Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 17:18

Στο “Χαμόγελο του Παιδιού” τα έσοδα από το φιλανθρωπικό φιλικό

Γράφτηκε από τον
Στο “Χαμόγελο του Παιδιού” τα έσοδα από το φιλανθρωπικό φιλικό

Σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε χθες το πρωί στο καφεκοπτείο “Σπίνος”, δόθηκε στο σύλλογο το “Χαμόγελο του Παιδιού”, το χρηματικό ποσό, που συγκεντρώθηκε από τα έσοδα του φιλικού αγώνα ανάμεσα στις ομάδες των φοιτητών και των παλαιμάχων της Καλαμάτας στις 10 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Καββαδίας μαζί με τον Στάθη Ζωγόγιαννη και αντιπροσωπεία των παλαιμάχων αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μανώλη Θεοδώρου, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Κώστα Παρασκευόπουλο, τον ταμία Κώστα Παλαμάρα και το μέλος του Δ.Σ. Κώστα Ασημακόπουλο, παρέδωσαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν στο εκπρόσωπο του Δ.Σ. του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού” Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Πριν την διαδικασία της παράδοσης των χρημάτων όλοι οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για το συγκεκριμένο αγώνα, εκφράζοντας την επιθυμία να γίνει θεσμός και με την ευκαιρίες των γιορτών που πλησιάζουν ευχήθηκαν αλά Χριστούγεννα και υγεία σε όλο τον κόσμο.

Τις ομιλίες ξεκίνησε ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου, ο οποίος σημείωσε: “Μετά από πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διεξήχθη το φιλικό παιχνίδι για την ενίσχυση του συλλόγου το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Εμείς με χαρά δεχτήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτό τον αγώνα. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να παραδώσουμε το ποσό που συγκεντρώσαμε. Είναι τιμή μας να βοηθάμε το σύλλογο το “Χαμόγελο του Παιδιού” και σε συνομιλία που είχαμε με τον κ. Γιαννόπουλο του αναφέραμε ότι θα είμαστε πάντα στη διάθεση του συλλόγου σε ότι χρειαστεί. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο την επόμενη φορά που θα διεξαχθεί τέτοιος αγώνας. Ευχόμαστε στον κ. Λαμπρόπουλο να συνεχίσουν το έργο τους”.

Ακολούθησε ο πρόεδρος των φοιτητών Νίκος Καββαδίας, που ανέφερε: “Πήραμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του φιλικού αγώνα που έχει σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Είχαμε την αρωγή των παλαιμάχων της Καλαμάτας για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα και εύχομαι να γίνει θεσμός. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παλαίμαχους που συμμετείχαν στον αγώνα και είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις έναν να χαμογελά”.

Ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου το “Χαμόγελο του Παιδιού” Γιάννης Λαμπρόπουλος μεταξύ άλλων είπε: “Ο αείμνηστος πρόεδρος του συλλόγου το “Χαμόγελο του Παιδιού” Ανδρέας Γιαννόπουλος, όταν είχε κλείσει το ημερολόγιο ανέφερε ότι αν ενωθούμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Εμείς συνεχίζουμε το έργο του και κάνουμε πράξη την τελευταία φράση από το ημερολόγιο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία δεν είναι το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά η πρωτοβουλία που πήραν οι διοργανωτές. Εδώ στη Μεσσηνία και την Καλαμάτα ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει. Ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο που θα γίνει τη νέα χρονιά στην Καλαμάτα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω περισσότερα. Στα 24 χρόνια που λειτουργεί ο σύλλογος το “Χαμόγελο του Παιδιού” αρκετός κόσμος τον έχει αγκαλιάσει. Το πρώτο 6μηνο του 2018, έχουμε στηρίξει 63.000 παιδιά, ενώ όλα τα χρόνια της δράσης μας έχουμε στηρίξει 1,5 εκατομμύριο παιδιά, κάτι που είναι πολύ μεγάλο”.

Στη συνέχεια μίλησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των παλαιμάχων της Καλαμάτας Κώστας Παρασκευόπουλος: “Από την πλευρά των παλαιμάχων έχω να επισημάνω ότι είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμμετείχαμε στο φιλικό αγώνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δείξαμε την ευαισθησία μας και για το σκοπό του αγώνα βοήθησαν πολλοί. Από το 1992 ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων έχει συγκεντρώσει πάνω από 200.000 ευρώ, ποσό που έχει δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και σας λέμε αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ευαισθητοποιούμε την κοινωνία και πάμε ένα βήμα μπροστά”.

Τις ομιλίες έκλεισε το μέλος του Δ.Σ. των παλαιμάχων Κώστας Ασημακόπουλος: “Με την ευκαιρία του αγώνα θέλω να ευχαριστήσω τους φοιτητές, τους παλαίμαχους της “Μαύρης Θύελλας” τους χορηγούς μας και όσους συμμετείχαν για το σκοπό αυτό. Ο αγώνας να γίνεται κάθε χρόνο για το “Χαμόγελο του Παιδιού” και να είμαστε πάντα κοντά τους. Κλείνοντας εύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε όλους και το 2019 να είναι ένα ευτυχισμένο και υγιές έτος για όλους”. Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά τοποθετήθηκε με μήνυμα στο οποίο τόνισε: “Αξίζουν συγχαρητήρια στου παλαίμαχου της Καλαμάτας και στους φοιτητές για την διεξαγωγή αυτού του φιλικού. Ηταν μια αξιέπαινη προσπάθεια για την ενίσχυση του συλλόγου το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Στο σύλλογο αγαπούν τα παιδιά και προσπαθούν να τα ενισχύσουν με κάθε τρόπο. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη και τη φροντίδα γιατί την έχουν περισσότερο ανάγκη από τα άλλα παιδιά. Από την πλευρά μας ως αθλητικός οργανισμός είμαστε κοντά στο σύλλογο το “Χαμόγελο του Παιδιού” και στους παλαίμαχους και στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε ανάλογες πρωτοβουλίες”.