Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2018 20:02

ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 4-0: Με χατ τρικ του Τζανετάκου πήρε το ντέρμπι των ουραγών (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ - Α.Ε. ΑΒΙΑΣ 4-0: Με χατ τρικ του Τζανετάκου πήρε το ντέρμπι των ουραγών (φωτό)

 

 

Με τον Πάντο Τζανετάκο σε εξαιρετική ημέρα, η Ομόνοια επιβλήθηκε με 4-0 της Α.Ε. Αβίας, χθες το απόγευμα στο “Γ. Λουκαρέας” και έκανε ένα από τα πολλά βήματα που χρειάζεται για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κώστα Ροβολή, που ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού γκολ, μέχρι εκείνο το σημείο του αγώνα και ανέλαβε να “σπρώξει” την ομάδα ώστε να διατηρήσει μέχρι το τέλος το νικηφόρο αποτέλεσμα. Η είσοδος του αποδείχθηκε σωστή επιλογή, αφού κατόρθωσε να σημειώσει τρία γκολ και να χαρίσει στην Ομόνοια ένα πολύτιμο, ενόψει και της συνέχειας, τρίποντο.

Η ομάδα του Κάμπου είχε διάθεση για να διεκδικήσει το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Αυτή ήταν και η διαφορά της με την Ομόνοια, αφού οι παίκτες της δημιούργησαν καλές φάσεις για γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια από αυτές.

Φάσεις - γκολ

Στο 3' μακρινό σουτ Φέστα, σχεδόν από το κέντρο του αγωνιστικού χώρου η μπάλα έφυγε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 13' σουτ του Μπαρσελό μέσα από την περιοχή, ο Π. Μπεκιάρης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σωτήρια, αλλά στην επαναφορά ο Ροβολής με κοντινό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 1-0. Στο 26' ο Δ. Κορμπής προσπάθησε να σκοράρει με φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βασιλόπουλος, έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε. Στο 31' φαλτσαριστό σουτ του Πεΐδη η μπάλα κατέληξε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Στυλιανόπουλος με φάουλ από μακριά προσπάθησε να σκοράρει, όμως η μπάλα πέρασε άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 35' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν σε μπροστινή πάσα ο Γεωργίκος μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Βασιλόπουλος είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 40' ο Π. Καρδάσης έκανε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Βασιλόπουλος που έπεσε στην αριστερή του γωνία απέκρουσε με το ένα χέρι σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 43' ο Κ. Κορμπής μπήκε στην περιοχή έκανε το πλασέ πάνω στον Βασιλόπουλο που έβγαινε εκτός εστίας, αυτός απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Π. Καρδάση που ακολουθούσε, ο οποίος σούταρε πάνω όμως στον τερματοφύλακα της Ομόνοιας και έσωσε την ομάδα του από τον διαγραφόμενο κίνδυνο. Οι φιλοξενούμενοι, ιδιαίτερα αυτοί που ήταν στον πάγκο, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο διαιτητή Καρβούνη και τον α’ βοηθό Τσοπανάκη, ότι ο Βασιλόπουλος είχε βγει εκτός περιοχής και είχε βρει την μπάλα με το χέρι ζητώντας να υποδεχθεί παράβαση. Ο διαιτητής δεν διαπίστωσε κάποια παράβαση και έδωσε συνέχεια στο ματς. Στο 54’ ο Τζανετάκος με απευθείας εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στο β’ δοκάρι και έκανε το 2-0. Στο 75’ ο Τάφα έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ, ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Τζανετάκος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γεωργικό. Το εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα προς τη δεξιά πλευρά του Π. Μπεκιάρη, ο οποίος έπεσε σωστά στη γωνία του και απέκρουσε, όμως ο Τζανετάκος με δεύτερη προσπάθεια και διαγώνιο σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 3-0. Στο 81’ ο Π. Καρδάσης με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 89’ ο Τζανετάκος επιχείρησε να σκοράρει και πάλι με απευθείας κόρνερ, όμως ο Π. Μπεκιάρης εκτινάχθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και απέκρουσε. Ενα λεπτό μετά ο Τζανετάκος με συρτό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Διαιτητής ήταν ο Καρβούνης με βοηθούς διαιτητές τους Τσοπανάκη και Παναγιωτόπουλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Βασιλόπουλος, Οικονομόπουλος, Κ. Καρδάσης, Στυλιανόπουλος, Ροβολής (52’ Τζανετάκος), Φέστας, Ε. Μπεκιάρης (88’ Δακτυλίδης), Πεΐδης, Γουδέλης (80’ Σπανός), Τάφα, Μπαρσελό.

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Π. Μπεκιάρης, Βαβαρούτσος, Αποστολίδης (66’ Δ. Καρδάσης), Λυκουρέζος (46’ Σισμανίδης), Τζανετέας, Γ. Καρδάσης, Κ. Κορμπής, Κωνσταντόπουλος (46’ Γεωργαντάς), Π. Καρδάσης, Δ. Κορμπής (66’ Γιαννέας), Γεωργίκος.