσης Κολιτσιδάκης. Ο προπονητής της Ερμιονίδας ευχήθηκε παράλληλα στην Καλαμάτα να πάρει το πρωτάθλημα γιατί, όπως είπε, είναι μια ιστορική ομάδα που αξίζει να είναι όχι στη Β’ εθνική, αλλά στη Σούπερ Λίγκα. Ο Κολιτσιδάκης έχει περάσει άλλωστε από τον πάγκο της Καλαμάτας και τονίζει ότι η “Μαύρη Θύελλα” έχει πολύ κόσμο που διψά για ποδόσφαιρο. Οσο για το παιχνίδι, δήλωσε ότι χρειάστηκε και τύχη, που δεν είχε στα προηγούμενα παιχνίδια η Ερμιονίδα (σε 3 σερί ματς της ακυρώθηκε γκολ, όπως είπε.

Ο προπονητής της Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε ότι η Καλαμάτα ήταν καλύτερη από την Ερμιονίδα και θα μπορούσε παρά τις απουσίες να πάρει τη νίκη. Δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των παικτών και απένειμε τα εύσημα στον κόσμο που έδωσε ώθηση στους παίκτες και τους χειροκρότησε στο φινάλε. “Τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή για τη νίκη μέχρι το 94’< σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει... παρασκήνιο στη Γ’ εθνική, ο προπονητής της Καλαμάτας είπε ότι ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει, αλλά είναι δουλειά της διοίκησης να ασχοληθεί. Ο ίδιος φροντίζει να προετοιμάζει τους παίκτες ώστε να δίνουν τα πάντα εντός των τεσσάρων γραμμών.

Δίπλα του ο Ανδρέας Μαστραντωνάκης έδωσε συγχαρητήρια στους συμπαίκτες του για την προσπάθεια. “Οι ήττες είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το δείξουμε στη συνέχεια”.

Τέλος, ο Αργύρης Τζιέρης, που μίλησε εκ μέρους των παικτών της Ερμιονίδας είπε πως συνεχίστηκε η παράδοση της ομάδας του απέναντι στην Καλαμάτα και πως είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Συνεχάρη την Καλαμάτα για τους φιλάθλους της, μιας και τέτοιο κόσμο δεν βλέπει κανείς, όπως είπε, στη Γ’ εθνική.