Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 12:07

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 3-0: Για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό

Γράφτηκε από τον

Την ευκαιρία να διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το κύπελλο και να το κρατήσει στην... τροπαιοθήκη της θα έχει η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού με 3-0 την Α.Ε. Μάνης, ανατρέποντας την ήττα με σκορ 1-0 στον πρώτο ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Ο ιστορικός σύλλογος θα βρεθεί ξανά σε τελικό μετά από τρία χρόνια, ενώ η Καλαμάτα είναι η νικήτρια του θεσμού για δύο συνεχόμενες χρονιές με αντιπάλους την Αναγέννηση Παραλίας και τον Πάμισο.

Η “Μαύρη Θύελλα” που είχε πέσει θύμα έκπληξης στην πρώτη αναμέτρηση, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα μόλις στο 15’ με το Λαθύρη και στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε δύο ακόμα γκολ στο 61’ με τον Αλιατίδη και στο 79’ με τον Ζελέκου, Ο Μάρκοβιτς είχε δοκάρι στο 27’ και δέκα λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Αλιατίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα χάσει το ματς με τον Παναρκαδικό στην Τρίπολη στην επανέναρξη της Γ’ εθνικής. Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι θα λείπει και ο Βοσκόπουλος, αλλά και ο Πινδώνης που είναι τιμωρημένοι, γίνεται αντιληπτό πόσο άσχημη ήταν η αποβολή του στόπερ της Καλαμάτας.

Οσον αφορά το ματς, οι γηπεδούχοι είχαν μεν και πάλι πολλές απουσίες, αλλά έχουν και... βάθος στον πάγκο σε αντίθεση με τη Μάνη, που μεταξύ άλλων δεν είχε το βασικό της γκολκίπερ Καστριτσέα, ενώ έκανε και 3 αναγκαστικές αλλαγές. Η ΑΕΜ στάθηκε αρκετά καλά τηρουμένων των αναλογιών στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από ένα μεγάλο λάθος του γκολκίπερ Χριστόπουλου.

Στο β’ μέρος από ένα σημείο και μετά επήλθε όμως κόπωση και η Καλαμάτα, έχοντας από το 61’ σκορ πρόκρισης, πήρε άνετα το εισιτήριο της πρόκρισης και οι Μανιάτες το χειροκρότημα για την προσπάθεια.

Προηγήθηκε με Λαθύρη

Το 1-0 έγινε στο 15’ ύστερα από λάθος του Χριστόπουλου που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και ο Λαθύρης που καραδοκούσε την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 27’ ο Μάρκοβιτς με σουτ μέσα από την περιοχή (από σέντρα Λαθύρη και αδράνεια της άμυνας) “σημάδεψε” το κάθετο δοκάρι.

Η Μάνη μετά το ημίωρο βγήκε περισσότερο στην επίθεση και στο 31’ απείλησε με το πλασέ του Γιάννη Χελά που πέρασε άουτ, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βαγγέλη Χελά. Στην επόμενη φάση ξανά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Ι. Χελάς δεν μπόρεσε να βρει όπως ήθελε την μπάλα και έτσι μπλόκαρε ο Κασωτάκης.

Στο 35’ η ΑΕΜ και πάλι απείλησε την εστία της Καλαμάτας, με το σουτ του Κ. Πουλάκου στην κίνηση, το οποίο μπλόκαρε ο Κασωτάκης.

Στο 36’, ωστόσο, η Καλαμάτα έχασε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Ρόνι Κάρλος πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά από πλάγια θέση αριστερά, ήθελε να μπει με τη μπάλα στα... δίχτυα και ο Βαβαρούτσος αποσόβησε σίγουρο γκολ. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ι. Χελάς βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπίζου, αλλά ο ρέφερι Ψηλοπαναγιώτης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Με Αλιατίδη το 2-0 στο 59'

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα μπήκε αποφασισμένη να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση. Ο Λαθύρης στο 46’ και στο 53’ δοκίμασε το σουτ από θέση βολής, αλλά ο Χριστόπουλος απέκρουσε δις, ενώ στο 47’ το γκολ του Μπίζου ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη της βοηθού Τσουκάλη. Στο 54’ ο Ζελάκου σούταρε δύο φορές από το ύψος του πέναλτι, όμως ο γκολκίπερ της Μάνης απέκρουσε, έχοντας και τη βοήθεια των αμυντικών στους οποίους χτύπησε η μπάλα.

Η Καλαμάτα συνέχισε να πιέζει και στο 59’ το φαλτσαριστό σουτ του Χίλγκεν πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 ήρθε τελικά στο 61’ από στημένη φάση. Ο Λαθύρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο προωθημένος Αλιατίδης με το πόδι σκόραρε.

Με Ζελέκου το 3-0

Στο 79’ ο Ζελέκου με ανάποδο ψαλίδι, από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ όμως- όπως φάνηκε με γυμνό μάτι, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στο 92’ υπήρξε ένταση ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα του Αλιατίδη στο Γιάννη Χελά, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και ο ρέφερι Ψηλοπαναγιώτης απέβαλε με 2η κίτρινη κάρτα τον αμυντικό της Καλαμάτας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Kασωτάκης, Τάμπας, Ψάνης, Μπίζος, Αλιατίδης, Γκελγκέρια, Κάρλος (77’ Φουάσης), Ζελέκου (93’ Χόντζας), Μάρκοβιτς (37’ λ.τρ. Μαστραντωνάκης), Λαθύρης (80’ Μίνγκας), Χίλγκεν.

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Χριστόπουλος, Πετρ. Σπυρέας, Π. Πουλάκος, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Δουρούμης, Β. Χελάς (57’ λ.τρ. Πιχιγιόνι), Μπεγέτης, Φετάχου (84’ λ.τρ. Στύλα), Κυρ. Πουλάκος, Ι. Χελάς. (92’ λ.τρ. Καμπανάρος).